Навигација

Позив за учешће у радионици: „Припрема колаборативног пројекта у програму Хоризонт 2020“

Опште

Након великог одзива на инфо дан на тему „Финансирање пројеката из ЕУ фондова – које могућности нам нуди ЕУ програм Хоризонт 2020?“, Ресурсни центар Центра за промоцију цивилног друштва наставља са низом едукација на тему финансирања пројеката из ЕУ фондова.

Радионица „Припрема колаборативног пројекта у програму Хоризон 2020“ организоваће се у сарадањи са Министарством цивилних послова и NCP системом БиХ, а биће одржана 17. децембра, с почетком у 11:15 часова, у Ректорату Универзитета у Бањој Луци, Бања Лука (Универзитетски град, Булевар војводе Петра Бојовића 1А).

Циљ радионице: учесници радионице ће кроз низ практичних примјера стећи основна знања о томе како припремити колаборативни пројекта у програму Хоризон 2020. Радионица ће бити подијељена у четири дијела, у којим ће учесници савладати најважније дијелове при писању пројекта тј. услове за учешће и планирање конзорцијума, типове трошкова и њихову калкулацију, апликациони образац за RIS i CSA колаборативне типове пројекта и критеријума оцјењивања.

Коме је намијењена радионица: Радионица је намијена свим заинтересованим за програм Хоризонт 2020, (организације цивилног друштва-ОЦД, пословни и владин сектор, универзитети-факултети, истраживачке установе, појединци-истраживачи и др. установе које се баве истраживањем и иновацијама, те имају истраживачке капацитете). Посебно се охрабрују организације цивилног друштва са истраживачким капацитатима да се пријаве.

Предавачи: Предавачи на радионици ће бити водећи бх. стручњаци за ЕУ програм Хоризонт 2020, а који уједно дјелују и као државне контакт тачке NCP система у Босни и Херцеговини:

Позивамо заинтересоване за учешће да се региструју најкасније до 15. децембра (до 15.00 часова).

Након затварања позива, сви учесници биће информисани о статусу пријаве.

Више информација у документима у прилогу.

Дневни ред

Позив за учешће

Слике

  • /uploads/attachment/vest/4911/logo-web.jpg