Навигација

Одржана 3. сједница Ректорске конференције БиХ

ОпштеУниверзитет у Бањој Луци

У Ректорату Универзитета у Бањој Луци, 21.12. 2015. године одржана је трећа сједница  Ректорске конференције Босне и Херцеговине/Ректорског збора Босне и Херцеговине (РКБиХ/РЗБиХ).

Том приликом закључен је Споразум о сарадњи између чланица Ректорске конференције  коју чине свих осам јавних универзитета  из Босне и Херцеговине, а којом је током 2015. године предсједавао Универзитет у Бањој Луци.

На истој сједници формално је пренесено предсједавање Ректорском конференцијом са Универзитета у Бањој Луци на Универзитет у Тузли, односно донесена је Одлука о именовању проф. др Енвера Халиловића , ректора Универзитета у Тузли  за предсједника РКБиХ/РЗБиХ на мандатни период од 01. 01. 2016. до 31.12. 2016. године.

Чланови РКБиХ/РЗБиХ на посљедњој овогодишњој сједници разматрали су  нови приједлог уговора о сарадњи између РКБИХ/РЗБИХ и Амбасаде Сједињених Америчких Држава у БиХ, те је донесен закључак да ово тијело остаје отворено за приједлоге које је Амбасада усмено доставила, а  односе се на прецизирање облика сарадње у домену размјене студената и особља између универзитета у БиХ и САД, те је изражено очекивање да  ће уговор бити потписан на првој наредној сједници РК БиХ, у јануару 2016.

На данашњој сједници, минутом ћутње одата је почаст студентима Свеучилишта  у Мостару трагично страдалим у саобраћаној несрећи 19. децембра 2015. године.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/4917/rektorska-konferencija-01.jpg