Навигација

Aкадемик Јасмина Л. Вујић посјетила Универзитет у Бањој Луци

Опште

Универзитет у Бањој Луци је дана 03.12.2015. године био домаћин угледном свјетском научнику и стручњаку из области нуклеарног инжењерства, директору Центра за нуклеарна истраживања у Берклију, те директору Конзорцијума за нуклеарну науку и безбиједност у Берклију, академику проф. др Јасмини Л. Вујић, са Универзитета Калифорнија, Беркли (University of California, Berkeley), у Сједињеним Америчким Државама.

Угледног госта је примила проф. др Валерија Шаула,  проректор за међународну сарадњу Универзитета у Бањој Луци. Током разговора у Ректорату, размотрене су могућности наставка сарадње, која је започела 2009. године, када је академик проф. др Јасмина Л. Вујић први пут посјетила Универзитет у Бањој Луци, састала се са руководством Универзитета и том приликом одржала пригодно предавање за академско особље. Разговарано је и о процедури за потписивање споразума о сарадњи између двије високошколске установе.

У разговору је, између осталог, указано на велики значај сарадње високошколских установа из Републике Српске и Србије са српском дијаспором, поготово са стручњацима и признатим научницима који заузимају значајне позиције на престижним високошколским и научним установама у САД, какав је Универзитет Калифорнија из Берклија, на којем деценијама ради академик проф. др Јасмина Л. Вујић.

Раније тог дана, академик проф. др Јасмина Л. Вујић се састала са министром науке и технологије Републике Српске проф. др Јасмином Комићем, академиком Рајком Кузмановићем, предсједником Академије наука и умјетности Републике Српске, чији је проф. др Јасмина Вујић инострани члан, а након састанка у Ректорату, домаћини академика проф. др Јасмине Л. Вујић били су наставници, сарадници и студенти Електротехничког факултета Универзитета у Бањој Луци, на челу са деканом проф. др Бранком Докићем.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/26/VUJICjasmina2015.jpg