Навигација

Свечано затворен 8. научно – стручни скуп „Студенти у сусрет науци“

ОпштеУниверзитет у Бањој Луци

Осми научно – стручни скуп „Студенти у сусрет науци“,са међународним учешћем, (Students encounter science –StES 2015), свечано је затворен 27. новембра, додјелом плакета и наградa студентима чији су научни радови проглашени најбољим.

Свечано затворен 8. научно – стручни скуп „Студенти у сусрет науци“

Награде и признања добили су сљедећи студенти: 
- Нина Кујунџић, у области пољопривредних наука (рад урађен у коауторству са Вањом Нежић и Николином Никодиновић);
- Теодора Радуловић, у области медицинских наука;
- Данијела Шиловановић, у области хуманистичких наука;
- Бојана Лукајић, у области природних наука; те
- Славиша Савић, у области инжењерства и технологије (рад урађен у коауторству са Душком Пеулићем);
- Нела Маринковић, у области друштвених наука (рад урађен у коауторству са Јаном Танасић).

Манифестација коју традиционално организује Студентски парламент Универзитета у Бањој Луци ове је године одржана од 25. до 27. новембра, уз учешће преко 100 младих истраживача и научника из више земаља.

Уз честитке побједницима и ријечи захвалности учесницима, поготово онима који су дошли са других универзитета, предсједник Организационог одбора Бојан Кресојевић је на церемонији затварања скупа истакао да је StES 2015 добио све похвале, те да их посебно радује признање Научног одбора када је ријеч о квалитету презентованих научних радова, тачније оцјена да је на овогодишњем скупу остварен напредак у скоро свим научним областима у којим су студети излагали своје радове.

Свечано затворен 8. научно – стручни скуп „Студенти у сусрет науци“

Придруживши се честиткама, предсједник Научног одбора StES-a 2015, проректор за научно- истраживачки рад Универзитета у Бањој Луци проф. др Милан Матаруга, изразио је очекивање да су студенти који су на овогодишњем SтES-у по први пут излагали научни рад, тиме истовремено направили први корака у својој будућој научној каријери. „Надам се да сте се препознали у овој лијепом позиву и да ћете у будућности управо кроз свој научни рад давати доприноса развају друштва и заједнице у којој живите“, истакао је проректор Матаруга. Проректор је још једном одао признање Организационом одбору овогодишњег StES-а на одлично урађеном послу, те се захвалио наставницима и сарадницима Универзитета у Бањој Луци - члановима Научног одбора на несебичном ангажамну и сарадњи.

Своју захваланст свима онима који су им помогли да успјешно организују ову манифестацију, Студентски парламент је изразио додјелом захвалницима. Церемонија затварања 8. научно-стручног скупа „Студнети у сусрет науци“ окончана је уручењем цертификата учеснцима.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/4748/stes.jpg