Навигација

40 година Универзитета

ОпштеАктуелно

Универзитет у Бањој Луци 7. новембра 2015. године прославиће 40 година успјешног рада и развоја. Овај изузетно значајан јубилеј биће обиљежен низом манифестација током октобра, новембра и децембра.

Централни догађај биће Свечана академија која ће се одржати 06. новембра у Народном позоришту Републике Српске, у Бањој Луци, с почетком у 12.00 часова, уз присуство угледних званица из јавног и политичког живота Републике Српске, дипломатског кора, као и бројних других гостију са универзитета у РС, БиХ, Европи и свијету са којима Универзитет у Бањој Луци годинама успјешно сарађује.

Свечаној академији претходиће помен и полагање вијенаца на Спомен-плочу погинулим студентима и радницима Универзитета у Бањој Луци, 05. новембра.

Од догађаја у октобру издвајамо промоцију Монографије „40 година Универзитета у Бањој Луци“ на 60. јубиларном Београдском сајму књига, 30. октобра.

До краја године биће одржано више научних скупова у организацији појединих факултета и Високе школе унутрашњих послова, као и научно-стручни скуп „Студенти у сусрет науци“ у организацији Студентског парламента Универзитета у Бањој Луци.

Такође, свечано ће бити обиљежени дани појединих чланица Универзитета и промовисани дипломирани студенти , те мастери и магистри наука који су дипломе стекли у току ове године.

Више информација о манифестацијама у оквиру обиљежавања 40 година Универзитета у Бањој Луци можете пронаћи у прилогу.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7/Nauka-HR_014.png