Навигација

HR лого

ОпштеАктуелноУниверзитет у Бањој Луци

Универзитету у Бањој Луци Европска комисија додијелила је лого изврсности у истраживању (HR Excellence in Research) чиме је постао прва научно-истраживачка институција у Босни и Херцеговини која је носилац поменутог знака.

Додјељивањем HR лога, Комисија је одала признање Универзитету за његову посвећеност принципима Европске повеље за истраживаче и Кодексу за запошљавање истраживача које је Универзитет потписао у јануару 2013. године, такође као прва институција из Републике Српске и БиХ која је то учинила, као и за опредијељености да се постигне фер и транспарентно запошљавање и конкурсна процедура за пријем истраживача.

Лого изврсности подразумијева да се Универзитет у Бањој Луци придржава стандарда које је прописала Европска унија када је ријеч о правима и обавезама истраживача и да су процедуре запошљавања на Универзитету усаглашене са оним европским.

Кориштење HR лого значајно ће допринијети међународној препознатљивости Универзитета у Бањој Луци , што је посебно битно приликом аплицирања за међународне пројекте и учешће у конзорцијумима.

Стицање лога изврсности значајно је признање за Универзитет, али истовремено и обавеза, јер подразумијева провођење свих мјера из Акционог плана насталог на основу спроведене анкете о Европској повељи истраживача и Кодексу на Универзитету у Бањој Луци.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/4123/HR-logo-unibl.jpg