Навигација

Студенти у сусрет науци

Научно-стручни скуп „Студенти у сусрет науци“ са међународним учешћем (Students encountering science - StES),  једна је од најзначајнијих активности коју реализује Студентски парламент Универзитета у Бањој Луци.

StES се одржава сваке године у посљедњој седмици новембра мјесеца. До сада је успјешно организован осам пута, уз учешће преко хиљаду младих истраживача из 14 земаља.

Конференција даје изазовну могућност младим научницима и истраживачима да одмјере своје снаге у међународним оквирима и при томе сазнају нешто ново из научне области за коју се школују.

Научно-стручни скуп „Студенти у сусрет науци“  је мултидисциплинарног карактера, те студенти могу пријавити радове из шест научних области првог, другог и трећег циклуса (Природне науке, Инжењерство и технологија, Медицинске и здравствене науке, Пољопривредне и шумарске науке, Друштвене науке и Хуманистичке науке).

Покренут у жељи да студентима отвори врата према науци и технологији,  овај скуп  има за циљ да унаприједи научно-истраживачки рад студената, промовише научни дух академске заједнице, омогући размјену  мишљења и идеје, те да повеже и зближи  младе научнике из земље и иностранства.

Током претходних година , осим студената из Републике Српске и Босне и Херцеговине,  на скупу су учествовали  и студенти из Србије, Македоније, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Аустрије, Украјине, Русије, Немачке, Индије, Бугарске, Италије и Малте.

Више информација о научно-стручном скупу „Студенти у сусрет науци“ налази се на званичној веб-страници: http://www.stes.rs.ba/

 

Слике

  • /uploads/attachment/strana/59/stes-04.jpg
  • /uploads/attachment/strana/59/stes-03.jpg
  • /uploads/attachment/strana/59/stes-02.jpg
  • /uploads/attachment/strana/59/stes-01.jpg