Навигација

Божана Оџаковић

Стручни сарадник у настави - II-27
Технолошки факултет

Библиографија

Радови у часописима

    Sensory and physico-chemical evaluation of commercial coffees consumed in Banja Luka (Bosnia and Herzegovina) – Part 1
    ЧасописAgro FOOD Indusrty Hi Tech
    Година2015
    АуториBožana Odžaković, Natalija Džinić, Славица Грујић, Snežana Kravić и Marija Jokanović
    Волумен26
    Број4
    Страна од52
    Страна до55
    UTICAJ BILJNIH VLAKANA NA TEKSTURU I SENZORNA SVOJSTVA FUNKCIONALNIH BARENIH KOBASICA
    DOIhttp://www.tf.ni.ac.rs/casopis/sveska3/c1.pdf
    ЧасописSavremene tehnologije
    Година2014
    АуториRadoslav Grujić, Goran Vučić, Славица Грујић, Milan Vukić и Божана Оџаковић
    Волумен3
    Број1
    Страна од5
    Страна до10
    CHANGES OF PHYSICAL PROPERTIES OF COFFEE BEANS DURING ROASTING
    DOIDOI: 10.2298/APT1243021J
    ЧасописActa Periodica Technologica
    Година2012
    АуториMarija R Jokanović, Natalija R Džinić, Biljana R Cvetković, Славица Грујић и Божана Оџаковић
    Волумен43
    Страна од21
    Страна до31
    Poboljšanje konzistencije i stabilnosti fino usitnjenih barenih kobasica od svinjskog mesa dodatkom emulgatora i stabilizatora
    DOIhttp://www.inmesbgd.com/files/doc/casopis/radovi/2010_1_8.pdf
    ЧасописTehnologija mesa
    Година2010
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Даница Савановић, Божана Оџаковић и Nikolina Rađenović
    Волумен51
    Број1
    Страна од60
    Страна до65
    Deskriptivna senzorna analiza kao alat za upravljanje kvalitetom prehrambenih proizvoda
    DOIhttp://scindeks.ceon.rs/article.aspx?query=ISSID%26and%268462&page=1&sort=8&stype=0&backurl=%2fissue.aspx%3fissue%3d8462
    ЧасописHrana i ishrana
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Božana Odžaković, Danica Savanović и Vedrana Savanović
    Волумен50
    Број1-2
    Страна од9
    Страна до13
    Senzorna analiza kao alat za razvoj novih proizvoda
    DOIhttp://glasnik.tfbl.org/brojevi/G_2009_B_1_Casopis_1_jun_09.pdf
    ЧасописGlasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković, Božana Vranješ и Dragana Popara
    Број1
    Страна од151
    Страна до157
    Uticaj odabranih sastojaka i prehrambenih aditiva na poboljšanje senzornih svojstava peciva
    DOIhttp://glasnik.tfbl.org/brojevi/G_2009_B_1_Casopis_1_jun_09.pdf
    ЧасописGlasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković, Olja Šavija и Dragana Popara
    Број1
    Страна од159
    Страна до165
    Poboljšanje kvaliteta barenih kobasica primjenom deskriptivne senzorne analize.
    DOIhttp://glasnik.tfbl.org/brojevi/G_2009_B_2_Glasnik_broj_2-2009.pdf
    ЧасописGlasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, Božana Odžaković и Danica Glavaš
    Број2
    Страна од67
    Страна до72
    Unapređenje kvaliteta namirnica rangiranjem senzornih svojstava
    DOIhttp://glasnik.tfbl.org/brojevi/G_2009_B_2_Glasnik_broj_2-2009.pdf
    ЧасописGlasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Даница Савановић, Божана Оџаковић и Danica Glavaš
    Волумен2
    Страна од73
    Страна до77
    Uticaj odabranih aditiva na poboljšanje kvaliteta i stabilnosti boje fino usitnjenih barenih kobasica od pilećeg mesa
    DOIhttp://www.inmesbgd.com/files/doc/casopis/radovi/2009_3_4_9.pdf
    ЧасописTehnologija mesa
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Даница Савановић, Божана Оџаковић и Mario Dejanović
    Волумен50
    Број3-4
    Страна од232
    Страна до237

Радови са скупова

    Sensory analysis as a tool in the new food product development.
    Научни скупII International Congress Food Technology Quality and Safety,
    ПубликацијаAbstract book of II International Congress Food Technology Quality and Safety, 28-30.10.2014. Novi Sad, Serbia
    Година2014
    АуториСлавица Грујић, Božana Odžaković и Milana Ciganović
    Страна доp170
    Methodology for new product development on the example of gel with specific purpose
    Научни скупII International Congress Food Technology Quality and Safety,
    ПубликацијаIn Abstract book of II International Congress Food Technology Quality and Safety, 28-30.10.2014. Novi Sad, Serbia
    Година2014
    АуториСлавица Грујић, Božana Odžaković и Božana Stanković
    Страна одp
    Страна до169
    Sensory analysis as a tool in the new food product development.
    Научни скупII International Congress Food Technology Quality and Safety, 28-30.10.2014. Novi Sad, Serbia
    ПубликацијаProceedings of II International Congress Food Technology Quality and Safety, 28-30.10.2014. Novi Sad, Serbia
    Година2014
    АуториСлавица Грујић, Božana Odžaković и Milana Ciganović
    Страна од325
    Страна до330
    Methodology for new product development on the example of gel with specific purpose
    Научни скупII International Congress Food Technology Quality and Safety, 28-30.10.2014. Novi Sad, Serbia
    ПубликацијаProceedings of II International Congress Food Technology Quality and Safety, 28-30.10.2014. Novi Sad, Serbia
    Година2014
    АуториСлавица Грујић, Božana Odžaković и Božana Stanković
    Страна од319
    Страна до324
    Kvalitet crne kafe koja se priprema i konzumira na tradicionalan način.
    Научни скупIII International Congress: “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry”,
    ПубликацијаAbstract book of III International Congress: “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry”, 4-6.03.2013. Jahorina, Bosnia and Herzegovina
    Година2013
    АуториNatalija R. Džinić, Marija R Jokanović, Božana Odžaković и Славица Грујић
    Страна од263
    Страна до264
    Sensory evaluation of quality and preference of tea infusions of peppermint leaves (Mentha piperita L.). /Senzorna ocjena kvaliteta i prihvatljivosti napitaka biljnog čaja od lista mente (Mentha piperita L.).
    Научни скупThe Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA
    DOI10.13140/2.1.4069.9685
    ПубликацијаIn Proceedings of The Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA
    Година2013
    АуториСлавица Грујић, Tatjana Bijelić, Божана Оџаковић и Даница Савановић
    Страна од551
    Страна до565
    The quality of coffee that is prepared and consumed in the traditional way. (Kvalitet crne kafe koja se priprema i konzumira na tradicionalan način).
    Научни скупIII INTERNATIONAL CONGRESS: “ENGINEERING, ENVIRONMENT AND MATERIALS IN PROCESSING INDUSTRY”, 4-6.03.2013. Jahorina, Bosnia and Herzegovina,
    ПубликацијаIn proceeding of: III INTERNATIONAL CONGRESS: “ENGINEERING, ENVIRONMENT AND MATERIALS IN PROCESSING INDUSTRY”, 4-6.03.2013. Jahorina, Bosnia and Herzegovina,
    Година2013
    АуториNatalija R. Džinić, Marija R. Jokanović, Божана Оџаковић и Славица Грујић
    Страна од764
    Страна до773
    Užitak konzumiranja napitka kafe.
    Научни скупThe Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA
    ПубликацијаIn Proceedings of The Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA
    Година2013
    АуториБожана Оџаковић, Славица Грујић, Natalija R. Džinić и Marija R. Jokanović
    Страна од583
    Страна до597
    Primjena sistema za identifikaciju i praćenje voćnih sokova u lancu proizvodnje i snabdjevanja.
    Научни скупMeđunarodni naučni simpozijum agronoma. "Agrosym Jahorina 2011"
    DOI10.13140/2.1.2877.0085
    ПубликацијаZbornik radova. Međunarodni naučni simpozijum agronoma. "Agrosym Jahorina 2011"
    Година2011
    АуториСлавица Грујић, Brane Novaković, Radoslav Grujić и Божана Оџаковић
    Страна од392
    Страна до399
    Characteristics of Deep Groundwater and Efficiency of Installed System for Drinking Water Treatment.
    Научни скупFourth International Scientific Conference on Water Observation and Information System for Decision Support, BALWOIS,
    ПубликацијаIn Abstract book of Fourth International Scientific Conference on Water Observation and Information System for Decision Support, BALWOIS, 25-29.05.2010. Ohrid, Republic of Macedonia
    Година2010
    АуториBogoljub Antonić, Славица Грујић, Ljubica Vujičić, Božana Odžaković и Božana Sovilj
    Страна од2010
    Страна до741
    Characteristics of Deep Groundwater and Efficiency of Installed System for Drinking Water Treatment.
    Научни скупFourth International Scientific Conference on Water Observation and Information System for Decision Support, BALWOIS. Ohrid, Republic of Macedonia
    ПубликацијаProceedings of Fourth International Scientific Conference on Water Observation and Information System for Decision Support, BALWOIS. Ohrid, Republic of Macedonia
    Година2010
    АуториBogoljub Antonić, Славица Грујић, Ljubica Vujičić, Божана Оџаковић и Božana Sovilj
    Страна од1
    Страна до9
    Optimizacija senzornih karakteristika pekarskih proizvoda: Uticaj sastojaka i prehrambenih aditiva.
    Научни скуп I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik,
    ПубликацијаKratki izvodi radova I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, 14-16.10.2009. Jahorina,
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Božana Odžaković, Danica Savanović и Dragana Popara
    Страна од148
    Страна до149
    Senzorni kvalitet štrudle sa orasima: Definisanje deskriptora.
    Научни скуп I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik,
    ПубликацијаKratki izvodi radova I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, 14-16.10.2009. Jahorina,
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Božana Odžaković, Danica Savanović и Tatjana Kojadinović
    Страна од146
    Страна до147
    Optimizacija senzornih karakteristika pekarskih proizvoda: Uticaj sastojaka i prehrambenih aditiva.
    Научни скупI Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, Jahorina,
    DOI10.13140/2.1.4685.6486
    ПубликацијаKnjiga radova I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, Jahorina
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Божана Оџаковић, Даница Савановић и Dragana Popara
    Страна од406
    Страна до409
    Senzorni kvalitet štrudle sa orasima: Definisanje deskriptora.
    Научни скупI Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, Jahorina,
    ПубликацијаKnjiga radova I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, Jahorina
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Божана Оџаковић, Radoslav Grujić, Даница Савановић и Tatjana Kojadinović
    Страна од402
    Страна до405
    Uticaj prehrambenih aditiva na formiranje i stabilnost boje barenih kobasica
    Научни скуп VIII Simpozijum sa međunarodnim učešćem „Savremene tehnologije i privredni razvoj“,
    ПубликацијаZbornik izvoda radova. VIII Simpozijum sa međunarodnim učešćem „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, Leskovac
    Година2009
    АуториRadoslav Grujić, Славица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković и Nikolina Rađenović
    Страна од83
    Uticaj odabranih aditiva na poboljšanje kvaliteta i stabilnosti boje fino usitnjenih barenih kobasica od pilećeg mesa.
    Научни скупMeđunarodno 55. savetovanje industrije mesa. Meso i proizvodi od mesa - Bezbednost, kvalitet i nove tehnologije
    ПубликацијаZbornik kratkih sadržaja, Međunarodno 55. savetovanje industrije mesa. Meso i proizvodi od mesa - Bezbednost, kvalitet i nove tehnologije. Tara, Republika Srbija,
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, Božana Odžaković и Mario Dejanović
    Страна од141
    Страна до142
    Poboljšanje konzistencije i stabilnosti fino usitnjenih barenih kobasica od svinjskog mesa dodatkom emulgatora i stabilizatora
    Научни скупMeđunarodno 55. savetovanje industrije mesa. Meso i proizvodi od mesa - Bezbednost, kvalitet i nove tehnologije.
    ПубликацијаZbornik kratkih sadržaja, Međunarodno 55. savetovanje industrije mesa. Meso i proizvodi od mesa - Bezbednost, kvalitet i nove tehnologije. Tara, Republika Srbija,
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, Božana Odžaković и Nikolina Rađenović
    Страна од29
    Страна до30
    Uticaj prehrambenih aditiva na formiranje i stabilnost boje barenih kobasica
    Научни скупVIII Simpozijum „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, Leskovac, Srbija
    DOI10.13140/2.1.3637.0729
    ПубликацијаZbornik radova VIII Simpozijum „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, Leskovac, Srbija
    Година2009
    АуториRadoslav Grujić, Славица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković и Nikolina Rađenović
    Страна од28
    Страна до35
    Upotreba prehrambenih boja u izradi prehrambenih proizvoda - koristi i rizici.
    Научни скупI Naučna konferencija sa međunarodnim učešćem, Ekološka bezbjednost u postmodernom ambijentu.
    ПубликацијаI Naučna konferencija sa međunarodnim učešćem, Ekološka bezbjednost u postmodernom ambijentu. Knjiga I Radovi po pozivu - Plenarna predavanja. Banja Luka, BiH
    Година2009
    АуториRadoslav Grujić, Божана Оџаковић и Славица Грујић
    Страна од77
    Страна до81
    Definisanje karakteristika kvaliteta kolača primenom deskriptivne metode senzorne analize.
    Научни скупDrugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“
    ПубликацијаZbornik apstrakta, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“ 25-28.06.2008. Banja Luka, BiH,
    Година2008
    АуториVedrana Savanović, Славица Грујић и Božana Odžaković
    Страна од287
    Страна до288
    Poboljšanje kvaliteta štrudle sa orasima upotrebom odabranih sastojaka i prehrambenih aditiva
    Научни скупDrugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“
    ПубликацијаZbornik apstrakta, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, 25-28.06.2008. Banja Luka, BiH
    Година2008
    АуториTatjana Kojadinović, Славица Грујић и Božana Odžaković
    Страна од179
    Страна до181
    Kontrola tehnološkog procesa proizvodnje kroasana u poluindustrijskim uslovima.
    Научни скупDrugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“
    ПубликацијаZbornik apstrakta, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, 25-28.06.2008. Banja Luka, Bosna i Hercegovina
    Година2008
    АуториBožana Odžaković, Славица Грујић и Dragana Popara
    Страна од241
    Страна до242
    Effects of Food Additives on Croissant Sensory Quality Improvement.
    Научни скуп4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Cavtat, Croatia,
    DOI10.13140/2.1.3545.6806
    ПубликацијаProceedings 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Cavtat, Croatia, 2:59-66.
    Година2008
    АуториСлавица Грујић, Божана Оџаковић, Midhat Jašić и S. Blagojević
    Страна од59
    Страна до66
    Unapređenje kvaliteta namirnica rangiranjem senzornih svojstava
    Научни скупVIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske.
    ПубликацијаZbornik izvoda radova. VIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske. Banja Luka, Bosna i Hercegovina
    Година2008
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, Božana Odžaković и Danica Glavaš
    Страна од86
    Страна до87
    Poboljšanje kvaliteta barenih kobasica primenom deskriptivne senzorne analize.
    Научни скупVIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske.
    ПубликацијаZbornik izvoda radova. VIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske. Banja Luka, Bosna i Hercegovina,
    Година2008
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, Božana Odžaković и Danica Glavaš
    Страна од84
    Страна до85
    Uticaj odabranih sastojaka i prehrambenih aditiva na poboljšanje senzornih svojstava peciva.
    Научни скупVIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske.
    ПубликацијаZbornik izvoda radova. VIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske. Banja Luka, Bosna i Hercegovina
    Година2008
    АуториСлавица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković, Olga Šavija и Dragana Popara
    Страна од90
    Страна до91
    Senzorna analiza kao alat za razvoj novih proizvoda.
    Научни скупVIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske.
    ПубликацијаZbornik izvoda radova. VIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske. Banja Luka, Bosna i Hercegovina
    Година2008
    АуториСлавица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković, Božana Vranješ и Dragana Popara
    Страна од88
    Страна до89
    Effects of Food Additives on Croissant Sensory Quality Improvement.
    Научни скуп4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists,
    ПубликацијаBook of Abstracts, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Cavtat, Croatia,
    Година2008
    АуториСлавица Грујић, Božana Odžaković, Midhat Jašić и S. Blagojević
    Страна од155
    Kontrola tehnološkog procesa proizvodnje kroasana u poluindustrijskim uslovima.
    Научни скупDrugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina,
    ПубликацијаZbornik radova, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina, 2:51-55.
    Година2008
    АуториБожана Оџаковић, Славица Грујић и Dragana Popara
    Страна од51
    Страна до55
    Application of Sensory Evaluation in the Croissant Quality Assurance
    Научни скупProceedings. I International Congress Food Technology, Quality and Safety, XVI Symposium Cereal-Bread and Confectionery Products, Novi Sad, Serbia,
    DOI10.13140/2.1.4161.3606
    ПубликацијаProceedings. I International Congress Food Technology, Quality and Safety, XVI Symposium Cereal-Bread and Confectionery Products, Novi Sad, Serbia, 61-68.
    Година2007
    АуториСлавица Грујић, Божана Оџаковић и Dragana Popara