Навигација

ас. мр Даница Савановић

Сарадник - II-5
Технолошки факултет
Стручни назив---
Ужа научна областуправљање и контрола квалитета хране и пића
Датум избора у звање 30. јун 2011.

Предмети

Б14701ПРЕХРАМБЕНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ НАМИРНИЦА ЖИВОТИЊСКОГ ПОРИЈЕКЛА I
Б14706ТЕХНОЛОГИЈА УЉА И МАСТИ
Б14712СЕНЗОРНА АНАЛИЗА НАМИРНИЦА
Б14811бПРЕХРАМБЕНИ АДИТИВИ
Б14814ТЕХНОЛОГИЈА ГОТОВЕ ХРАНЕ

Библиографија

Радови у часописима

    Effect of Antioxidants on the Colour Stability of Fermented Sausage “Sucuk” Type
    DOIhttp://dx.doi.org/10.7251/qol.v9i1-2.1404; 10.7251/QOL1401019S
    ЧасописQUALITY OF LIFE
    Година2014
    АуториДаница Савановић, Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jovo Savanović
    Волумен5
    Број1-2
    Страна од19
    Страна до32
    EFFECT OF ROSEMARY EXTRACT AND GREEN TEA EXTRACT ON COLOUR STABILITY AND QUALITY OF FERMENTED SAUSAGE
    DOIhttp://www.ejpau.media.pl/volume17/issue1/art-04.html
    ЧасописElectronic Journal of Polish Agricultural Universities EJPAU
    Година2014
    АуториДаница Савановић, Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jovo Savanović
    Волумен17
    Број1
    Страна од1
    Страна до21
    Poboljšanje konzistencije i stabilnosti fino usitnjenih barenih kobasica od svinjskog mesa dodatkom emulgatora i stabilizatora
    DOIhttp://www.inmesbgd.com/files/doc/casopis/radovi/2010_1_8.pdf
    ЧасописTehnologija mesa
    Година2010
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Даница Савановић, Божана Оџаковић и Nikolina Rađenović
    Волумен51
    Број1
    Страна од60
    Страна до65
    Deskriptivna senzorna analiza kao alat za upravljanje kvalitetom prehrambenih proizvoda
    DOIhttp://scindeks.ceon.rs/article.aspx?query=ISSID%26and%268462&page=1&sort=8&stype=0&backurl=%2fissue.aspx%3fissue%3d8462
    ЧасописHrana i ishrana
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Božana Odžaković, Danica Savanović и Vedrana Savanović
    Волумен50
    Број1-2
    Страна од9
    Страна до13
    Senzorna analiza kao alat za razvoj novih proizvoda
    DOIhttp://glasnik.tfbl.org/brojevi/G_2009_B_1_Casopis_1_jun_09.pdf
    ЧасописGlasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković, Božana Vranješ и Dragana Popara
    Број1
    Страна од151
    Страна до157
    Uticaj odabranih sastojaka i prehrambenih aditiva na poboljšanje senzornih svojstava peciva
    DOIhttp://glasnik.tfbl.org/brojevi/G_2009_B_1_Casopis_1_jun_09.pdf
    ЧасописGlasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković, Olja Šavija и Dragana Popara
    Број1
    Страна од159
    Страна до165
    Poboljšanje kvaliteta barenih kobasica primjenom deskriptivne senzorne analize.
    DOIhttp://glasnik.tfbl.org/brojevi/G_2009_B_2_Glasnik_broj_2-2009.pdf
    ЧасописGlasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, Božana Odžaković и Danica Glavaš
    Број2
    Страна од67
    Страна до72
    Unapređenje kvaliteta namirnica rangiranjem senzornih svojstava
    DOIhttp://glasnik.tfbl.org/brojevi/G_2009_B_2_Glasnik_broj_2-2009.pdf
    ЧасописGlasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Даница Савановић, Божана Оџаковић и Danica Glavaš
    Волумен2
    Страна од73
    Страна до77
    Uticaj odabranih aditiva na poboljšanje kvaliteta i stabilnosti boje fino usitnjenih barenih kobasica od pilećeg mesa
    DOIhttp://www.inmesbgd.com/files/doc/casopis/radovi/2009_3_4_9.pdf
    ЧасописTehnologija mesa
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Даница Савановић, Божана Оџаковић и Mario Dejanović
    Волумен50
    Број3-4
    Страна од232
    Страна до237

Радови са скупова

    Production of sucuk in industrial conditions.
    Научни скупIV International Congress “Engineering, environment and materials in processing industry” At Jahorina, 4-6.03.2015. Bosnia and Herzegovina
    DOI10.7251/EEMSR1501391S
    ПубликацијаProceedings of IV International Congress “Engineering, environment and materials in processing industry” At Jahorina, 4-6.03.2015. Bosnia and Herzegovina
    Година2015
    АуториJovo Savanović, Radoslav Grujić, Danica Savanović и Славица Грујић
    Страна од391
    Страна до401
    Sensory evaluation of quality and preference of tea infusions of peppermint leaves (Mentha piperita L.). /Senzorna ocjena kvaliteta i prihvatljivosti napitaka biljnog čaja od lista mente (Mentha piperita L.).
    Научни скупThe Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA
    DOI10.13140/2.1.4069.9685
    ПубликацијаIn Proceedings of The Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA
    Година2013
    АуториСлавица Грујић, Tatjana Bijelić, Божана Оџаковић и Даница Савановић
    Страна од551
    Страна до565
    Faktori koji utiču na formiranje arome u toku zrenja trajnih kobasica. (Factors influencing aroma formation during dry-fermented sausages ripening).
    Научни скупThe Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA
    ПубликацијаIn Proceedings of The Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA.
    Година2013
    АуториДаница Савановић, Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jovo Savanović
    Страна од539
    Страна до550
    Sensory evaluation as tool in quality improvement of boiled chicken sausage.
    Научни скуп6th Central European Congress on Food, CEFood 2012. 23-26. 05. 2012. Novi Sad, Serbia
    ПубликацијаProceedings. 6th Central European Congress on Food, CEFood 2012. 23-26. 05. 2012. Novi Sad, Serbia
    Година2012
    АуториДаница Савановић, Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jovo Savanović
    Страна од1207
    Страна до1212
    Uticaj aditiva na formiranje boje u toku zrenja goveđih kobasica
    Научни скуп XXI Naučno-stručna konferencija poljoprivrede i prehrambene industrije, Neum, BiH
    ПубликацијаZbornik nerecenziranih radova, XXI Naučno-stručna konferencija poljoprivrede i prehrambene industrije, Neum, BiH
    Година2010
    АуториDanica Savanović, Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jovo Savanović
    Страна од1302
    Страна до1310
    Optimizacija senzornih karakteristika pekarskih proizvoda: Uticaj sastojaka i prehrambenih aditiva.
    Научни скуп I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik,
    ПубликацијаKratki izvodi radova I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, 14-16.10.2009. Jahorina,
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Božana Odžaković, Danica Savanović и Dragana Popara
    Страна од148
    Страна до149
    Senzorni kvalitet štrudle sa orasima: Definisanje deskriptora.
    Научни скуп I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik,
    ПубликацијаKratki izvodi radova I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, 14-16.10.2009. Jahorina,
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Božana Odžaković, Danica Savanović и Tatjana Kojadinović
    Страна од146
    Страна до147
    Optimizacija senzornih karakteristika pekarskih proizvoda: Uticaj sastojaka i prehrambenih aditiva.
    Научни скупI Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, Jahorina,
    DOI10.13140/2.1.4685.6486
    ПубликацијаKnjiga radova I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, Jahorina
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Божана Оџаковић, Даница Савановић и Dragana Popara
    Страна од406
    Страна до409
    Senzorni kvalitet štrudle sa orasima: Definisanje deskriptora.
    Научни скупI Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, Jahorina,
    ПубликацијаKnjiga radova I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, Jahorina
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Божана Оџаковић, Radoslav Grujić, Даница Савановић и Tatjana Kojadinović
    Страна од402
    Страна до405
    Uticaj prehrambenih aditiva na formiranje i stabilnost boje barenih kobasica
    Научни скуп VIII Simpozijum sa međunarodnim učešćem „Savremene tehnologije i privredni razvoj“,
    ПубликацијаZbornik izvoda radova. VIII Simpozijum sa međunarodnim učešćem „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, Leskovac
    Година2009
    АуториRadoslav Grujić, Славица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković и Nikolina Rađenović
    Страна од83
    Uticaj odabranih aditiva na poboljšanje kvaliteta i stabilnosti boje fino usitnjenih barenih kobasica od pilećeg mesa.
    Научни скупMeđunarodno 55. savetovanje industrije mesa. Meso i proizvodi od mesa - Bezbednost, kvalitet i nove tehnologije
    ПубликацијаZbornik kratkih sadržaja, Međunarodno 55. savetovanje industrije mesa. Meso i proizvodi od mesa - Bezbednost, kvalitet i nove tehnologije. Tara, Republika Srbija,
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, Božana Odžaković и Mario Dejanović
    Страна од141
    Страна до142
    Poboljšanje konzistencije i stabilnosti fino usitnjenih barenih kobasica od svinjskog mesa dodatkom emulgatora i stabilizatora
    Научни скупMeđunarodno 55. savetovanje industrije mesa. Meso i proizvodi od mesa - Bezbednost, kvalitet i nove tehnologije.
    ПубликацијаZbornik kratkih sadržaja, Međunarodno 55. savetovanje industrije mesa. Meso i proizvodi od mesa - Bezbednost, kvalitet i nove tehnologije. Tara, Republika Srbija,
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, Božana Odžaković и Nikolina Rađenović
    Страна од29
    Страна до30
    Uticaj prehrambenih aditiva na formiranje i stabilnost boje barenih kobasica
    Научни скупVIII Simpozijum „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, Leskovac, Srbija
    DOI10.13140/2.1.3637.0729
    ПубликацијаZbornik radova VIII Simpozijum „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, Leskovac, Srbija
    Година2009
    АуториRadoslav Grujić, Славица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković и Nikolina Rađenović
    Страна од28
    Страна до35
    Karakteristike kvaliteta livadskog meda iz Republike Srpske (Bosna i Hercegovina).
    Научни скупVIII Simpozijum „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, Leskovac,
    ПубликацијаZbornik radova
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Snežana Dragić и Даница Савановић
    Страна од10
    Страна до18
    Unapređenje kvaliteta namirnica rangiranjem senzornih svojstava
    Научни скупVIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske.
    ПубликацијаZbornik izvoda radova. VIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske. Banja Luka, Bosna i Hercegovina
    Година2008
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, Božana Odžaković и Danica Glavaš
    Страна од86
    Страна до87
    Poboljšanje kvaliteta barenih kobasica primenom deskriptivne senzorne analize.
    Научни скупVIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske.
    ПубликацијаZbornik izvoda radova. VIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske. Banja Luka, Bosna i Hercegovina,
    Година2008
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, Božana Odžaković и Danica Glavaš
    Страна од84
    Страна до85
    Uticaj odabranih sastojaka i prehrambenih aditiva na poboljšanje senzornih svojstava peciva.
    Научни скупVIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske.
    ПубликацијаZbornik izvoda radova. VIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske. Banja Luka, Bosna i Hercegovina
    Година2008
    АуториСлавица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković, Olga Šavija и Dragana Popara
    Страна од90
    Страна до91
    Senzorna analiza kao alat za razvoj novih proizvoda.
    Научни скупVIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske.
    ПубликацијаZbornik izvoda radova. VIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske. Banja Luka, Bosna i Hercegovina
    Година2008
    АуториСлавица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković, Božana Vranješ и Dragana Popara
    Страна од88
    Страна до89
    Uticaj pakovanja u modifikovanoj atmosferi na senzorni kvalitet kolača.
    Научни скупVI Simpozijum sa međunarodnim učešćem “Savremene tehnologije i privredni razvoj”,
    ПубликацијаZbornik apstrakta, VI Simpozijum sa međunarodnim učešćem “Savremene tehnologije i privredni razvoj”,
    Година2005
    АуториСлавица Грујић, Miloš Šolaja и Danica Savanović
    Страна од111
    Страна до112
    Uticaj pakovanja u modifikovanoj atmosferi na senzorni kvalitet kolača,
    Научни скупVI Simpozijum “Savremene tehnologije i privredni razvoj”, Leskovac, SiCG
    ПубликацијаVI Simpozijum “Savremene tehnologije i privredni razvoj”, Leskovac, SiCG, 14, 116-125.
    Година2005
    АуториСлавица Грујић, Miloš Šolaja и Даница Савановић
    Страна од116
    Страна до125