Навигација

ас. мр Горан Вучић

Сарадник - II-5
Технолошки факултет
Стручни назив---
Ужа научна областуправљање и контрола квалитета хране и пића
Датум избора у звање 28. децембар 2010.

Предмети

Б02401АНАЛИТИЧКА ХЕМИЈА II
Б13603ТЕХНОЛОШКЕ ОПЕРАЦИЈЕ У ПРЕХРАМБЕНОЈ ТЕХНОЛОГИЈИ
Б13610ИНСТРУМЕНТАЛНЕ МЕТОДЕ АНАЛИЗА У КОНТРОЛИ НАМИРНИЦА
Б24808ИНСТРУМЕНТАЛНЕ МЕТОДЕ АНАЛИЗА
Б31103ХЕМИЈА
Б31123Хемија

Библиографија

Радови у часописима

    Effects of different production systems on carcass and meat quality of sheep and lamb from Western Balkan and Norway
    DOI10.2298/BAH1502203B
    ЧасописBiotechnology in Animal Husbandry
    Година2015
    АуториГоран Вучић
    Волумен31
    Број2
    Страна од203
    Страна до221
    Comparison of carcass characteristics and meat quality of norwegian white sheep breed with two western balkan pramenka sheep breeds
    DOI10.17707/AgricultForest
    ЧасописAgriculture & Forestry
    Година2014
    АуториГоран Вучић, božidarka marković, Milena Bjelanović, Per Berg и Bjorg Egelandsdal
    ВолуменVol. 60
    Број1
    Страна од53
    Страна до61
    Hemijski sastav mesa dužičaste pastrmke (Oncorhynchus mykiss Wal.) iz ribnjaka Gornji Ribnik
    ЧасописTehnologija mesa, Beograd
    Година2004
    АуториNebojša Savić, Dragan Mikavica, Radoslav Grujić, Vaso Bojanić, Goran Vučić, Сњежана Мандић и Radenko Đurica
    Волумен45
    Број1-2
    Страна од45
    Страна до49
    Sadržaj cinka u voću i proizvodima od voća na banjalučkom tržištu
    ЧасописGlasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske
    Година2003
    АуториСандра Стојковић, Radoslav Grujić и Goran Vučić
    Волумен44
    Страна од30
    Страна до39
    Sadržaj cinka u povrću i proizvodima od povrća na banjalučkom tržištu
    ЧасописGlasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske
    Година2003
    АуториСандра Стојковић, Radoslav Grujić и Goran Vučić
    Волумен44
    Страна од3
    Страна до12
    Procenat zadovoljenja dnevnih potreba Se, Zn, Fe, Cu i Mg konzumiranjem mesa i mesnih proizvoda
    ЧасописGlasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske
    Година2003
    АуториСњежана Мандић, Radoslav Grujić и Goran Vučić
    Волумен44
    Страна од13
    Страна до29
    Sadržaj cinka u mesu i proizvodima od mesa na banjalučkom tržištu
    ЧасописАГРОЗНАЊЕ
    Година2003
    АуториСандра Стојковић, Radoslav Grujić и Goran Vučić
    Волумен2
    Страна од142
    Страна до148
    Kvalitet i autentičnost prehrambenih proizvoda: Med iz zapadnog dijela Republike Srpske
    ЧасописGlasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske
    Година2003
    АуториСлавица Грујић, Goran Vučić, Goran Mirjanić и Zoran Gavrić
    Волумен44
    Страна од81
    Страна до106
    Određivanje sadržaja selena, olova, cinka i kadmijuma u mesu različitih riba
    ЧасописTehnologija mesa
    Година2000
    АуториDragan Mikavica, Славица Грујић, Snježana Mandić, Goran Vučić и Radenko Đurica
    Волумен41
    Број4-6
    Страна од155
    Страна до161

Радови са скупова

    Parametri kvaliteta polutrajnih proizvoda od svinjskog mesa na tržištu republike srpske
    Научни скупXI Simpozijum “Savremene tehnologije i privredni razvoj”
    Година2015
    АуториГоран Вучић, Kristina Milojčić, Božana Odžaković и mladen pajević
    ZADOVOLJENJE RDA VRIJEDNOSTI ZA MINERALNE MATERIJE PRI KONZUMIRANJU JAGODASTOG VOĆA
    Научни скупXI Simpozijum “Savremene tehnologije i privredni razvoj"
    Година2015
    АуториГоран Вучић, Nataša Lakić, Đorđe Vojinović и Boško Petković
    Uticaj različitih nivoa ishrane na karakteristike rasta i teksturu mesa dužičaste pastrmke (Oncorhynchus mykiss Wal.)
    Научни скупVII International Conference "WATER&FISH"
    ПубликацијаZbornik radova
    Година2015
    АуториНебојша Савић, Биљана Рогић, Миланка Дринић, Горан Вучић, Божо Важић и Александар Краљ
    IV međunarodni kongres “Inženjerstvo, ekologija i materijali u procesnoj industriji”
    Научни скупIV međunarodni kongres “Inženjerstvo, ekologija i materijali u procesnoj industriji”
    DOI10.7251/EEMSR1501193M
    ПубликацијаEfekti tehnoloških procesa na fizičko-hemijske osobine tradicionalno i industrijski proizvedenih svinjskih pečenica
    Година2015
    АуториГоран Вучић, Kristina Milojčić, Milena Bjelanović, Aleksandra Martinović и Bjorg Egelandsdal
    Страна од1
    Страна до1288
    Gas chromatographic characterization of key volatile components in sheep adipose tissue
    Научни скупFoodTech
    ПубликацијаAbstract book
    Година2014
    АуториГоран Вучић, Vladana Grabež, Milena Bjelanović, Vladimir Tomović, Aleksandra Martinović и Bjorg Egelandsdal
    Dry cured sheep/lamb meat: norwegian birkebeiner “fenalår” compared with sheep pastrma from bosnia & herzegovina and montenegro
    Научни скуп60th International Congress of Meat science and technology
    Година2014
    АуториГоран Вучић, Bjorg Egelandsdal, Sandra Stojković, Vladana Grabež, Milena Bjelanović, Aleksandra Martinović, E.B. Pallin и Per Berg
    Change of pH value, water activity and microbiological status of minced meat for burgers during its shelf life
    Научни скупX Savjetovanje hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
    ПубликацијаZbornik izvoda radova
    Година2013
    АуториГоран Вучић
    Страна од92
    Shelf-life extension of fresh beef steaks by gaseous ozonation
    Научни скупsavjetovanje hemičara i tehnologa rs
    ПубликацијаThe book of abstrakts
    Година2013
    АуториГоран Вучић и Maria Iosune Cantalejo
    Страна од93
    Classification of sheep and lamb carcasses by the SEUROP system and the current state of the classification system in B&H
    Научни скуп10th Conference of Chemists, Technologists and Enviromentalist of Republic of Srpska
    ПубликацијаThe book of abstrakts
    Година2013
    АуториГоран Вучић, Milena Bjelanović, Bjorg Egelandsdal, Božo Važić, Biljana Rogić, Slobodan Momić, Halvor Mikaelsen и D. Sarajlić
    Determining the difference in the quality of meat and quality characteristics between norwegian white sheep and western balkan pramenka sheep
    Научни скуп10th Conference of Chemists, Technologists and Enviromentalist of Republic of Srpska
    ПубликацијаThe book of abstrakts
    Година2013
    АуториГоран Вучић, Milena Bjelanović, Bjorg Egelandsdal, Božo Važić и Per Berg
    Страна од83
    Uticaj biljnih vlakana na teksturu i senzorna svojstva funkcionalnih barenih kobasica
    Научни скупX Simpozijumu „Savremene tehnologije i privredni razvoj
    ПубликацијаSavremene tehnologije
    Година2013
    АуториГоран Вучић, Radoslav Grujić, Slavica Grujić, Milan Vukić и Božana Odžaković
    Страна од05
    Страна до10
    Comparison of meat and quality characteristics between norwegian white sheep and western balkan pramenka sheep
    Научни скуп59th International Congress of Meat Science and Technology
    Година2013
    АуториГоран Вучић, Milena Bjelanović, božidarka marković, Per Berg и Bjorg Egelandsdal
    Реолошка својства као параметар за утврђивање квалитета и прихватљивости прехрамбених производа
    Научни скупPrvi naučno-stručni skup 5 juni Svjetski dan zaštite okoliša
    Година2013
    АуториРадослав Грујић, Горан Вучић и Жељка Марјановић-Балабан
    Polifosfati u proizvodima od mesa
    Научни скупIX Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike srpske, Banja Luka
    ПубликацијаZbornik radova ,IX savjetovanje hemičarai tehnologa Republike Srpske, Banja Luka
    Година2010
    АуториSandra Stojković, Сњежана Мандић, Vladana Grabež, Ana Velemir и Goran Vučić
    Страна од326
    Страна до334
    Definisanje karakteristika kvaliteta crnog vina ˝Vranac˝ proizvedenog u regionu Banje Luke.
    Научни скупPrvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”,
    ПубликацијаZbornik apstrakta, Prvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, 08-11.06.2006. Banja Luka, BiH
    Година2006
    АуториСлавица Грујић, Goran Vučić и Nebojša Milovanović
    Страна од95
    Страна до97
    Rasprostranjenost toksigenih plijesni u industriji mesa
    Научни скупPrvi međunarodni kongres"Ekologija, zdravlje, rad, sport"
    ПубликацијаZbornik radova, Prvi međunarodni kongres "Ekologija, zdravlje, rad, sport", Banja Luka, I-II
    Година2006
    АуториСњежана Мандић, Radoslav Grujić и Goran Vučić
    Страна од345
    Страна до348
    Uticaj gasovitog ozona na hemijski sastav sirovog mesa od goveda
    Научни скупPrvi međunarodni kongres "Ekologija, zdravlje, rad, sport"
    ПубликацијаZbornik radova, Prvi međunarodni kongres "Ekologija, zdravlje, rad, sport", Banja Luka, I - II
    Година2006
    АуториGoran Vučić, Jesus Maria Cantalejo, Radoslav Grujić и Сњежана Мандић
    Страна од304
    Страна до311
    Kvalitet sirovog mlijeka i nekih proizvoda od mlijeka dobijenih od gatačkog govečeta
    Научни скупPrvi međunarodni kongres "Ekologija, zdravlje, rad, sport"
    ПубликацијаZbornik apstrakta
    Година2006
    АуториГоран Вучић, Radoslav Grujić, Barbara Grzywacz, Maria Feligini и G. Enne
    Страна од71
    Pakovanje polutvrdog niskomasnog sira u modifikovanoj atmosferi
    Научни скупVI Simpozijum "Savremene tehnologije i privredni razvoj"
    ПубликацијаZbornik radova 14
    Година2005
    АуториГоран Вучић, Radoslav Grujić и Vesna Tepić
    Страна од170
    Страна до181
    Uporedna analiza nekih dijeta za smanjenje tjelesne mase
    Научни скупVI simpozijum "Savremene tehnologije i privredni razvoj"
    ПубликацијаZbornik radova 14
    Година2005
    АуториГоран Вучић, Nataša Tadić и Radoslav Grujić
    Страна од148
    Страна до158
    Promjena boje i pH kod makrokonfekcioniranog mesa od govedine tretiranog ozonom
    Научни скупMeđunarodno 53. Savetovanje Industrije mesa, Vrnjačaka Banja
    ПубликацијаZbornik kratkih sadržaja, Međunarodno 53. Savetovanje industrije mesa, Novi integralni pristup bezbednosti mesa i proizvoda od mesa, Vrnjačka Banja
    Година2005
    АуториJesus Maria Cantalejo, Radoslav Grujić, Сњежана Мандић и Goran Vučić
    Страна од43
    Страна до45
    Average satisfaction of daily needs for mineral substances by consuming meat and meat products,
    Научни скупThe 6th XENOBIOTIC METABOLISM AND TOXICITY WORKSHOP OF BALKAN COUNTRIES
    ПубликацијаScripta Medica 1, The proceedings of the 6th Xenobiotic metabolism and toxicity workshop of Balkan Countries, 35
    Година2004
    АуториСњежана Мандић, Slavica Grujić и Goran Vučić
    Страна од30
    Страна до31
    Sadržaj nekih mikroelemenata u prehrambenim proizvodima na području banjalučkog tržišta
    Научни скупTreći kongres Farmaceuta Jugoslavije, Beograd
    ПубликацијаArhiv za farmaciju, Treći kongres farmaceuta Jugoslavije sa međunarodnim učešćem, Beograd, Novi horizonti u farmaciji, Apstrakt,4
    Година2002
    АуториRadenko Đurica, Radoslav Grujić, Сњежана Мандић и Goran Vučić
    Страна од738
    Страна до739
    The Impact of Geographical Origin of Honey to its Physical and Chemical Characteristics
    Научни скуп2. CONGRESO ESPANOL DR INGENIERIA DE ALIMENTOS, Processing SESION DE PROPIEDADES FICIAS
    ПубликацијаProceedings of 2. CONGRESO ESPANOL DR INGENIERIA DE ALIMENTOS, Processing SESION DE PROPIEDADES FICIAS, Universitat de Lleida, España Sept. 2002, PF-43
    Година2002
    АуториСлавица Грујић, E. Fons-Sole и Goran Vučić
    Страна одPF-43

Остали радови

    UTICAJ TEHNOLOŠKIH POSTUPAKA NA BOJU I KVALITET SALAMURENIH PROIZVODA OD MESA
    Година2015
    АуториГоран Вучић
    Страна од1
    Страна до231
    Optimizacija uslova za primjenu ozona u svrhu produženja održivosti makro konfekcioniranog mesa od goveda
    Година2005
    АуториГоран Вучић

Књиге

    Kontrola kvaliteta mesa i proizvoda od mesa
    ИздавачTehnološki fakultet, Univerzitet u Banjoj Luci
    ISBN978-99938-54-46-3
    Година2013
    АуториСњежана Мандић, Горан Вучић и Сандра Стојковић
    Тип књигепомоћни уџбеник
    Број страна74
    Savremene tehnologije i bezbjednost namirnica
    ИздавачUniverzitet u Banjoj Luci
    ISBNISBN 99938-54-01-8
    Година2005
    АуториГоран Вучић, Dragoljub Mirjanić и Blanka Škipina
    Тип књигепомоћни уџбеник
    Број страна77