Навигација

проф. др Сњежана Мандић

Наставник - II-4
Технолошки факултет
Стручни назив---
Ужа научна областпрехрамбене технологије намирница животињског поријекла
Датум избора у звање 27. март 2014.

Предмети

Б13507ОСНОВИ ПРЕХРАМБЕНИХ ТЕХНОЛОГИЈА
Б13601АНАЛИЗА НАМИРНИЦА
Б14701ПРЕХРАМБЕНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ НАМИРНИЦА ЖИВОТИЊСКОГ ПОРИЈЕКЛА I
Б14706ТЕХНОЛОГИЈА УЉА И МАСТИ
Б14804ТЕХНОЛОГИЈА ПРЕРАДЕ МЕСА ЖИВИНЕ
Б14805ТЕХНОЛОГИЈА ПРЕРАДЕ РИБЕ
Б14814ТЕХНОЛОГИЈА ГОТОВЕ ХРАНЕ
Б14817ТЕХНОЛОЛОГИЈА ТРАЈНИХ И ПОЛУТРАЈНИХ ПРОИЗВОДА ОД МЕСА

Библиографија

Радови у часописима

    Potrošači i bezbednost hrane
    DOI10.7251/GHTE13VI011B
    ЧасописGlasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
    Година2013
    АуториMilan Ž.Baltić, Jelena Đurić, Сњежана Мандић, Biljana Pećanac и Jasna Lončina
    ВолуменVanredno izdanje
    Страна од11
    Страна до16
    Biohemijska karakterizacija sarkoplazmatičnih i miofibrilarnih proteinskih profila u različitim kobasicama tokom perioda zrenja
    DOI10.7251/GHTE1208013S
    ЧасописGlasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
    Година2012
    АуториIvan Semelak, Zoran Kukrić, Сњежана Мандић, Dino Hasanagić, Svjetlana Pavičić и Snježana Matoš
    Волумен8
    Страна од13
    Страна до20
    Biohemijska karakterizacija sarkoplazmatičnih i miofibrilarnih proteinskih profila u različitim kobasicama tokom perioda zrenja
    ЧасописGlasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
    Година2012
    АуториIvan Samelak, Zoran Kukrić, Snježana Mandić, Дино Хасанагић, Svetlana Pavičić и Snježana Matoš
    Страна од13
    Страна до20
    Fermentisane kobasice - proizvodi sa tradicijom
    ЧасописVeterinarski žurnal Republike Srpske
    Година2011
    АуториMilan Ž.Baltić, Biljana Pećanac, Milenko Šarić, Сњежана Мандић, Ivana Filipović, Jelena Đurić и Slobodan Dojčinović
    ВолуменXI
    Број1
    Страна од5
    Страна до11
    Opasnosti od mikološke i mikotoksikloške kontaminacije u pogonu za proizvodnju kolača
    ЧасописGlasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
    Година2009
    АуториСњежана Мандић, Radoslav Grujić, Radomir Radanović, Nikola Marjanović, Ljiljana Petrović, Natalija Džinić, Љиљана Топалић-Тривуновић, Сандра Стојковић и Ana Gajić
    Број1
    Страна од167
    Страна до173
    Ispitivanje kvaliteta vlašićkog (Travničkog) sira sa područja opštine Kotor Varoš
    ЧасописBIOTECHNOLOGY IN ANIMAL HUSBANDRY, Beograd-Zemun
    Година2008
    АуториSandra Stojković, Ognjen Maćej, Сњежана Мандић, LJiljana Topalić-Trivunović, Nina Dobrijević и Ana Gajić
    Волумен24
    Страна од167
    Страна до176
    Značaj mikološke kontrole u pogonima za proizvodnju mesa i proizvoda od mesa
    ЧасописTehnologija mesa
    Година2007
    АуториСњежана Мандић, Radoslav Grujić, Љиљана Топалић-Тривуновић, Radenko Đurica и Сандра Стојковић
    Волумен48
    Број3-4
    Страна од163
    Страна до167
    Izvori mikološke i mikotoksikološke kontaminacije dimljenih suvomesnatih proizvoda
    ЧасописTehnologija mesa
    Година2007
    АуториSnježana Mandić, Radoslav Grujić, Љиљана Топалић-Тривуновић, Radenko Đurica и Sandra Stojković
    Волумен48
    Број3-4
    Страна од157
    Страна до162
    Hemijski sastav mesa dužičaste pastrmke (Oncorhynchus mykiss Wal.) iz ribnjaka Gornji Ribnik
    ЧасописTehnologija mesa, Beograd
    Година2004
    АуториNebojša Savić, Dragan Mikavica, Radoslav Grujić, Vaso Bojanić, Goran Vučić, Сњежана Мандић и Radenko Đurica
    Волумен45
    Број1-2
    Страна од45
    Страна до49
    Procenat zadovoljenja dnevnih potreba Se, Zn, Fe, Cu i Mg konzumiranjem mesa i mesnih proizvoda
    ЧасописGlasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske
    Година2003
    АуториСњежана Мандић, Radoslav Grujić и Goran Vučić
    Волумен44
    Страна од13
    Страна до29
    Sadržaj kadmijuma, olova, cinka i selena u proizvodima od mesa na banjalučkom tržištu
    ЧасописTehnologija mesa
    Година2000
    АуториRadoslav Grujić, Сњежана Мандић и Radenko Đurica
    Волумен41
    Број4-6
    Страна од149
    Страна до154
    Određivanje sadržaja selena, olova, cinka i kadmijuma u mesu različitih riba
    ЧасописTehnologija mesa
    Година2000
    АуториDragan Mikavica, Славица Грујић, Snježana Mandić, Goran Vučić и Radenko Đurica
    Волумен41
    Број4-6
    Страна од155
    Страна до161
    Uticaj dodataka na reološki i organoleptički kvalitet bio-hljeba
    ЧасописGlasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske
    Година1998
    АуториTodor Vasiljević, Radoslav Grujić и Сњежана Мандић
    Волумен40
    Број0354-7450
    Страна од61
    Страна до64
    Uticaj lokaliteta na hemijski sastav cvjetova zove (Sambucus nigra L.)
    ЧасописSavremena poljoprivreda
    Година1996
    АуториRadoslav Grujić, Сњежана Мандић, Radenko Đurica и Jasmin Komić
    Волумен50
    Број5-6
    Страна од65
    Страна до71

Радови са скупова

    Technology, composition and quality of indigenous Banja Luka fresh cheese
    Научни скуп22nd International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry - Sarajevo 2011
    ПубликацијаProceedings, Sarajevo, Izmir, 2012.
    Година2011
    АуториСандра Стојковић, Сњежана Мандић, Marta Winiecka, Ана Велемир, Александар Савић, Љиљана Топалић-Тривуновић и Сњежана Матош
    Страна од373
    Страна до375
    Upravljanje rizikom mikotoksina u prehrambenoj industriji
    Научни скупMeđunarodno 56.savetovanje industrije mesa, Tara
    ПубликацијаZbornik kratkih sadržaja, Međunarodno 56.savetovanje industrije mesa, Meso i proizvodi od mesa-Bezbednost, kultura, razvoj, kvalitet života
    Година2011
    АуториСњежана Мандић, Sandra Stojković и Ana Velemir
    Страна од54
    Страна до55
    Polifosfati u proizvodima od mesa
    Научни скупIX Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike srpske, Banja Luka
    ПубликацијаZbornik radova ,IX savjetovanje hemičarai tehnologa Republike Srpske, Banja Luka
    Година2010
    АуториSandra Stojković, Сњежана Мандић, Vladana Grabež, Ana Velemir и Goran Vučić
    Страна од326
    Страна до334
    Rasprostranjenost toksigenih plijesni u industriji mesa
    Научни скупPrvi međunarodni kongres"Ekologija, zdravlje, rad, sport"
    ПубликацијаZbornik radova, Prvi međunarodni kongres "Ekologija, zdravlje, rad, sport", Banja Luka, I-II
    Година2006
    АуториСњежана Мандић, Radoslav Grujić и Goran Vučić
    Страна од345
    Страна до348
    Uticaj gasovitog ozona na hemijski sastav sirovog mesa od goveda
    Научни скупPrvi međunarodni kongres "Ekologija, zdravlje, rad, sport"
    ПубликацијаZbornik radova, Prvi međunarodni kongres "Ekologija, zdravlje, rad, sport", Banja Luka, I - II
    Година2006
    АуториGoran Vučić, Jesus Maria Cantalejo, Radoslav Grujić и Сњежана Мандић
    Страна од304
    Страна до311
    Analiza različitih jelovnika koje koriste aktivni sportisti
    Научни скупSavremene tehnologije i privredni razvoj, VI simpozijum
    DOI0352-6542
    ПубликацијаZbornik radova 14, VI simpozijum "Savremene tehnologije i privredni razvoj" Leskovac, oktobar 2005.
    Година2005
    АуториSandra Gogić, Radoslav Grujić и Сњежана Мандић
    Страна од159
    Страна до169
    Promjena boje i pH kod makrokonfekcioniranog mesa od govedine tretiranog ozonom
    Научни скупMeđunarodno 53. Savetovanje Industrije mesa, Vrnjačaka Banja
    ПубликацијаZbornik kratkih sadržaja, Međunarodno 53. Savetovanje industrije mesa, Novi integralni pristup bezbednosti mesa i proizvoda od mesa, Vrnjačka Banja
    Година2005
    АуториJesus Maria Cantalejo, Radoslav Grujić, Сњежана Мандић и Goran Vučić
    Страна од43
    Страна до45
    Zinc from food and human health
    Научни скупThe 6th XENOBIOTIC METABOLISM AND TOXICITY WORKSHOP OF BALKAN COUNTRIES, Banja Luka
    ПубликацијаScripta Medica 1, The proceedings of the 6th Xenobiotic metabolism and toxicity workshop of Balkan Countries, 35
    Година2004
    АуториSandra Stojković, Сњежана Мандић, Radoslav Grujić, Snježana Pejčić и Đorđe Marjanović
    Страна од30
    Страна до31
    Average satisfaction of daily needs for mineral substances by consuming meat and meat products,
    Научни скупThe 6th XENOBIOTIC METABOLISM AND TOXICITY WORKSHOP OF BALKAN COUNTRIES
    ПубликацијаScripta Medica 1, The proceedings of the 6th Xenobiotic metabolism and toxicity workshop of Balkan Countries, 35
    Година2004
    АуториСњежана Мандић, Slavica Grujić и Goran Vučić
    Страна од30
    Страна до31
    Sadržaj nekih mikroelemenata u prehrambenim proizvodima na području banjalučkog tržišta
    Научни скупTreći kongres Farmaceuta Jugoslavije, Beograd
    ПубликацијаArhiv za farmaciju, Treći kongres farmaceuta Jugoslavije sa međunarodnim učešćem, Beograd, Novi horizonti u farmaciji, Apstrakt,4
    Година2002
    АуториRadenko Đurica, Radoslav Grujić, Сњежана Мандић и Goran Vučić
    Страна од738
    Страна до739
    Prosječno zadovoljenje dnevnih potreba sa mineralnim materijama stanovništva Republike Srske
    Научни скуп10. Jugoslovenski kongres o ishrani, Beograd
    ПубликацијаIzvod radova, 10. Jugoslovenski kongres o ishrani, Beograd
    Година2002
    АуториСњежана Мандић, Radoslav Grujić и Radenko Đurica
    Страна од77
    Страна до78
    Kvalitet i održivost soka zove (Sambucus nigra)
    Научни скупII simpozijum "Savremene tehnologije i privredni razvoj"
    ПубликацијаZbornik radova 11, II simpozijum"Savremene tehnologije i privredni razvoj", Leskovac, 1998.
    Година1998
    АуториСњежана Мандић, Radoslav Grujić, Miloš Šolaja, Sandra Petković и Sandra Stojković
    Страна од21
    Страна до25

Остали радови

    Integrisani sistem upravljanja rizikom mikotoksina u prehrambenoj industriji
    Година2008
    АуториСњежана Мандић
    Страна од1
    Страна до157
    Sadržaj nekih mikroelemenata u prehrambenim proizvodima na području banjalučkog tržišta
    Година2002
    АуториСњежана Мандић
    Страна од1
    Страна до133

Књиге

    Kontrola kvaliteta mesa i proizvoda od mesa
    ИздавачTehnološki fakultet, Univerzitet u Banjoj Luci
    ISBN978-99938-54-46-3
    Година2013
    АуториСњежана Мандић, Горан Вучић и Сандра Стојковић
    Тип књигепомоћни уџбеник
    Број страна74