
проф. др Славица Грујић
Наставник - II-4
Технолошки факултет
Стручни назив | --- |
---|---|
Ужа научна област | управљање и контрола квалитета хране и пића |
Датум избора у звање | 24. децембар 2009. |
Предмети
Б13605 | ОСНОВИ СЕНЗОРНЕ ОЦЈЕНЕ НАМИРНИЦА |
Б14712 | СЕНЗОРНА АНАЛИЗА НАМИРНИЦА |
Б14713 | ЗАКОНСКИ ПРОПИСИ И КОНТРОЛА КВАЛИТЕТА НАМИРНИЦА |
Б14811а | ПРЕХРАМБЕНИ АДИТИВИ |
Б14811б | ПРЕХРАМБЕНИ АДИТИВИ |
Б14815 | HACCP |
Библиографија
Радови у часописима
Sensory and physico-chemical evaluation of commercial coffees consumed in Banja Luka (Bosnia and Herzegovina) – Part 1 | |
Часопис | Agro FOOD Indusrty Hi Tech |
---|---|
Година | 2015 |
Аутори | Božana Odžaković, Natalija Džinić, Славица Грујић, Snežana Kravić и Marija Jokanović |
Волумен | 26 |
Број | 4 |
Страна од | 52 |
Страна до | 55 |
UTICAJ BILJNIH VLAKANA NA TEKSTURU I SENZORNA SVOJSTVA FUNKCIONALNIH BARENIH KOBASICA | |
DOI | http://www.tf.ni.ac.rs/casopis/sveska3/c1.pdf |
---|---|
Часопис | Savremene tehnologije |
Година | 2014 |
Аутори | Radoslav Grujić, Goran Vučić, Славица Грујић, Milan Vukić и Божана Оџаковић |
Волумен | 3 |
Број | 1 |
Страна од | 5 |
Страна до | 10 |
Effect of Antioxidants on the Colour Stability of Fermented Sausage “Sucuk” Type | |
DOI | http://dx.doi.org/10.7251/qol.v9i1-2.1404; 10.7251/QOL1401019S |
---|---|
Часопис | QUALITY OF LIFE |
Година | 2014 |
Аутори | Даница Савановић, Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jovo Savanović |
Волумен | 5 |
Број | 1-2 |
Страна од | 19 |
Страна до | 32 |
EFFECT OF ROSEMARY EXTRACT AND GREEN TEA EXTRACT ON COLOUR STABILITY AND QUALITY OF FERMENTED SAUSAGE | |
DOI | http://www.ejpau.media.pl/volume17/issue1/art-04.html |
---|---|
Часопис | Electronic Journal of Polish Agricultural Universities EJPAU |
Година | 2014 |
Аутори | Даница Савановић, Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jovo Savanović |
Волумен | 17 |
Број | 1 |
Страна од | 1 |
Страна до | 21 |
The Importance of Consumers’ Knowledge About Food Quality, Labeling and Safety in Food Choice | |
DOI | DOI: 10.5539/jfr.v2n4p57 |
---|---|
Часопис | Journal of Food Research |
Година | 2013 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Đorđe Petrović и Jelena Gajić |
Волумен | 2 |
Број | 5 |
Страна од | 57 |
Страна до | 65 |
Unapređenje kvaliteta poslovanja u prehrambenoj industriji razvojem novih funkcionalnih proizvoda. | |
DOI | http://www.fqce.org.rs/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=70&Itemid=109 |
---|---|
Часопис | Kvalitet & izvrsnost |
Година | 2013 |
Аутори | Славица Грујић и Danijel Lukajić |
Волумен | 3-4 |
Страна од | 38 |
Страна до | 44 |
KNOWLEDGE OF FOOD QUALITY AND ADDITIVES AND ITS IMPACT ON FOOD PREFERENCE | |
DOI | http://www.food.actapol.net/pub/10_2_2013.pdf |
---|---|
Часопис | ACTA Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria - Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. |
Година | 2013 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Đorđe Petrović и Jelena Gajić |
Волумен | 12 |
Број | 2 |
Страна од | 215 |
Страна до | 222 |
Knowledge of Employees in Restaurants About the Means and Application of HACCP | |
DOI | http://qol-au.com/sites/default/files/QOL%20-%20Vol%203%20Issue%203-4%20-%20Slavica%20Grujic.pdf |
---|---|
Часопис | Quality of Life |
Година | 2012 |
Аутори | Славица Грујић, Husein Keran, Dragan Vujadinović и Mitar Perušić |
Волумен | 3 |
Број | 3-4 |
Страна од | 76 |
Страна до | 87 |
CHANGES OF PHYSICAL PROPERTIES OF COFFEE BEANS DURING ROASTING | |
DOI | DOI: 10.2298/APT1243021J |
---|---|
Часопис | Acta Periodica Technologica |
Година | 2012 |
Аутори | Marija R Jokanović, Natalija R Džinić, Biljana R Cvetković, Славица Грујић и Божана Оџаковић |
Волумен | 43 |
Страна од | 21 |
Страна до | 31 |
CLASSIFICATION OF HONEYS FROM THREE GEOGRAPHICAL REGIONS BASED ON THEIR QUALITY CONTROL DATA | |
DOI | http://dx.doi.org/10.7251/qol.v5i1-2.465 |
---|---|
Часопис | QUALITY OF LIFE |
Година | 2012 |
Аутори | Славица Грујић и Јасмин Комић |
Волумен | 5 |
Број | 1-2 |
Страна од | 13 |
Страна до | 26 |
Funkcionalni proizvodi od mesa (pregledni rad) | |
DOI | http://hrcak.srce.hr/file/130090 |
---|---|
Часопис | Hrana u zdravlju i bolesti, Znanstveno-stručni časopis za nutricionizam i dijetetiku |
Година | 2012 |
Аутори | Radoslav Grujić, Славица Грујић и Dragan Vujadinović |
Волумен | 1 |
Број | 1 |
Страна од | 44 |
Страна до | 54 |
The Effect of Packing Material on Storage Stability of Sunflower Oil. | |
DOI | http://qol-au.com/sites/default/files/QOL%20-%20Vol%202%20Issue%203-4_3%20S%20Grujic.pdf |
---|---|
Часопис | QUALITY OF LIFE |
Година | 2011 |
Аутори | Славица Грујић, Vojislav Aleksić, Milan Vukić и Zoran Petrović |
Волумен | 2 |
Број | 3-4 |
Страна од | 75 |
Страна до | 83 |
Effect of low and superatmosferic O2 modified atmosphere on the quality of fresh-cut pears. | |
DOI | http://academicpublishingplatforms.com/article.php?journal=ATI&number=2&article=291 |
---|---|
Часопис | Applied Technologies and Innovations |
Година | 2010 |
Аутори | Zora Jandric, Robert Soliva-Fortuny, Gemma Oms-Oliu, Olga Martín-Belloso и Славица Грујић |
Волумен | 2 |
Број | 2 |
Страна од | 29 |
Страна до | 39 |
Effect of Food Additives on Sensory Characteristics of Thermo-Stable Marmalade | |
DOI | www.ejpau.media.pl/volume13/issue2/art-11.html |
---|---|
Часопис | Electronic Journal of Polish Agricultural Universities EJPAU |
Година | 2010 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jelena Poljašević |
Волумен | 13 |
Број | 2 |
Страна од | 1 |
Страна до | 11 |
Effects of Modified Atmosphere Packaging on Quality and Safety of Fresh Meat. | |
DOI | http://qol-au.com/sites/default/files/04-S.Grujic.pdf |
---|---|
Часопис | QUALITY OF LIFE |
Година | 2010 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić и Karmela Kovačić |
Волумен | 1 |
Број | 3-4 |
Страна од | 121 |
Страна до | 133 |
Workers responsibility in food businesses during implementation of food safety system | |
DOI | http://dx.doi.org/10.15208/ati.2010.6 |
---|---|
Часопис | Applied Technologies and Innovations |
Година | 2010 |
Аутори | Radoslav Grujić, Славица Грујић, Пејо Ђурашиновић и Pero Pavlović |
Волумен | 1 |
Број | 1 |
Страна од | 43 |
Страна до | 48 |
Satisfaction of the Employed in Food Business and Success of Food Safety Management System Implementation | |
DOI | http://econpapers.repec.org/RePEc:ags:pdpieb:92357 |
---|---|
Часопис | Perspectives of Innovations, Economics & Business |
Година | 2010 |
Аутори | Radoslav Grujić, Славица Грујић, Пејо Ђурашиновић и Pero Pavlović |
Волумен | 5 |
Број | 2 |
Страна од | 33 |
Страна до | 36 |
Poboljšanje konzistencije i stabilnosti fino usitnjenih barenih kobasica od svinjskog mesa dodatkom emulgatora i stabilizatora | |
DOI | http://www.inmesbgd.com/files/doc/casopis/radovi/2010_1_8.pdf |
---|---|
Часопис | Tehnologija mesa |
Година | 2010 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Даница Савановић, Божана Оџаковић и Nikolina Rađenović |
Волумен | 51 |
Број | 1 |
Страна од | 60 |
Страна до | 65 |
Obuka zaposlenih radnika – preduslov za proizvodnju bezbjedne hrane | |
DOI | http://scindeks.ceon.rs/article.aspx?query=ISSID%26and%268903&page=4&sort=8&backurl=%2Fissue.aspx%3Fissue%3D9172 |
---|---|
Часопис | Kvalitet & izvrsnost |
Година | 2010 |
Аутори | Radoslav Grujić, Marina Ivanović, Славица Грујић и Bogoljub Antonić |
Волумен | 20 |
Број | 11/12 |
Страна од | 47 |
Страна до | 53 |
Deskriptivna senzorna analiza kao alat za upravljanje kvalitetom prehrambenih proizvoda | |
DOI | http://scindeks.ceon.rs/article.aspx?query=ISSID%26and%268462&page=1&sort=8&stype=0&backurl=%2fissue.aspx%3fissue%3d8462 |
---|---|
Часопис | Hrana i ishrana |
Година | 2009 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Božana Odžaković, Danica Savanović и Vedrana Savanović |
Волумен | 50 |
Број | 1-2 |
Страна од | 9 |
Страна до | 13 |
Senzorna analiza kao alat za razvoj novih proizvoda | |
DOI | http://glasnik.tfbl.org/brojevi/G_2009_B_1_Casopis_1_jun_09.pdf |
---|---|
Часопис | Glasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske |
Година | 2009 |
Аутори | Славица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković, Božana Vranješ и Dragana Popara |
Број | 1 |
Страна од | 151 |
Страна до | 157 |
Uticaj odabranih sastojaka i prehrambenih aditiva na poboljšanje senzornih svojstava peciva | |
DOI | http://glasnik.tfbl.org/brojevi/G_2009_B_1_Casopis_1_jun_09.pdf |
---|---|
Часопис | Glasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske |
Година | 2009 |
Аутори | Славица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković, Olja Šavija и Dragana Popara |
Број | 1 |
Страна од | 159 |
Страна до | 165 |
Poboljšanje kvaliteta barenih kobasica primjenom deskriptivne senzorne analize. | |
DOI | http://glasnik.tfbl.org/brojevi/G_2009_B_2_Glasnik_broj_2-2009.pdf |
---|---|
Часопис | Glasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske |
Година | 2009 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, Božana Odžaković и Danica Glavaš |
Број | 2 |
Страна од | 67 |
Страна до | 72 |
Unapređenje kvaliteta namirnica rangiranjem senzornih svojstava | |
DOI | http://glasnik.tfbl.org/brojevi/G_2009_B_2_Glasnik_broj_2-2009.pdf |
---|---|
Часопис | Glasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske |
Година | 2009 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Даница Савановић, Божана Оџаковић и Danica Glavaš |
Волумен | 2 |
Страна од | 73 |
Страна до | 77 |
Uticaj odabranih aditiva na poboljšanje kvaliteta i stabilnosti boje fino usitnjenih barenih kobasica od pilećeg mesa | |
DOI | http://www.inmesbgd.com/files/doc/casopis/radovi/2009_3_4_9.pdf |
---|---|
Часопис | Tehnologija mesa |
Година | 2009 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Даница Савановић, Божана Оџаковић и Mario Dejanović |
Волумен | 50 |
Број | 3-4 |
Страна од | 232 |
Страна до | 237 |
Uticaj primjene različitih količina kuhinjske soli tokom procesa soljenja na senzorna svojstva kvaliteta svinjske pršute | |
DOI | http://www.inmesbgd.com/files/doc/casopis/radovi/2006_3_4_4.pdf |
---|---|
Часопис | Tehnologija mesa |
Година | 2006 |
Аутори | Bogoljub Antonić, Славица Грујић, Radomir Radovanović, Milan Baltić и Radoslav Grujić |
Волумен | 47 |
Број | 3-4 |
Страна од | 110 |
Страна до | 114 |
Promovisanje kvaliteta meda primjenom sistema upravljanja kvalitetom i zaštitom oznake geografskog porijekla proizvoda | |
DOI | http://scindeks.ceon.rs/article.aspx?query=ISSID%26and%264464&page=9&sort=8&stype=0&backurl=%2fissue.aspx%3fissue%3d4464 |
---|---|
Часопис | Kvalitet |
Година | 2004 |
Аутори | Славица Грујић, Miloš Sorak и Radomir Radovanović |
Волумен | 14 |
Број | 9-10 |
Страна од | 47 |
Страна до | 51 |
Kvalitet i autentičnost prehrambenih proizvoda: Med iz zapadnog dijela Republike Srpske | |
Часопис | Glasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske |
---|---|
Година | 2003 |
Аутори | Славица Грујић, Goran Vučić, Goran Mirjanić и Zoran Gavrić |
Волумен | 44 |
Страна од | 81 |
Страна до | 106 |
Određivanje sadržaja selena, olova, cinka i kadmijuma u mesu različitih riba | |
Часопис | Tehnologija mesa |
---|---|
Година | 2000 |
Аутори | Dragan Mikavica, Славица Грујић, Snježana Mandić, Goran Vučić и Radenko Đurica |
Волумен | 41 |
Број | 4-6 |
Страна од | 155 |
Страна до | 161 |
Povećanje kvaliteta i plasmana proizvoda preventivnim djelovanjem na uzroke grešaka | |
Часопис | Kvalitet |
---|---|
Година | 2000 |
Аутори | Slavica Grujić, Милош Сорак и Radoslav Grujić |
Број | 11-12 |
Страна од | 64 |
Страна до | 67 |
Određivanje sadržaja selena i olova u mesu različitih riba | |
Часопис | Tehnologija mesa |
---|---|
Година | 2000 |
Аутори | Драган Микавица и Slavica Grujić |
Волумен | 41 |
Број | 1-3 |
Страна од | 113 |
Страна до | 113 |
Kvalitet proizvoda kao faktor efikasnosti i efektivnosti proizvodnje | |
Часопис | DIREKTOR |
---|---|
Година | 1999 |
Аутори | Miloš Sorak и Славица Грујић |
Волумен | 2-3 |
Страна од | 24 |
Страна до | 26 |
Istraživanje uticaja kvaliteta proizvoda na efikasnost i efektivnost preduzeća | |
Часопис | TEHNIKA - ORGANIZACIJA RADA |
---|---|
Година | 1998 |
Аутори | Милош Сорак, Radoslav Grujić и Славица Грујић |
Број | 5-6 |
Страна од | OR1 |
Страна до | OR4 |
Određivanje bitnih svojstava i karakteristika proizvoda u cilju povećanja efikasnosti i efektivnosti proizvodnje | |
Часопис | KVALITET |
---|---|
Година | 1998 |
Аутори | Славица Грујић, Милош Сорак и Radoslav Grujić |
Волумен | 8 |
Број | 11-12 |
Страна од | 22 |
Страна до | 25 |
Utvrđivanje optimalnog režima sušenja cvijeta zove u industrijskim uslovima | |
Часопис | Glasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske |
---|---|
Година | 1997 |
Аутори | Славица Грујић, Slavica Ćuković и Gordana Kos |
Волумен | 39 |
Страна од | 67 |
Страна до | 70 |
Opasnosti kod upotrebe aditiva u prehrambenoj industriji, | |
Часопис | Glasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske |
---|---|
Година | 1997 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić и Sandra Petković |
Волумен | 39 |
Страна од | 53 |
Страна до | 58 |
Prijedlog kvalitetne ishrane stanovništva u vanrednim uslovima | |
Часопис | Glasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske |
---|---|
Година | 1996 |
Аутори | Radoslav Grujić, Славица Грујић и Todor Vasiljević |
Волумен | 38 |
Страна од | 57 |
Страна до | 60 |
Uticaj limunske kiseline i sorbitola na pH usitnjenog ćurećeg mesa | |
Часопис | Tehnologija mesa |
---|---|
Година | 1988 |
Аутори | Radoslav Grujić и Славица Грујић |
Волумен | 29 |
Страна од | 49 |
Страна до | 51 |
Радови са скупова
Production of sucuk in industrial conditions. | |
Научни скуп | IV International Congress “Engineering, environment and materials in processing industry” At Jahorina, 4-6.03.2015. Bosnia and Herzegovina |
---|---|
DOI | 10.7251/EEMSR1501391S |
Публикација | Proceedings of IV International Congress “Engineering, environment and materials in processing industry” At Jahorina, 4-6.03.2015. Bosnia and Herzegovina |
Година | 2015 |
Аутори | Jovo Savanović, Radoslav Grujić, Danica Savanović и Славица Грујић |
Страна од | 391 |
Страна до | 401 |
Sensory analysis as a tool in the new food product development. | |
Научни скуп | II International Congress Food Technology Quality and Safety, |
---|---|
Публикација | Abstract book of II International Congress Food Technology Quality and Safety, 28-30.10.2014. Novi Sad, Serbia |
Година | 2014 |
Аутори | Славица Грујић, Božana Odžaković и Milana Ciganović |
Страна до | p170 |
Methodology for new product development on the example of gel with specific purpose | |
Научни скуп | II International Congress Food Technology Quality and Safety, |
---|---|
Публикација | In Abstract book of II International Congress Food Technology Quality and Safety, 28-30.10.2014. Novi Sad, Serbia |
Година | 2014 |
Аутори | Славица Грујић, Božana Odžaković и Božana Stanković |
Страна од | p |
Страна до | 169 |
Sensory analysis as a tool in the new food product development. | |
Научни скуп | II International Congress Food Technology Quality and Safety, 28-30.10.2014. Novi Sad, Serbia |
---|---|
Публикација | Proceedings of II International Congress Food Technology Quality and Safety, 28-30.10.2014. Novi Sad, Serbia |
Година | 2014 |
Аутори | Славица Грујић, Božana Odžaković и Milana Ciganović |
Страна од | 325 |
Страна до | 330 |
Methodology for new product development on the example of gel with specific purpose | |
Научни скуп | II International Congress Food Technology Quality and Safety, 28-30.10.2014. Novi Sad, Serbia |
---|---|
Публикација | Proceedings of II International Congress Food Technology Quality and Safety, 28-30.10.2014. Novi Sad, Serbia |
Година | 2014 |
Аутори | Славица Грујић, Božana Odžaković и Božana Stanković |
Страна од | 319 |
Страна до | 324 |
Investigation of young consumers food label use and preference in nutrition for new food products development. | |
Научни скуп | 3rd International Conference and Exhibition on Nutrition & Food Sciences, J. Nutr. Food Sci., 2014, |
---|---|
Публикација | Abstract book of 3rd International Conference and Exhibition on Nutrition & Food Sciences, September 23-25, 2014 Valencia Convention Centre, Spain, J. Nutr. Food Sci., 2014, |
Година | 2014 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić и Mirjana Grujičić |
Страна до | 136 |
Stabilnost vitamina u hrani tokom prerade i skladištenja, | |
Научни скуп | YuCorr, |
---|---|
Публикација | Rad po pozivu: PROCEEDINGS, YuCorr, 27-30.05.2014. Tara Mountain, Serbia, |
Година | 2014 |
Аутори | Radoslav Grujić, Славица Грујић, Željka Marjanović - Balaban и L. Vasiljević |
Страна од | p |
Страна до | 3 |
Stabilnost vitamina u hrani tokom prerade i skladištenja | |
Научни скуп | 16. YuCorr, Tara Mountain, Serbia |
---|---|
Публикација | PROCEEDINGS 16. YuCorr, Tara Mountain, Serbia |
Година | 2014 |
Аутори | Radoslav Grujić, Славица Грујић, Željka Marjanović-Balaban и Lj. Vasiljević |
Страна од | 2 |
Страна до | 16 |
Kvalitet crne kafe koja se priprema i konzumira na tradicionalan način. | |
Научни скуп | III International Congress: “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry”, |
---|---|
Публикација | Abstract book of III International Congress: “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry”, 4-6.03.2013. Jahorina, Bosnia and Herzegovina |
Година | 2013 |
Аутори | Natalija R. Džinić, Marija R Jokanović, Božana Odžaković и Славица Грујић |
Страна од | 263 |
Страна до | 264 |
Sensory evaluation of quality and preference of tea infusions of peppermint leaves (Mentha piperita L.). /Senzorna ocjena kvaliteta i prihvatljivosti napitaka biljnog čaja od lista mente (Mentha piperita L.). | |
Научни скуп | The Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA |
---|---|
DOI | 10.13140/2.1.4069.9685 |
Публикација | In Proceedings of The Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA |
Година | 2013 |
Аутори | Славица Грујић, Tatjana Bijelić, Божана Оџаковић и Даница Савановић |
Страна од | 551 |
Страна до | 565 |
The quality of coffee that is prepared and consumed in the traditional way. (Kvalitet crne kafe koja se priprema i konzumira na tradicionalan način). | |
Научни скуп | III INTERNATIONAL CONGRESS: “ENGINEERING, ENVIRONMENT AND MATERIALS IN PROCESSING INDUSTRY”, 4-6.03.2013. Jahorina, Bosnia and Herzegovina, |
---|---|
Публикација | In proceeding of: III INTERNATIONAL CONGRESS: “ENGINEERING, ENVIRONMENT AND MATERIALS IN PROCESSING INDUSTRY”, 4-6.03.2013. Jahorina, Bosnia and Herzegovina, |
Година | 2013 |
Аутори | Natalija R. Džinić, Marija R. Jokanović, Божана Оџаковић и Славица Грујић |
Страна од | 764 |
Страна до | 773 |
Faktori koji utiču na formiranje arome u toku zrenja trajnih kobasica. (Factors influencing aroma formation during dry-fermented sausages ripening). | |
Научни скуп | The Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA |
---|---|
Публикација | In Proceedings of The Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA. |
Година | 2013 |
Аутори | Даница Савановић, Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jovo Savanović |
Страна од | 539 |
Страна до | 550 |
Užitak konzumiranja napitka kafe. | |
Научни скуп | The Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA |
---|---|
Публикација | In Proceedings of The Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA |
Година | 2013 |
Аутори | Божана Оџаковић, Славица Грујић, Natalija R. Džinić и Marija R. Jokanović |
Страна од | 583 |
Страна до | 597 |
Fruit Juices Production Impact on the Envitonment – Flow Model. | |
Научни скуп | 22nd Congress with international participation. |
---|---|
Публикација | Book of abstracts: 22nd Congress with international participation. 05-09.09.2012. Ohrid, Macedonia. |
Година | 2012 |
Аутори | Славица Грујић, Kiril Lisichkov и Igor Pandžić |
Страна до | 323 |
Environmental and material flow cost accounting in sausage production. | |
Научни скуп | 2nd International Symposium on Environmental and Material Flow Management “EMFM 2012“, 07-09. June 2012. Zenica, BA |
---|---|
Публикација | 2nd International Symposium on Environmental and Material Flow Management “EMFM 2012“, 07-09. June 2012. Zenica, BA. |
Година | 2012 |
Аутори | Radoslav Grujić, M. Jašić, Славица Грујић, Danica Savanović и Jovo Savanović |
Sensory evaluation as tool in quality improvement of boiled chicken sausage. | |
Научни скуп | I6th Central European Congress on Food, CEFood 2012. |
---|---|
Публикација | In Abstract book of 6th Central European Congress on Food, CEFood 2012. 23-26. 05. 2012. Novi Sad, Serbia |
Година | 2012 |
Аутори | Danica Savanović, Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jovo Savanović |
Страна од | p |
Страна до | 458 |
Food product development as opportunity for success or survival in the market. | |
Научни скуп | I6th Central European Congress on Food. CEFood 2012. |
---|---|
Публикација | In Abstract book of 6th Central European Congress on Food. CEFood 2012. 23-26. 05. 2012. Novi Sad, Serbia |
Година | 2012 |
Аутори | Славица Грујић и Radoslav Grujić |
Страна од | p |
Страна до | 457 |
Sensory evaluation as tool in quality improvement of boiled chicken sausage. | |
Научни скуп | 6th Central European Congress on Food, CEFood 2012. 23-26. 05. 2012. Novi Sad, Serbia |
---|---|
Публикација | Proceedings. 6th Central European Congress on Food, CEFood 2012. 23-26. 05. 2012. Novi Sad, Serbia |
Година | 2012 |
Аутори | Даница Савановић, Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jovo Savanović |
Страна од | 1207 |
Страна до | 1212 |
Food product development as opportunity for success or survival in the market. | |
Научни скуп | 6th Central European Congress on Food. CEFood 2012. 23-26. 05. 2012. Novi Sad, Serbia, |
---|---|
DOI | 10.13140/2.1.2352.7206 |
Публикација | Proceedings. 6th Central European Congress on Food. CEFood 2012. 23-26. 05. 2012. Novi Sad, Serbia, |
Година | 2012 |
Аутори | Славица Грујић и Radoslav Grujić |
Страна од | 1202 |
Страна до | 1206 |
Razvoj centra za degustaciju u sklopu turističko-rekreacionog centra. | |
Научни скуп | Prva naučno-stručna konferencija „Razvoj kompetentnih ljudskih resursa za potrebe turizma u zemljama regiona JIE“, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Ekonomski fakultet i Centar za inovativnost i preduzetništvo, Univerzitet u Zenici, |
---|---|
Публикација | Zbornik radova, Prva naučno-stručna konferencija „Razvoj kompetentnih ljudskih resursa za potrebe turizma u zemljama regiona JIE“, Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Univerzitet u Zenici, Jahorina, BiH |
Година | 2012 |
Аутори | Славица Грујић и Radoslav Grujić |
Страна од | 96 |
Страна до | 108 |
Testing of chemical composition of wild berries. | |
Научни скуп | Third International Scientific Symposium "Agrosym Jahorina 2012". |
---|---|
Публикација | Book of abstracts: Third International Scientific Symposium "Agrosym Jahorina 2012". |
Година | 2012 |
Аутори | Željka Marjanović - Balaban, Славица Грујић, Midhat Jašić и Dragan Vujadinović |
Страна до | p41 |
Testing of chemical composition of wild berries. | |
Научни скуп | Proceedings of Third International Scientific Symposium "Agrosym Jahorina 2012" |
---|---|
Публикација | Proceedings of Third International Scientific Symposium "Agrosym Jahorina 2012" |
Година | 2012 |
Аутори | Жељка Марјановић-Балабан, Славица Грујић, M. Jašić и Dragan Vujadinović |
Страна од | 154 |
Страна до | 160 |
Antioksidativni kapacitet bobičastog voća, pregled. | |
Научни скуп | Peti međunarodni simpozij „Hranom do zdravlja“. Tuzla, BiH |
---|---|
Публикација | Zbornik sažetaka i radova sa petog međunarodnog simpozija „Hranom do zdravlja“. Tuzla, BiH |
Година | 2012 |
Аутори | Славица Грујић, Жељка Марјановић-Балабан и M. Jašić |
Страна од | 47 |
Страна до | 53 |
Characterization of Black Locust (Robinia Pseudoacacia) honey from three geographical regions of North-West Bosnia and Herzegovina. | |
Научни скуп | 7th International Congress of Food Technologists, |
---|---|
Публикација | Book of abstracts. 7th International Congress of Food Technologists, 20-23 September 2011, Opatija, Croatia |
Година | 2011 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Jovanka Popov-Raljić и Jasmin Komić |
Страна до | 227 |
Consumers’ attitudes towards food additives and food choice. | |
Научни скуп | 7th International Congress of Food Technologists, |
---|---|
Публикација | Book of abstracts. 7th International Congress of Food Technologists, 20-23 September 2011, Opatija, Croatia, 93 |
Година | 2011 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Đorđe Petrović и Jelena Gajić |
Страна од | 93 |
Characterization of Black Locust (Robinia Pseudoacacia) honey from three geographical regions of North-West Bosnia and Herzegovina. | |
Научни скуп | 7th International Congress of Food Technologists, 20-23 September 2011, Opatija, Croatia. |
---|---|
DOI | 10.13140/2.1.3270.2247 |
Публикација | Proceedings. 7th International Congress of Food Technologists, 20-23 September 2011, Opatija, Croatia |
Година | 2011 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Jovanka Popov-Raljić и Јасмин Комић |
Страна од | 274 |
Страна до | 278 |
Funkcionalni proizvodi od mesa. | |
Научни скуп | Hranom do zdravlja, Međunarodni seminar pod naslovom: „Dijetetski proizvodi u zdravlju i bolesti“, |
---|---|
Публикација | Hranom do zdravlja, Zbornik sažetaka i radova sa međunarodnog seminara pod naslovom: „Dijetetski proizvodi u zdravlju i bolesti“, 2011. Tuzla |
Година | 2011 |
Аутори | Radoslav Grujić, Славица Грујић и Dragan Vujadinović |
Страна од | 11 |
Страна до | 12 |
Začinske biljke u dodacima prehrani | |
Научни скуп | Hranom do zdravlja, Međunarodni seminar: „Dodaci prehrani u zdravlju i bolesti“, |
---|---|
Публикација | Hranom do zdravlja, Zbornik radova i sažetaka sa međunarodnog seminara: „Dodaci prehrani u zdravlju i bolesti“, 2010. Tuzla |
Година | 2011 |
Аутори | Radoslav Grujić и Славица Грујић |
Страна од | 7 |
Страна до | 8 |
Ocena kvaliteta prehrane i stupnja konzumiranja voća i povrća kod osoba starijih od 45 godina na području Tuzlanskog kantona | |
Научни скуп | Hranom do zdravlja, Međunarodni seminar pod naslovom: „Dijetetski proizvodi u zdravlju i bolesti“, |
---|---|
Публикација | Hranom do zdravlja, Zbornik sažetaka i radova sa međunarodnog seminara pod naslovom: „Dijetetski proizvodi u zdravlju i bolesti“, 2011. Tuzla, |
Година | 2011 |
Аутори | Enisa Kovačević, Maida Osmić, Midhat Jašić, Azijada Beganlić, Jasminka Djedović и Славица Грујић |
Страна од | 57 |
Страна до | 58 |
Primjena sistema za identifikaciju i praćenje voćnih sokova u lancu proizvodnje i snabdjevanja. | |
Научни скуп | Međunarodni naučni simpozijum agronoma. "Agrosym Jahorina 2011" |
---|---|
DOI | 10.13140/2.1.2877.0085 |
Публикација | Zbornik radova. Međunarodni naučni simpozijum agronoma. "Agrosym Jahorina 2011" |
Година | 2011 |
Аутори | Славица Грујић, Brane Novaković, Radoslav Grujić и Божана Оџаковић |
Страна од | 392 |
Страна до | 399 |
Uticaj aditiva na formiranje boje u toku zrenja goveđih kobasica. | |
Научни скуп | XXI NAUČNO-STRUČNA KONFERENCIJA POLjOPRIVREDE I PREHRAMBENE INDUSTRIJE, |
---|---|
Публикација | Zbornik sažetaka XXI NAUČNO-STRUČNA KONFERENCIJA POLjOPRIVREDE I PREHRAMBENE INDUSTRIJE, Neum, 29. septembra – 2. oktobra 2010. Godine, BiH |
Година | 2010 |
Аутори | Danica Savanović, Славица Грујић, Radoslav Grujičić и Jovo Savanović |
Страна од | 300 |
Страна до | 301 |
Preroqueste Programs – Condition of the Facilities in Food Industry and Their Impact on Safety of Products. | |
Научни скуп | 14th International Feed Technology Symposium. 12th International Meat Technology Symposium „NODA 2010“. Novi Sad |
---|---|
Публикација | Proceedings of 14th International Feed Technology Symposium. 12th International Meat Technology Symposium „NODA 2010“. Novi Sad, October, 2010. 6-14. |
Година | 2010 |
Аутори | Radoslav Grujić, Bogdana Maksić, Đorđe Okanović, Славица Грујић и Brane Novaković |
Страна од | 6 |
Страна до | 14 |
Konzumiranje mesa – prednosti i nedostaci | |
Научни скуп | I Naučno-stručna konferencija sa međunarodnim učešćem RIZICI I EKO BEZBEDNOST U POSTMODERNOM AMBIJENTU. „Eko-DUNP 2010“ |
---|---|
Публикација | Zbornik radova, Rad po pozivu: I Naučno-stručna konferencija sa međunarodnim učešćem RIZICI I EKO BEZBEDNOST U POSTMODERNOM AMBIJENTU. „Eko-DUNP 2010“, 10-12. Juna 2010.g., Novi Pazar, Republika Srbija, |
Година | 2010 |
Аутори | Radoslav Grujić и Славица Грујић |
Страна од | 33 |
Страна до | 40 |
Characteristics of Deep Groundwater and Efficiency of Installed System for Drinking Water Treatment. | |
Научни скуп | Fourth International Scientific Conference on Water Observation and Information System for Decision Support, BALWOIS, |
---|---|
Публикација | In Abstract book of Fourth International Scientific Conference on Water Observation and Information System for Decision Support, BALWOIS, 25-29.05.2010. Ohrid, Republic of Macedonia |
Година | 2010 |
Аутори | Bogoljub Antonić, Славица Грујић, Ljubica Vujičić, Božana Odžaković и Božana Sovilj |
Страна од | 2010 |
Страна до | 741 |
Need for improvement of knowledge in food business companies | |
Научни скуп | XXI Congress of Chemists and Technologists of Macedonia (with international participation), |
---|---|
Публикација | Book of abstracts. XXI Congress of Chemists and Technologists of Macedonia (with international participation), September 23rd – September 26th 2010, Ohrid, Republic of Macedonia |
Година | 2010 |
Аутори | Radoslav Grujić, Marina Ivanović, Славица Грујић, Bogoljub Antonić и Dragan Vujadinović |
Страна од | 159 |
Characteristics of Deep Groundwater and Efficiency of Installed System for Drinking Water Treatment. | |
Научни скуп | Fourth International Scientific Conference on Water Observation and Information System for Decision Support, BALWOIS. Ohrid, Republic of Macedonia |
---|---|
Публикација | Proceedings of Fourth International Scientific Conference on Water Observation and Information System for Decision Support, BALWOIS. Ohrid, Republic of Macedonia |
Година | 2010 |
Аутори | Bogoljub Antonić, Славица Грујић, Ljubica Vujičić, Божана Оџаковић и Božana Sovilj |
Страна од | 1 |
Страна до | 9 |
Uticaj aditiva na formiranje boje u toku zrenja goveđih kobasica | |
Научни скуп | XXI Naučno-stručna konferencija poljoprivrede i prehrambene industrije, Neum, BiH |
---|---|
Публикација | Zbornik nerecenziranih radova, XXI Naučno-stručna konferencija poljoprivrede i prehrambene industrije, Neum, BiH |
Година | 2010 |
Аутори | Danica Savanović, Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jovo Savanović |
Страна од | 1302 |
Страна до | 1310 |
Optimizacija senzornih karakteristika pekarskih proizvoda: Uticaj sastojaka i prehrambenih aditiva. | |
Научни скуп | I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, |
---|---|
Публикација | Kratki izvodi radova I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, 14-16.10.2009. Jahorina, |
Година | 2009 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Božana Odžaković, Danica Savanović и Dragana Popara |
Страна од | 148 |
Страна до | 149 |
Senzorni kvalitet štrudle sa orasima: Definisanje deskriptora. | |
Научни скуп | I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, |
---|---|
Публикација | Kratki izvodi radova I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, 14-16.10.2009. Jahorina, |
Година | 2009 |
Аутори | Славица Грујић, Božana Odžaković, Danica Savanović и Tatjana Kojadinović |
Страна од | 146 |
Страна до | 147 |
Optimizacija senzornih karakteristika pekarskih proizvoda: Uticaj sastojaka i prehrambenih aditiva. | |
Научни скуп | I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, Jahorina, |
---|---|
DOI | 10.13140/2.1.4685.6486 |
Публикација | Knjiga radova I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, Jahorina |
Година | 2009 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Божана Оџаковић, Даница Савановић и Dragana Popara |
Страна од | 406 |
Страна до | 409 |
Senzorni kvalitet štrudle sa orasima: Definisanje deskriptora. | |
Научни скуп | I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, Jahorina, |
---|---|
Публикација | Knjiga radova I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, Jahorina |
Година | 2009 |
Аутори | Славица Грујић, Божана Оџаковић, Radoslav Grujić, Даница Савановић и Tatjana Kojadinović |
Страна од | 402 |
Страна до | 405 |
Uticaj prehrambenih aditiva na formiranje i stabilnost boje barenih kobasica | |
Научни скуп | VIII Simpozijum sa međunarodnim učešćem „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, |
---|---|
Публикација | Zbornik izvoda radova. VIII Simpozijum sa međunarodnim učešćem „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, Leskovac |
Година | 2009 |
Аутори | Radoslav Grujić, Славица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković и Nikolina Rađenović |
Страна од | 83 |
Karakteristike kvaliteta livadskog meda iz Republike Srpske (Bosna i Hercegovina). | |
Научни скуп | VIII Simpozijum sa međunarodnim učešćem „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, |
---|---|
Публикација | Zbornik izvoda radova. VIII Simpozijum sa međunarodnim učešćem „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, Leskovac |
Година | 2009 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Snežana Dragić и Danica Savanović |
Страна од | 72 |
Uticaj odabranih aditiva na poboljšanje kvaliteta i stabilnosti boje fino usitnjenih barenih kobasica od pilećeg mesa. | |
Научни скуп | Međunarodno 55. savetovanje industrije mesa. Meso i proizvodi od mesa - Bezbednost, kvalitet i nove tehnologije |
---|---|
Публикација | Zbornik kratkih sadržaja, Međunarodno 55. savetovanje industrije mesa. Meso i proizvodi od mesa - Bezbednost, kvalitet i nove tehnologije. Tara, Republika Srbija, |
Година | 2009 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, Božana Odžaković и Mario Dejanović |
Страна од | 141 |
Страна до | 142 |
Poboljšanje konzistencije i stabilnosti fino usitnjenih barenih kobasica od svinjskog mesa dodatkom emulgatora i stabilizatora | |
Научни скуп | Međunarodno 55. savetovanje industrije mesa. Meso i proizvodi od mesa - Bezbednost, kvalitet i nove tehnologije. |
---|---|
Публикација | Zbornik kratkih sadržaja, Međunarodno 55. savetovanje industrije mesa. Meso i proizvodi od mesa - Bezbednost, kvalitet i nove tehnologije. Tara, Republika Srbija, |
Година | 2009 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, Božana Odžaković и Nikolina Rađenović |
Страна од | 29 |
Страна до | 30 |
Uticaj prehrambenih aditiva na formiranje i stabilnost boje barenih kobasica | |
Научни скуп | VIII Simpozijum „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, Leskovac, Srbija |
---|---|
DOI | 10.13140/2.1.3637.0729 |
Публикација | Zbornik radova VIII Simpozijum „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, Leskovac, Srbija |
Година | 2009 |
Аутори | Radoslav Grujić, Славица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković и Nikolina Rađenović |
Страна од | 28 |
Страна до | 35 |
Upotreba prehrambenih boja u izradi prehrambenih proizvoda - koristi i rizici. | |
Научни скуп | I Naučna konferencija sa međunarodnim učešćem, Ekološka bezbjednost u postmodernom ambijentu. |
---|---|
Публикација | I Naučna konferencija sa međunarodnim učešćem, Ekološka bezbjednost u postmodernom ambijentu. Knjiga I Radovi po pozivu - Plenarna predavanja. Banja Luka, BiH |
Година | 2009 |
Аутори | Radoslav Grujić, Божана Оџаковић и Славица Грујић |
Страна од | 77 |
Страна до | 81 |
Razvoj i implementacija VLE nastavnog modela na univerzitetima u Bosni i Hercegovini | |
Научни скуп | I naučno-stručni skup Informacione tehnologije za e-obrazovanje, Panevropski univerzitet Apeiron, Banja Luka |
---|---|
Публикација | Zbornik radova I naučno-stručni skup Informacione tehnologije za e-obrazovanje, Panevropski univerzitet Apeiron, Banja Luka, Knjiga br 10 |
Година | 2009 |
Аутори | Radoslav Grujić, I. Pena, Nusreta Džonlagić, E. Lenihan, Славица Грујић, Dalibor Drljača и Đorđe Markez |
Страна од | 37 |
Страна до | 45 |
Virtualna učionica - mjesto na kojem se odvija proces učenja. | |
Научни скуп | I naučno-stručni skup Informacione tehnologije za e-obrazovanje, Panevropski univerzitet Apeiron, Banja Luka, |
---|---|
Публикација | Zbornik radova I naučno-stručni skup Informacione tehnologije za e-obrazovanje, Panevropski univerzitet Apeiron, Banja Luka, Knjiga br 10 |
Година | 2009 |
Аутори | Radoslav Grujić, J. Arantegui, I. Pena, N. Magan, Славица Грујић, Mile Blesić, Celia Manaia, M. Jašić и Igor Pandžić |
Страна од | 95 |
Страна до | 102 |
Karakteristike kvaliteta livadskog meda iz Republike Srpske (Bosna i Hercegovina). | |
Научни скуп | VIII Simpozijum „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, Leskovac, |
---|---|
Публикација | Zbornik radova |
Година | 2009 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Snežana Dragić и Даница Савановић |
Страна од | 10 |
Страна до | 18 |
Derivati ksantina u hrani | |
Научни скуп | III savjetovanja o proizvodnji i preradi hrane sa međunarodnim učešćem „agroTECH“ |
---|---|
Публикација | Zbornik radova III savjetovanja o proizvodnji i preradi hrane sa međunarodnim učešćem „agroTECH“ Gradačac, 21.08.2008. Tuzla, Bosna i Hercegovina, |
Година | 2008 |
Аутори | Midhat Jašić, Lejla Begić, Zlata Mujagić, Славица Грујић, D. Alihodžić и Jasmina Aliman |
Страна од | 65 |
Страна до | 66 |
Inhibitori metaboličkih enzima u hrani | |
Научни скуп | III savjetovanje o proizvodnji i preradi hrane sa međunarodnim učešćem „agroTECH“ |
---|---|
Публикација | Zbornik radova III savjetovanja o proizvodnji i preradi hrane sa međunarodnim učešćem „agroTECH“ Gradačac, 21.08.2008. Tuzla, Bosna i Hercegovina, |
Година | 2008 |
Аутори | Midhat Jašić, Lejla Begić, Zlata Mujagić, Славица Грујић, D. Alihodžić и Jasmina Aliman |
Страна од | 61 |
Страна до | 62 |
Definisanje karakteristika kvaliteta kolača primenom deskriptivne metode senzorne analize. | |
Научни скуп | Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“ |
---|---|
Публикација | Zbornik apstrakta, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“ 25-28.06.2008. Banja Luka, BiH, |
Година | 2008 |
Аутори | Vedrana Savanović, Славица Грујић и Božana Odžaković |
Страна од | 287 |
Страна до | 288 |
Poboljšanje kvaliteta štrudle sa orasima upotrebom odabranih sastojaka i prehrambenih aditiva | |
Научни скуп | Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“ |
---|---|
Публикација | Zbornik apstrakta, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, 25-28.06.2008. Banja Luka, BiH |
Година | 2008 |
Аутори | Tatjana Kojadinović, Славица Грујић и Božana Odžaković |
Страна од | 179 |
Страна до | 181 |
Fizičko-hemijska i senzorna svojstva livadskog meda proizvedenog u Bosni i Hercegovini | |
Научни скуп | Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, |
---|---|
Публикација | Zbornik apstrakta, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, 25-28.06.2008. Banja Luka, Bosna i Hercegovina |
Година | 2008 |
Аутори | Snežana Dragić и Славица Грујић |
Страна од | 111 |
Deskriptivna senzorna analiza fino usitnjenih kobasica sa svinjskim mesom tipa „Parizer“ | |
Научни скуп | Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“ |
---|---|
Публикација | Zbornik apstrakta, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, 25-28.06.2008. Banja Luka, Bosna i Hercegovina |
Година | 2008 |
Аутори | Danica Savanović и Славица Грујић |
Страна од | 209 |
Страна до | 291 |
Definisanje karakteristika kvaliteta hljeba primenom senzornih metoda analize. | |
Научни скуп | Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, |
---|---|
Публикација | Zbornik apstrakta, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, 25-28.06.2008. Banja Luka, Bosna i Hercegovina |
Година | 2008 |
Аутори | Danica Savanović и Славица Грујић |
Страна од | 289 |
Страна до | 290 |
Kontrola tehnološkog procesa proizvodnje kroasana u poluindustrijskim uslovima. | |
Научни скуп | Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“ |
---|---|
Публикација | Zbornik apstrakta, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, 25-28.06.2008. Banja Luka, Bosna i Hercegovina |
Година | 2008 |
Аутори | Božana Odžaković, Славица Грујић и Dragana Popara |
Страна од | 241 |
Страна до | 242 |
Senzorna ocena kvaliteta meda primenom kvantitativne deskriptivne analize. | |
Научни скуп | Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, |
---|---|
Публикација | Zbornik apstrakta, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, 25-28.06.2008. Banja Luka, Bosna i Hercegovina |
Година | 2008 |
Аутори | Славица Грујић |
Страна од | 100 |
Страна до | 101 |
Effects of Food Additives on Croissant Sensory Quality Improvement. | |
Научни скуп | 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Cavtat, Croatia, |
---|---|
DOI | 10.13140/2.1.3545.6806 |
Публикација | Proceedings 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Cavtat, Croatia, 2:59-66. |
Година | 2008 |
Аутори | Славица Грујић, Божана Оџаковић, Midhat Jašić и S. Blagojević |
Страна од | 59 |
Страна до | 66 |
Unapređenje kvaliteta namirnica rangiranjem senzornih svojstava | |
Научни скуп | VIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske. |
---|---|
Публикација | Zbornik izvoda radova. VIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske. Banja Luka, Bosna i Hercegovina |
Година | 2008 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, Božana Odžaković и Danica Glavaš |
Страна од | 86 |
Страна до | 87 |
Poboljšanje kvaliteta barenih kobasica primenom deskriptivne senzorne analize. | |
Научни скуп | VIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske. |
---|---|
Публикација | Zbornik izvoda radova. VIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske. Banja Luka, Bosna i Hercegovina, |
Година | 2008 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, Božana Odžaković и Danica Glavaš |
Страна од | 84 |
Страна до | 85 |
Uticaj odabranih sastojaka i prehrambenih aditiva na poboljšanje senzornih svojstava peciva. | |
Научни скуп | VIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske. |
---|---|
Публикација | Zbornik izvoda radova. VIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske. Banja Luka, Bosna i Hercegovina |
Година | 2008 |
Аутори | Славица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković, Olga Šavija и Dragana Popara |
Страна од | 90 |
Страна до | 91 |
Senzorna analiza kao alat za razvoj novih proizvoda. | |
Научни скуп | VIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske. |
---|---|
Публикација | Zbornik izvoda radova. VIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske. Banja Luka, Bosna i Hercegovina |
Година | 2008 |
Аутори | Славица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković, Božana Vranješ и Dragana Popara |
Страна од | 88 |
Страна до | 89 |
Effects of Food Additives on Croissant Sensory Quality Improvement. | |
Научни скуп | 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, |
---|---|
Публикација | Book of Abstracts, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Cavtat, Croatia, |
Година | 2008 |
Аутори | Славица Грујић, Božana Odžaković, Midhat Jašić и S. Blagojević |
Страна од | 155 |
Razvoj i primjena referentne skale za senzornu ocjenu kvaliteta voćnog želea. | |
Научни скуп | I međunarodni kongres TEHNOLOGIJA, KVALITET I BEZBEDNOST HRANE. I simpozijum BIOTEHNOLOGIJA I MIKROBIOLOGIJA HRANE. Novi Sad, Srbija |
---|---|
DOI | 10.13140/2.1.2719.5689 |
Публикација | Zbornik radova, I međunarodni kongres TEHNOLOGIJA, KVALITET I BEZBEDNOST HRANE. I simpozijum BIOTEHNOLOGIJA I MIKROBIOLOGIJA HRANE. Novi Sad, Srbija, 236-242. |
Година | 2008 |
Аутори | Славица Грујић, Karmela Plavšić и Danica Savanović |
Derivati ksantina u hrani | |
Научни скуп | III savjetovanja o proizvodnji i preradi hrane „agroTECH“ Gradačac, Tuzla, Bosna i Hercegovina |
---|---|
Публикација | Zbornik radova III savjetovanja o proizvodnji i preradi hrane „agroTECH“ Gradačac, Tuzla, Bosna i Hercegovina |
Година | 2008 |
Аутори | Midhat Jašić, Lejla Begić, Zlata Mujagić, Славица Грујић, D. Alihodžić и Jasmina Aliman |
Страна од | 185 |
Страна до | 191 |
Inhibitori metaboličkih enzima u hrani. | |
Научни скуп | III savjetovanja o proizvodnji i preradi hrane „agroTECH“ Gradačac, Tuzla, Bosna i Hercegovina, |
---|---|
Публикација | Zbornik radova III savjetovanja o proizvodnji i preradi hrane „agroTECH“ Gradačac, Tuzla, Bosna i Hercegovina |
Година | 2008 |
Аутори | Midhat Jašić, Lejla Begić, Zlata Mujagić, Славица Грујић, D. Alihodžić и Jasmina Aliman |
Страна од | 174 |
Страна до | 179 |
Utjecaj vrste i koncentracije aditiva na senzorna svojstva voćnog želea. | |
Научни скуп | 36. Međunarodnog simpozija iz područja mehanizacije poljoprivrede, 2008. Opatija, Hrvatska, |
---|---|
Публикација | 36. Međunarodnog simpozija iz područja mehanizacije poljoprivrede, 2008. Opatija, Hrvatska, 431-440. |
Година | 2008 |
Аутори | Славица Грујић, Karmela Plavšić, Midhat Jašić и S. Blagojević |
Страна од | 431 |
Страна до | 440 |
Definisanje karakteristika kvaliteta hljeba primjenom senzornih metoda analize. | |
Научни скуп | Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina, |
---|---|
DOI | 10.13140/2.1.4947.7925 |
Публикација | Zbornik radova, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina, 2: |
Година | 2008 |
Аутори | Славица Грујић и Danica Savanović |
Страна од | 137 |
Страна до | 141 |
Senzorna ocjena kvaliteta meda primjenom kvantitativne deskriptivne analize. | |
Научни скуп | Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina |
---|---|
DOI | 10.13140/2.1.1802.0646 |
Публикација | Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina, 1:163-166 |
Година | 2008 |
Аутори | Славица Грујић |
Страна од | 163 |
Страна до | 166 |
Kontrola tehnološkog procesa proizvodnje kroasana u poluindustrijskim uslovima. | |
Научни скуп | Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina, |
---|---|
Публикација | Zbornik radova, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina, 2:51-55. |
Година | 2008 |
Аутори | Божана Оџаковић, Славица Грујић и Dragana Popara |
Страна од | 51 |
Страна до | 55 |
Deskriptivna senzorna analiza fino usitnjenih kobasica sa svinjskim mesom tipa „Parizer“. | |
Научни скуп | Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina, |
---|---|
Публикација | Zbornik radova, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina, 2: |
Година | 2008 |
Аутори | Славица Грујић и Danica Savanović |
Страна од | 142 |
Страна до | 147 |
Pregled metoda za određivanje geografskog porijekla i autentičnosti meda, | |
Научни скуп | XV Naučno savetovanje sa međunarodnim učešćem, Proizvodnja i promocija meda i pčela, Beograd |
---|---|
Публикација | Zbornik plenarnih i naučnih radova, XV Naučno savetovanje sa međunarodnim učešćem, Proizvodnja i promocija meda i pčela, 10-11.02.2007. Beograd |
Година | 2007 |
Аутори | Славица Грујић и Jovanka Popov-Raljić |
Страна од | 123 |
Страна до | 128. |
Opšti zahtevi, termini i metodologija senzornog vrednovanja konzistencije meda, Zbornik plenarnih i naučnih radova, | |
Научни скуп | XV Naučno savetovanje sa međunarodnim učešćem, Proizvodnja i promocija meda i pčela, Beograd, |
---|---|
Публикација | Zbornik plenarnih i naučnih radova, XV Naučno savetovanje sa međunarodnim učešćem, Proizvodnja i promocija meda i pčela, 10-11.02.2007, Beograd |
Година | 2007 |
Аутори | Jovanka Popov-Raljić, Славица Грујић, Višnja Sikimić, Jovanka Laličić и Radmila Gorjanović |
Страна од | 117 |
Страна до | 122 |
Influence of Food Additives on Sensory Characteristics of Thermo-resistant Marmalade. | |
Научни скуп | 3rd Slovenian Congress on Food and Nutrition: “FOOD PROCESSING-INNOVATION-NUTRITION-HEALTHY CONSUMERS”, |
---|---|
Публикација | Book of Abstracts, 3rd Slovenian Congress on Food and Nutrition: “FOOD PROCESSING-INNOVATION-NUTRITION-HEALTHY CONSUMERS”, Radenci, Ljubljana, Slovenia, |
Година | 2007 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jelena Poljašević |
Страна од | 24 |
Discriminating Geographical Origin of Honeys from Bosnia and Herzegovina Based on their Quality Control Data Statistical Analysis | |
Научни скуп | 3rd Slovenian Congress on Food and Nutrition: “FOOD PROCESSING-INNOVATION-NUTRITION-HEALTHY CONSUMERS”, |
---|---|
Публикација | Book of Abstracts, 3rd Slovenian Congress on Food and Nutrition: “FOOD PROCESSING-INNOVATION-NUTRITION-HEALTHY CONSUMERS”, Radenci, Ljubljana, Slovenia, |
Година | 2007 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jasmin Komić |
Страна од | 55 |
Application of Sensory Evaluation in the Croissant Quality Assurance | |
Научни скуп | Proceedings. I International Congress Food Technology, Quality and Safety, XVI Symposium Cereal-Bread and Confectionery Products, Novi Sad, Serbia, |
---|---|
DOI | 10.13140/2.1.4161.3606 |
Публикација | Proceedings. I International Congress Food Technology, Quality and Safety, XVI Symposium Cereal-Bread and Confectionery Products, Novi Sad, Serbia, 61-68. |
Година | 2007 |
Аутори | Славица Грујић, Божана Оџаковић и Dragana Popara |
Effect of low and superatmosferic O2 modified atmosphere on concentration of gases during storage of fresh-cut pears | |
Научни скуп | Students Scientific and Expert Conference within the ZEPS Intermetal Fair 2007. Zenica, Bosnia and Herzegovina |
---|---|
Публикација | Proceedings Students Scientific and Expert Conference within the ZEPS Intermetal Fair 2007. Zenica, Bosnia and Herzegovina |
Година | 2007 |
Аутори | Zora Jandrić, R. C. Soliva Fortuny, G. Oms Oliu, Olga Martin Belloso и Славица Грујић |
Страна од | 6 |
Страна до | 13 |
Osnovni hemijski sastav mesa fazana. | |
Научни скуп | Prvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, |
---|---|
Публикација | Zbornik apstrakta, Prvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, 08-11.06.2006. Banja Luka, BiH, |
Година | 2006 |
Аутори | Željka Marjanović - Balaban, Predrag Miletić и Славица Грујић |
Страна од | 205 |
Страна до | 206 |
Definisanje karakteristika kvaliteta crnog vina ˝Vranac˝ proizvedenog u regionu Banje Luke. | |
Научни скуп | Prvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, |
---|---|
Публикација | Zbornik apstrakta, Prvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, 08-11.06.2006. Banja Luka, BiH |
Година | 2006 |
Аутори | Славица Грујић, Goran Vučić и Nebojša Milovanović |
Страна од | 95 |
Страна до | 97 |
Kvalitet i bezbednost kolača u toku skladištenja. | |
Научни скуп | Prvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, |
---|---|
Публикација | Zbornik apstrakta, Prvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, 08-11.06.2006. Banja Luka, BiH, |
Година | 2006 |
Аутори | Славица Грујић, Mirjana Ratkovac и Dragana Popara |
Страна од | 93 |
Страна до | 95 |
Kvalitet i bezbjednost kolača u toku skladištenja, | |
Научни скуп | Prvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, Banja Luka, BiH, |
---|---|
Публикација | Zbornik radova Prvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, Banja Luka, BiH, 362-368. |
Година | 2006 |
Аутори | Славица Грујић, Mirjana Ratkovac и Dragana Popara |
Osnovni hemijski sastav mesa fazana. | |
Научни скуп | Prvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, Banja Luka, BiH, |
---|---|
Публикација | Zbornik radova Prvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, Banja Luka, BiH, |
Година | 2006 |
Аутори | Željka Marjanović-Balaban, Predrag Miletić и Славица Грујић |
Страна од | 329 |
Страна до | 334 |
Uticaj pakovanja u modifikovanoj atmosferi na senzorni kvalitet kolača. | |
Научни скуп | VI Simpozijum sa međunarodnim učešćem “Savremene tehnologije i privredni razvoj”, |
---|---|
Публикација | Zbornik apstrakta, VI Simpozijum sa međunarodnim učešćem “Savremene tehnologije i privredni razvoj”, |
Година | 2005 |
Аутори | Славица Грујић, Miloš Šolaja и Danica Savanović |
Страна од | 111 |
Страна до | 112 |
Predlog metoda za indirektno određivanje boje prema CIE Lab sistemu. | |
Научни скуп | Međunarodno 53. savetovanje industrije mesa – Novi integralni pristupi bezbednosti mesa i proizvoda od mesa, |
---|---|
Публикација | Međunarodno 53. savetovanje industrije mesa, Vrnjačka Banja, Jun 13-15, 2005., Zbornik kratkih sadržaja – Novi integralni pristupi bezbednosti mesa i proizvoda od mesa, |
Година | 2005 |
Аутори | Славица Грујић, Željka Marjanović - Balaban и Radoslav Grujić |
Страна од | 42 |
Страна до | 43 |
Uticaj pakovanja u modifikovanoj atmosferi na senzorni kvalitet kolača, | |
Научни скуп | VI Simpozijum “Savremene tehnologije i privredni razvoj”, Leskovac, SiCG |
---|---|
Публикација | VI Simpozijum “Savremene tehnologije i privredni razvoj”, Leskovac, SiCG, 14, 116-125. |
Година | 2005 |
Аутори | Славица Грујић, Miloš Šolaja и Даница Савановић |
Страна од | 116 |
Страна до | 125 |
Informing Consumers | |
Научни скуп | Final TEMPUS Seminar (Editors: Grujić R., Sanchis V.), Banja Luka |
---|---|
Публикација | Proceedings of Final TEMPUS Seminar (Editors: Grujić R., Sanchis V.), Banja Luka, |
Година | 2005 |
Аутори | Славица Грујић |
Страна од | 95 |
Страна до | 104 |
Analiza nivoa znanja potrošača u Republici Srpskoj o uticaju ishrane na gojaznost. | |
Научни скуп | I Kongres o hiperlipoproteinemijama Srbije i Crne Gore sa međunarodnim učešćem, |
---|---|
Публикација | Zbornik sažetaka I Kongresa o hiperlipoproteinemijama Srbije i Crne Gore sa međunarodnim učešćem, 15-17 septembar 2004. Novi Sad, |
Година | 2004 |
Аутори | Radoslav Grujić, Nataša Marčeta - Kamenko, Славица Грујић и Јасмин Комић |
Страна од | 175 |
Uticaj informisanja potrošača o sastavu hrane koju konzumiraju na njihovo zdravstveno stanje. | |
Научни скуп | I Kongres o hiperlipoproteinemijama Srbije i Crne Gore sa međunarodnim učešćem, |
---|---|
Публикација | Zbornik sažetaka I Kongresa o hiperlipoproteinemijama Srbije i Crne Gore sa međunarodnim učešćem, 15-17 septembar 2004. Novi Sad |
Година | 2004 |
Аутори | Славица Грујић и Radoslav Grujić |
Страна од | 177 |
Average satisfaction of daily needs for mineral substances by consuming meat and meat products, | |
Научни скуп | The 6th XENOBIOTIC METABOLISM AND TOXICITY WORKSHOP OF BALKAN COUNTRIES |
---|---|
Публикација | Scripta Medica 1, The proceedings of the 6th Xenobiotic metabolism and toxicity workshop of Balkan Countries, 35 |
Година | 2004 |
Аутори | Сњежана Мандић, Slavica Grujić и Goran Vučić |
Страна од | 30 |
Страна до | 31 |
Od kvalitetne sirovine do bezbjednih namirnica primenom QM sistema. | |
Научни скуп | Savjetovanje “Proizvodnja hrane u uslovima otvorenog tržišta”, Poljoprivredni fakultet Banja Luka |
---|---|
Публикација | Zbornik izvoda radova. Savjetovanje “Proizvodnja hrane u uslovima otvorenog tržišta” Teslić, Poljoprivredni fakultet Banja Luka |
Година | 2004 |
Аутори | Radoslav Grujić, Miloš Sorak и Славица Грујић |
Страна од | 42 |
Страна до | 43 |
The Impact of Geographical Origin of Honey to its Physical and Chemical Characteristics | |
Научни скуп | 2. CONGRESO ESPANOL DR INGENIERIA DE ALIMENTOS, Processing SESION DE PROPIEDADES FICIAS |
---|---|
Публикација | Proceedings of 2. CONGRESO ESPANOL DR INGENIERIA DE ALIMENTOS, Processing SESION DE PROPIEDADES FICIAS, Universitat de Lleida, España Sept. 2002, PF-43 |
Година | 2002 |
Аутори | Славица Грујић, E. Fons-Sole и Goran Vučić |
Страна од | PF-43 |
Uticaj geografskog porekla na boju meda. | |
Научни скуп | 10. Jugoslovenskog kongresa o ishrani, |
---|---|
Публикација | Izvodi radova 10. Jugoslovenskog kongresa o ishrani, Beograd |
Година | 2002 |
Аутори | Славица Грујић и Jovanka Popov-Raljić |
Страна од | 78 |
Analiza kvaliteta raznih vrsta meda banjalučkog regiona | |
Научни скуп | Savjetovanje agronoma Republike Srpske, |
---|---|
Публикација | Zbornik izvoda radova. Savjetovanje agronoma Republike Srpske, Banja Luka, |
Година | 1996 |
Аутори | Todor Vasiljević, Radoslav Grujić и Славица Грујић |
Страна од | 174 |
Proteinski i visokoproteinski hljeb | |
Научни скуп | III Savjetovanje hemičara i tehnologa BiH |
---|---|
Публикација | Zbornik izvoda radova. III Savjetovanje hemičara i tehnologa BiH, Banja Luka, 27-28. oktobra 1988 |
Година | 1988 |
Аутори | Nedžad Mulalić, Radoslav Grujić и Славица Грујић |
Страна од | 158 |
Страна до | 159 |
Promene hemijskih i fizičko-hemijskih svojstava polutrajnih kobasica izrađenih uz dodatak proteinskih preparata domaćeg porekla u toku desetodnevnog skladištenja. | |
Научни скуп | III Savjetovanje hemičara i tehnologa, BiH, |
---|---|
Публикација | Zbornik izvoda radova. III Savjetovanje hemičara i tehnologa, BiH, Banja Luka, 27-28. oktobar 1988, |
Година | 1988 |
Аутори | Radoslav Grujić, Ljiljana Petrović, Nedžad Mulalić, Славица Грујић и Janja Bakić |
Страна од | 162 |
Страна до | 163 |
Књиге
Senzorna ocjena kvaliteta i prihvatljivosti prehrambenih proizvoda | |
Издавач | Univerzitet u Banjoj Luci, Tehnološki fakultet |
---|---|
ISBN | 978-99938-54-54-8 |
Година | 2015 |
Аутори | Славица Грујић |
Тип књиге | основни уџбеник |
Број страна | 462 |
Štetne materije u hrani porijeklom iz okoliša. U: Grujić R., Jašić M. (Ed.): Održive tehnologije u prehrambenoj industriji. Knjiga 2. pp. 51-81. | |
Издавач | Univerzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultet Novi Sad, Novi Sad,Srbija. |
---|---|
ISBN | 978-86-6253-012-7 |
Година | 2013 |
Аутори | Midhat Jašić, Славица Грујић и S. Marić |
Тип књиге | научна књига |
Број страна | 239 |
Zagađenja koja nastaju u prehrambenoj industriji. U: Grujić R., Jašić M. (Ed.): Održive tehnologije u prehrambenoj industriji. Knjiga 2. pp. 82-120. | |
Издавач | Univerzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultet Novi Sad, Novi Sad, Srbija. |
---|---|
ISBN | 978-86-6253-012-7 |
Година | 2013 |
Аутори | Radoslav Grujić, A. Odobašić и Славица Грујић |
Тип књиге | научна књига |
Број страна | 239 |
Food Color Additives (Chapter 9) In: Jaroslava Švarc-Gajić (Ed.) Nutritional Insights and Food Safety. pp. 223-254. | |
Издавач | Nova Science Publishers. USA |
---|---|
ISBN | 978-1-6161122-130-5, |
Година | 2011 |
Аутори | Славица Грујић и Radoslav Grujić |
Тип књиге | научна књига |
Број страна | 426 |
Razvoj novih prehrambenih proizvoda | |
Издавач | Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Tehnološki fakultet Zvornik, Zvornik (BiH) |
---|---|
ISBN | 978-99955-625-9-5 |
Година | 2011 |
Аутори | Славица Грујић и Radoslav Grujić |
Тип књиге | основни уџбеник |
Број страна | 361 |
Potrebe potrošača i kvalitet prehrambenih proizvoda | |
Издавач | Univerzitet u Sarajevu, Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Sarajevo (BiH) and TEMPUS CD_JEP PROJECT 40035-2005 |
---|---|
ISBN | 978-9958-597-15-2 |
Година | 2010 |
Аутори | Славица Грујић и Nermina Spaho |
Тип књиге | основни уџбеник |
Број страна | 290 |
New Food Product Develpment. In: Murkovic M., Cantalejo J.M., Grujic S., Courtin C. (Ed.) Selected Topics on Food Science and Technology, pp. 111-138 | |
Издавач | Faculty of Technology, University of Banja Luka (Bosnia and Herzegovina), KU Leuven (Belgium) with the Consortium of TEMPUS Project 40030_2005. |
---|---|
ISBN | 978-99938-54-30-2 |
Година | 2009 |
Аутори | Славица Грујић и J. Maria Cantalejo |
Тип књиге | научна књига |
Број страна | 371 |
Novel Foods and New Food Products. In: Murkovic M., Cantalejo J.M., Grujic S., Courtin C. (Ed.) Selected Topics on Food Science and Technology, pp. 139-163. | |
Издавач | Faculty of Technology, University of Banja Luka (Bosnia and Herzegovina), KU Leuven (Belgium) with the Consortium of TEMPUS Project 40030_2005. |
---|---|
ISBN | 978-99938-54-30-2 |
Година | 2009 |
Аутори | J. Maria Cantalejo и Славица Грујић |
Тип књиге | научна књига |
Број страна | 371 |
Selected Topics on Food Science and Technology | |
Издавач | Faculty of Technology, University of Banja Luka (Bosnia and Herzegovina), KU Leuven (Belgium) with the Consortium of TEMPUS Project 40030_2005. |
---|---|
ISBN | 978-99938-54-30-2 |
Година | 2009 |
Аутори | M. Murkovic, J. Maria Cantalejo, Славица Грујић и C. Courtin |
Тип књиге | научна књига |
Број страна | 372 |
Osnove tehnologije prerade i čuvanja prehrambenih proizvoda | |
Издавач | Panevropski univerzitet „Apeiron“ Banja Luka (BiH) |
---|---|
ISBN | 978-99955-49-20-6 |
Година | 2009 |
Аутори | Radoslav Grujić и Славица Грујић |
Тип књиге | основни уџбеник |
Број страна | 264 |
Propisi o hrani | |
Издавач | Tehnološki fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, Banja Luka (BiH) i TEMPUS UM_JEP 18084-2003 |
---|---|
ISBN | 978-99938-54-20-3 |
Година | 2007 |
Аутори | Славица Грујић и Mile Blesić |
Тип књиге | основни уџбеник |
Број страна | 305 |
Food Safety, Information and education of consumers (engl); Bezbjednost hrane, Informisanje i obrazovanje potrošača | |
Издавач | University of Banja Luka, Faculty of Technology, Banja Luka, Bosnia and Herzegovina and TEMPUS IB_JEP 16140-2001, Banja Luka (BA), Lleida (E). |
---|---|
ISBN | 9993854034, 978999385403 |
Година | 2005 |
Аутори | J.L Lambert, Славица Грујић и Radoslav Grujić |
Тип књиге | научна књига |
Prehrambeni aditivi – Funkcionalna svojstva i primjena | |
Издавач | Tehnološki fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, Banja Luka (BiH) |
---|---|
ISBN | 99938-54-07-7 |
Година | 2005 |
Аутори | Славица Грујић |
Тип књиге | основни уџбеник |
Број страна | 231 |
Quality Management System – Way Ahead for the Food Industry (Upravljanje sistemom kvaliteta - korak naprijed za prehrambenu industriju) | |
Издавач | University of Lleida (E), University of Banja Luka (BA), TEMPUS JEP Project 16140-2001, Banja Luka |
---|---|
ISBN | 99938-674-1-1 |
Година | 2003 |
Аутори | Miloš Sorak, Olga Martin Belloso, Aleksandra Nikolić и Славица Грујић |
Тип књиге | научна књига |
Број страна | 96 |