Навигација

проф. др Славица Грујић

Наставник - II-4
Технолошки факултет
Стручни назив---
Ужа научна областуправљање и контрола квалитета хране и пића
Датум избора у звање 24. децембар 2009.

Предмети

Б13605ОСНОВИ СЕНЗОРНЕ ОЦЈЕНЕ НАМИРНИЦА
Б14712СЕНЗОРНА АНАЛИЗА НАМИРНИЦА
Б14713ЗАКОНСКИ ПРОПИСИ И КОНТРОЛА КВАЛИТЕТА НАМИРНИЦА
Б14811аПРЕХРАМБЕНИ АДИТИВИ
Б14811бПРЕХРАМБЕНИ АДИТИВИ
Б14815HACCP

Библиографија

Радови у часописима

    Sensory and physico-chemical evaluation of commercial coffees consumed in Banja Luka (Bosnia and Herzegovina) – Part 1
    ЧасописAgro FOOD Indusrty Hi Tech
    Година2015
    АуториBožana Odžaković, Natalija Džinić, Славица Грујић, Snežana Kravić и Marija Jokanović
    Волумен26
    Број4
    Страна од52
    Страна до55
    UTICAJ BILJNIH VLAKANA NA TEKSTURU I SENZORNA SVOJSTVA FUNKCIONALNIH BARENIH KOBASICA
    DOIhttp://www.tf.ni.ac.rs/casopis/sveska3/c1.pdf
    ЧасописSavremene tehnologije
    Година2014
    АуториRadoslav Grujić, Goran Vučić, Славица Грујић, Milan Vukić и Божана Оџаковић
    Волумен3
    Број1
    Страна од5
    Страна до10
    Effect of Antioxidants on the Colour Stability of Fermented Sausage “Sucuk” Type
    DOIhttp://dx.doi.org/10.7251/qol.v9i1-2.1404; 10.7251/QOL1401019S
    ЧасописQUALITY OF LIFE
    Година2014
    АуториДаница Савановић, Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jovo Savanović
    Волумен5
    Број1-2
    Страна од19
    Страна до32
    EFFECT OF ROSEMARY EXTRACT AND GREEN TEA EXTRACT ON COLOUR STABILITY AND QUALITY OF FERMENTED SAUSAGE
    DOIhttp://www.ejpau.media.pl/volume17/issue1/art-04.html
    ЧасописElectronic Journal of Polish Agricultural Universities EJPAU
    Година2014
    АуториДаница Савановић, Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jovo Savanović
    Волумен17
    Број1
    Страна од1
    Страна до21
    The Importance of Consumers’ Knowledge About Food Quality, Labeling and Safety in Food Choice
    DOIDOI: 10.5539/jfr.v2n4p57
    ЧасописJournal of Food Research
    Година2013
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Đorđe Petrović и Jelena Gajić
    Волумен2
    Број5
    Страна од57
    Страна до65
    Unapređenje kvaliteta poslovanja u prehrambenoj industriji razvojem novih funkcionalnih proizvoda.
    DOIhttp://www.fqce.org.rs/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=70&Itemid=109
    ЧасописKvalitet & izvrsnost
    Година2013
    АуториСлавица Грујић и Danijel Lukajić
    Волумен3-4
    Страна од38
    Страна до44
    KNOWLEDGE OF FOOD QUALITY AND ADDITIVES AND ITS IMPACT ON FOOD PREFERENCE
    DOIhttp://www.food.actapol.net/pub/10_2_2013.pdf
    ЧасописACTA Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria - Acta Sci. Pol., Technol. Aliment.
    Година2013
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Đorđe Petrović и Jelena Gajić
    Волумен12
    Број2
    Страна од215
    Страна до222
    Knowledge of Employees in Restaurants About the Means and Application of HACCP
    DOIhttp://qol-au.com/sites/default/files/QOL%20-%20Vol%203%20Issue%203-4%20-%20Slavica%20Grujic.pdf
    ЧасописQuality of Life
    Година2012
    АуториСлавица Грујић, Husein Keran, Dragan Vujadinović и Mitar Perušić
    Волумен3
    Број3-4
    Страна од76
    Страна до87
    CHANGES OF PHYSICAL PROPERTIES OF COFFEE BEANS DURING ROASTING
    DOIDOI: 10.2298/APT1243021J
    ЧасописActa Periodica Technologica
    Година2012
    АуториMarija R Jokanović, Natalija R Džinić, Biljana R Cvetković, Славица Грујић и Божана Оџаковић
    Волумен43
    Страна од21
    Страна до31
    CLASSIFICATION OF HONEYS FROM THREE GEOGRAPHICAL REGIONS BASED ON THEIR QUALITY CONTROL DATA
    DOIhttp://dx.doi.org/10.7251/qol.v5i1-2.465
    ЧасописQUALITY OF LIFE
    Година2012
    АуториСлавица Грујић и Јасмин Комић
    Волумен5
    Број1-2
    Страна од13
    Страна до26
    Funkcionalni proizvodi od mesa (pregledni rad)
    DOIhttp://hrcak.srce.hr/file/130090
    ЧасописHrana u zdravlju i bolesti, Znanstveno-stručni časopis za nutricionizam i dijetetiku
    Година2012
    АуториRadoslav Grujić, Славица Грујић и Dragan Vujadinović
    Волумен1
    Број1
    Страна од44
    Страна до54
    The Effect of Packing Material on Storage Stability of Sunflower Oil.
    DOIhttp://qol-au.com/sites/default/files/QOL%20-%20Vol%202%20Issue%203-4_3%20S%20Grujic.pdf
    ЧасописQUALITY OF LIFE
    Година2011
    АуториСлавица Грујић, Vojislav Aleksić, Milan Vukić и Zoran Petrović
    Волумен2
    Број3-4
    Страна од75
    Страна до83
    Effect of low and superatmosferic O2 modified atmosphere on the quality of fresh-cut pears.
    DOIhttp://academicpublishingplatforms.com/article.php?journal=ATI&number=2&article=291
    ЧасописApplied Technologies and Innovations
    Година2010
    АуториZora Jandric, Robert Soliva-Fortuny, Gemma Oms-Oliu, Olga Martín-Belloso и Славица Грујић
    Волумен2
    Број2
    Страна од29
    Страна до39
    Effect of Food Additives on Sensory Characteristics of Thermo-Stable Marmalade
    DOIwww.ejpau.media.pl/volume13/issue2/art-11.html
    ЧасописElectronic Journal of Polish Agricultural Universities EJPAU
    Година2010
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić и Jelena Poljašević
    Волумен13
    Број2
    Страна од1
    Страна до11
    Effects of Modified Atmosphere Packaging on Quality and Safety of Fresh Meat.
    DOIhttp://qol-au.com/sites/default/files/04-S.Grujic.pdf
    ЧасописQUALITY OF LIFE
    Година2010
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić и Karmela Kovačić
    Волумен1
    Број3-4
    Страна од121
    Страна до133
    Workers responsibility in food businesses during implementation of food safety system
    DOIhttp://dx.doi.org/10.15208/ati.2010.6
    ЧасописApplied Technologies and Innovations
    Година2010
    АуториRadoslav Grujić, Славица Грујић, Пејо Ђурашиновић и Pero Pavlović
    Волумен1
    Број1
    Страна од43
    Страна до48
    Satisfaction of the Employed in Food Business and Success of Food Safety Management System Implementation
    DOIhttp://econpapers.repec.org/RePEc:ags:pdpieb:92357
    ЧасописPerspectives of Innovations, Economics & Business
    Година2010
    АуториRadoslav Grujić, Славица Грујић, Пејо Ђурашиновић и Pero Pavlović
    Волумен5
    Број2
    Страна од33
    Страна до36
    Poboljšanje konzistencije i stabilnosti fino usitnjenih barenih kobasica od svinjskog mesa dodatkom emulgatora i stabilizatora
    DOIhttp://www.inmesbgd.com/files/doc/casopis/radovi/2010_1_8.pdf
    ЧасописTehnologija mesa
    Година2010
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Даница Савановић, Божана Оџаковић и Nikolina Rađenović
    Волумен51
    Број1
    Страна од60
    Страна до65
    Obuka zaposlenih radnika – preduslov za proizvodnju bezbjedne hrane
    DOIhttp://scindeks.ceon.rs/article.aspx?query=ISSID%26and%268903&page=4&sort=8&backurl=%2Fissue.aspx%3Fissue%3D9172
    ЧасописKvalitet & izvrsnost
    Година2010
    АуториRadoslav Grujić, Marina Ivanović, Славица Грујић и Bogoljub Antonić
    Волумен20
    Број11/12
    Страна од47
    Страна до53
    Deskriptivna senzorna analiza kao alat za upravljanje kvalitetom prehrambenih proizvoda
    DOIhttp://scindeks.ceon.rs/article.aspx?query=ISSID%26and%268462&page=1&sort=8&stype=0&backurl=%2fissue.aspx%3fissue%3d8462
    ЧасописHrana i ishrana
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Božana Odžaković, Danica Savanović и Vedrana Savanović
    Волумен50
    Број1-2
    Страна од9
    Страна до13
    Senzorna analiza kao alat za razvoj novih proizvoda
    DOIhttp://glasnik.tfbl.org/brojevi/G_2009_B_1_Casopis_1_jun_09.pdf
    ЧасописGlasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković, Božana Vranješ и Dragana Popara
    Број1
    Страна од151
    Страна до157
    Uticaj odabranih sastojaka i prehrambenih aditiva na poboljšanje senzornih svojstava peciva
    DOIhttp://glasnik.tfbl.org/brojevi/G_2009_B_1_Casopis_1_jun_09.pdf
    ЧасописGlasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković, Olja Šavija и Dragana Popara
    Број1
    Страна од159
    Страна до165
    Poboljšanje kvaliteta barenih kobasica primjenom deskriptivne senzorne analize.
    DOIhttp://glasnik.tfbl.org/brojevi/G_2009_B_2_Glasnik_broj_2-2009.pdf
    ЧасописGlasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, Božana Odžaković и Danica Glavaš
    Број2
    Страна од67
    Страна до72
    Unapređenje kvaliteta namirnica rangiranjem senzornih svojstava
    DOIhttp://glasnik.tfbl.org/brojevi/G_2009_B_2_Glasnik_broj_2-2009.pdf
    ЧасописGlasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Даница Савановић, Божана Оџаковић и Danica Glavaš
    Волумен2
    Страна од73
    Страна до77
    Uticaj odabranih aditiva na poboljšanje kvaliteta i stabilnosti boje fino usitnjenih barenih kobasica od pilećeg mesa
    DOIhttp://www.inmesbgd.com/files/doc/casopis/radovi/2009_3_4_9.pdf
    ЧасописTehnologija mesa
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Даница Савановић, Божана Оџаковић и Mario Dejanović
    Волумен50
    Број3-4
    Страна од232
    Страна до237
    Uticaj primjene različitih količina kuhinjske soli tokom procesa soljenja na senzorna svojstva kvaliteta svinjske pršute
    DOIhttp://www.inmesbgd.com/files/doc/casopis/radovi/2006_3_4_4.pdf
    ЧасописTehnologija mesa
    Година2006
    АуториBogoljub Antonić, Славица Грујић, Radomir Radovanović, Milan Baltić и Radoslav Grujić
    Волумен47
    Број3-4
    Страна од110
    Страна до114
    Promovisanje kvaliteta meda primjenom sistema upravljanja kvalitetom i zaštitom oznake geografskog porijekla proizvoda
    DOIhttp://scindeks.ceon.rs/article.aspx?query=ISSID%26and%264464&page=9&sort=8&stype=0&backurl=%2fissue.aspx%3fissue%3d4464
    ЧасописKvalitet
    Година2004
    АуториСлавица Грујић, Miloš Sorak и Radomir Radovanović
    Волумен14
    Број9-10
    Страна од47
    Страна до51
    Kvalitet i autentičnost prehrambenih proizvoda: Med iz zapadnog dijela Republike Srpske
    ЧасописGlasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske
    Година2003
    АуториСлавица Грујић, Goran Vučić, Goran Mirjanić и Zoran Gavrić
    Волумен44
    Страна од81
    Страна до106
    Određivanje sadržaja selena, olova, cinka i kadmijuma u mesu različitih riba
    ЧасописTehnologija mesa
    Година2000
    АуториDragan Mikavica, Славица Грујић, Snježana Mandić, Goran Vučić и Radenko Đurica
    Волумен41
    Број4-6
    Страна од155
    Страна до161
    Povećanje kvaliteta i plasmana proizvoda preventivnim djelovanjem na uzroke grešaka
    ЧасописKvalitet
    Година2000
    АуториSlavica Grujić, Милош Сорак и Radoslav Grujić
    Број11-12
    Страна од64
    Страна до67
    Određivanje sadržaja selena i olova u mesu različitih riba
    ЧасописTehnologija mesa
    Година2000
    АуториДраган Микавица и Slavica Grujić
    Волумен41
    Број1-3
    Страна од113
    Страна до113
    Kvalitet proizvoda kao faktor efikasnosti i efektivnosti proizvodnje
    ЧасописDIREKTOR
    Година1999
    АуториMiloš Sorak и Славица Грујић
    Волумен2-3
    Страна од24
    Страна до26
    Istraživanje uticaja kvaliteta proizvoda na efikasnost i efektivnost preduzeća
    ЧасописTEHNIKA - ORGANIZACIJA RADA
    Година1998
    АуториМилош Сорак, Radoslav Grujić и Славица Грујић
    Број5-6
    Страна одOR1
    Страна доOR4
    Određivanje bitnih svojstava i karakteristika proizvoda u cilju povećanja efikasnosti i efektivnosti proizvodnje
    ЧасописKVALITET
    Година1998
    АуториСлавица Грујић, Милош Сорак и Radoslav Grujić
    Волумен8
    Број11-12
    Страна од22
    Страна до25
    Utvrđivanje optimalnog režima sušenja cvijeta zove u industrijskim uslovima
    ЧасописGlasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske
    Година1997
    АуториСлавица Грујић, Slavica Ćuković и Gordana Kos
    Волумен39
    Страна од67
    Страна до70
    Opasnosti kod upotrebe aditiva u prehrambenoj industriji,
    ЧасописGlasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske
    Година1997
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić и Sandra Petković
    Волумен39
    Страна од53
    Страна до58
    Prijedlog kvalitetne ishrane stanovništva u vanrednim uslovima
    ЧасописGlasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske
    Година1996
    АуториRadoslav Grujić, Славица Грујић и Todor Vasiljević
    Волумен38
    Страна од57
    Страна до60
    Uticaj limunske kiseline i sorbitola na pH usitnjenog ćurećeg mesa
    ЧасописTehnologija mesa
    Година1988
    АуториRadoslav Grujić и Славица Грујић
    Волумен29
    Страна од49
    Страна до51

Радови са скупова

    Production of sucuk in industrial conditions.
    Научни скупIV International Congress “Engineering, environment and materials in processing industry” At Jahorina, 4-6.03.2015. Bosnia and Herzegovina
    DOI10.7251/EEMSR1501391S
    ПубликацијаProceedings of IV International Congress “Engineering, environment and materials in processing industry” At Jahorina, 4-6.03.2015. Bosnia and Herzegovina
    Година2015
    АуториJovo Savanović, Radoslav Grujić, Danica Savanović и Славица Грујић
    Страна од391
    Страна до401
    Sensory analysis as a tool in the new food product development.
    Научни скупII International Congress Food Technology Quality and Safety,
    ПубликацијаAbstract book of II International Congress Food Technology Quality and Safety, 28-30.10.2014. Novi Sad, Serbia
    Година2014
    АуториСлавица Грујић, Božana Odžaković и Milana Ciganović
    Страна доp170
    Methodology for new product development on the example of gel with specific purpose
    Научни скупII International Congress Food Technology Quality and Safety,
    ПубликацијаIn Abstract book of II International Congress Food Technology Quality and Safety, 28-30.10.2014. Novi Sad, Serbia
    Година2014
    АуториСлавица Грујић, Božana Odžaković и Božana Stanković
    Страна одp
    Страна до169
    Sensory analysis as a tool in the new food product development.
    Научни скупII International Congress Food Technology Quality and Safety, 28-30.10.2014. Novi Sad, Serbia
    ПубликацијаProceedings of II International Congress Food Technology Quality and Safety, 28-30.10.2014. Novi Sad, Serbia
    Година2014
    АуториСлавица Грујић, Božana Odžaković и Milana Ciganović
    Страна од325
    Страна до330
    Methodology for new product development on the example of gel with specific purpose
    Научни скупII International Congress Food Technology Quality and Safety, 28-30.10.2014. Novi Sad, Serbia
    ПубликацијаProceedings of II International Congress Food Technology Quality and Safety, 28-30.10.2014. Novi Sad, Serbia
    Година2014
    АуториСлавица Грујић, Božana Odžaković и Božana Stanković
    Страна од319
    Страна до324
    Investigation of young consumers food label use and preference in nutrition for new food products development.
    Научни скуп3rd International Conference and Exhibition on Nutrition & Food Sciences, J. Nutr. Food Sci., 2014,
    ПубликацијаAbstract book of 3rd International Conference and Exhibition on Nutrition & Food Sciences, September 23-25, 2014 Valencia Convention Centre, Spain, J. Nutr. Food Sci., 2014,
    Година2014
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić и Mirjana Grujičić
    Страна до136
    Stabilnost vitamina u hrani tokom prerade i skladištenja,
    Научни скупYuCorr,
    ПубликацијаRad po pozivu: PROCEEDINGS, YuCorr, 27-30.05.2014. Tara Mountain, Serbia,
    Година2014
    АуториRadoslav Grujić, Славица Грујић, Željka Marjanović - Balaban и L. Vasiljević
    Страна одp
    Страна до3
    Stabilnost vitamina u hrani tokom prerade i skladištenja
    Научни скуп16. YuCorr, Tara Mountain, Serbia
    ПубликацијаPROCEEDINGS 16. YuCorr, Tara Mountain, Serbia
    Година2014
    АуториRadoslav Grujić, Славица Грујић, Željka Marjanović-Balaban и Lj. Vasiljević
    Страна од2
    Страна до16
    Kvalitet crne kafe koja se priprema i konzumira na tradicionalan način.
    Научни скупIII International Congress: “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry”,
    ПубликацијаAbstract book of III International Congress: “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry”, 4-6.03.2013. Jahorina, Bosnia and Herzegovina
    Година2013
    АуториNatalija R. Džinić, Marija R Jokanović, Božana Odžaković и Славица Грујић
    Страна од263
    Страна до264
    Sensory evaluation of quality and preference of tea infusions of peppermint leaves (Mentha piperita L.). /Senzorna ocjena kvaliteta i prihvatljivosti napitaka biljnog čaja od lista mente (Mentha piperita L.).
    Научни скупThe Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA
    DOI10.13140/2.1.4069.9685
    ПубликацијаIn Proceedings of The Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA
    Година2013
    АуториСлавица Грујић, Tatjana Bijelić, Божана Оџаковић и Даница Савановић
    Страна од551
    Страна до565
    The quality of coffee that is prepared and consumed in the traditional way. (Kvalitet crne kafe koja se priprema i konzumira na tradicionalan način).
    Научни скупIII INTERNATIONAL CONGRESS: “ENGINEERING, ENVIRONMENT AND MATERIALS IN PROCESSING INDUSTRY”, 4-6.03.2013. Jahorina, Bosnia and Herzegovina,
    ПубликацијаIn proceeding of: III INTERNATIONAL CONGRESS: “ENGINEERING, ENVIRONMENT AND MATERIALS IN PROCESSING INDUSTRY”, 4-6.03.2013. Jahorina, Bosnia and Herzegovina,
    Година2013
    АуториNatalija R. Džinić, Marija R. Jokanović, Божана Оџаковић и Славица Грујић
    Страна од764
    Страна до773
    Faktori koji utiču na formiranje arome u toku zrenja trajnih kobasica. (Factors influencing aroma formation during dry-fermented sausages ripening).
    Научни скупThe Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA
    ПубликацијаIn Proceedings of The Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA.
    Година2013
    АуториДаница Савановић, Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jovo Savanović
    Страна од539
    Страна до550
    Užitak konzumiranja napitka kafe.
    Научни скупThe Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA
    ПубликацијаIn Proceedings of The Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA
    Година2013
    АуториБожана Оџаковић, Славица Грујић, Natalija R. Džinić и Marija R. Jokanović
    Страна од583
    Страна до597
    Fruit Juices Production Impact on the Envitonment – Flow Model.
    Научни скуп 22nd Congress with international participation.
    ПубликацијаBook of abstracts: 22nd Congress with international participation. 05-09.09.2012. Ohrid, Macedonia.
    Година2012
    АуториСлавица Грујић, Kiril Lisichkov и Igor Pandžić
    Страна до323
    Environmental and material flow cost accounting in sausage production.
    Научни скуп2nd International Symposium on Environmental and Material Flow Management “EMFM 2012“, 07-09. June 2012. Zenica, BA
    Публикација2nd International Symposium on Environmental and Material Flow Management “EMFM 2012“, 07-09. June 2012. Zenica, BA.
    Година2012
    АуториRadoslav Grujić, M. Jašić, Славица Грујић, Danica Savanović и Jovo Savanović
    Sensory evaluation as tool in quality improvement of boiled chicken sausage.
    Научни скупI6th Central European Congress on Food, CEFood 2012.
    ПубликацијаIn Abstract book of 6th Central European Congress on Food, CEFood 2012. 23-26. 05. 2012. Novi Sad, Serbia
    Година2012
    АуториDanica Savanović, Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jovo Savanović
    Страна одp
    Страна до458
    Food product development as opportunity for success or survival in the market.
    Научни скупI6th Central European Congress on Food. CEFood 2012.
    ПубликацијаIn Abstract book of 6th Central European Congress on Food. CEFood 2012. 23-26. 05. 2012. Novi Sad, Serbia
    Година2012
    АуториСлавица Грујић и Radoslav Grujić
    Страна одp
    Страна до457
    Sensory evaluation as tool in quality improvement of boiled chicken sausage.
    Научни скуп6th Central European Congress on Food, CEFood 2012. 23-26. 05. 2012. Novi Sad, Serbia
    ПубликацијаProceedings. 6th Central European Congress on Food, CEFood 2012. 23-26. 05. 2012. Novi Sad, Serbia
    Година2012
    АуториДаница Савановић, Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jovo Savanović
    Страна од1207
    Страна до1212
    Food product development as opportunity for success or survival in the market.
    Научни скуп6th Central European Congress on Food. CEFood 2012. 23-26. 05. 2012. Novi Sad, Serbia,
    DOI10.13140/2.1.2352.7206
    ПубликацијаProceedings. 6th Central European Congress on Food. CEFood 2012. 23-26. 05. 2012. Novi Sad, Serbia,
    Година2012
    АуториСлавица Грујић и Radoslav Grujić
    Страна од1202
    Страна до1206
    Razvoj centra za degustaciju u sklopu turističko-rekreacionog centra.
    Научни скупPrva naučno-stručna konferencija „Razvoj kompetentnih ljudskih resursa za potrebe turizma u zemljama regiona JIE“, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Ekonomski fakultet i Centar za inovativnost i preduzetništvo, Univerzitet u Zenici,
    ПубликацијаZbornik radova, Prva naučno-stručna konferencija „Razvoj kompetentnih ljudskih resursa za potrebe turizma u zemljama regiona JIE“, Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Univerzitet u Zenici, Jahorina, BiH
    Година2012
    АуториСлавица Грујић и Radoslav Grujić
    Страна од96
    Страна до108
    Testing of chemical composition of wild berries.
    Научни скупThird International Scientific Symposium "Agrosym Jahorina 2012".
    ПубликацијаBook of abstracts: Third International Scientific Symposium "Agrosym Jahorina 2012".
    Година2012
    АуториŽeljka Marjanović - Balaban, Славица Грујић, Midhat Jašić и Dragan Vujadinović
    Страна доp41
    Testing of chemical composition of wild berries.
    Научни скупProceedings of Third International Scientific Symposium "Agrosym Jahorina 2012"
    ПубликацијаProceedings of Third International Scientific Symposium "Agrosym Jahorina 2012"
    Година2012
    АуториЖељка Марјановић-Балабан, Славица Грујић, M. Jašić и Dragan Vujadinović
    Страна од154
    Страна до160
    Antioksidativni kapacitet bobičastog voća, pregled.
    Научни скупPeti međunarodni simpozij „Hranom do zdravlja“. Tuzla, BiH
    ПубликацијаZbornik sažetaka i radova sa petog međunarodnog simpozija „Hranom do zdravlja“. Tuzla, BiH
    Година2012
    АуториСлавица Грујић, Жељка Марјановић-Балабан и M. Jašić
    Страна од47
    Страна до53
    Characterization of Black Locust (Robinia Pseudoacacia) honey from three geographical regions of North-West Bosnia and Herzegovina.
    Научни скуп7th International Congress of Food Technologists,
    ПубликацијаBook of abstracts. 7th International Congress of Food Technologists, 20-23 September 2011, Opatija, Croatia
    Година2011
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Jovanka Popov-Raljić и Jasmin Komić
    Страна до227
    Consumers’ attitudes towards food additives and food choice.
    Научни скуп 7th International Congress of Food Technologists,
    ПубликацијаBook of abstracts. 7th International Congress of Food Technologists, 20-23 September 2011, Opatija, Croatia, 93
    Година2011
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Đorđe Petrović и Jelena Gajić
    Страна од93
    Characterization of Black Locust (Robinia Pseudoacacia) honey from three geographical regions of North-West Bosnia and Herzegovina.
    Научни скуп7th International Congress of Food Technologists, 20-23 September 2011, Opatija, Croatia.
    DOI10.13140/2.1.3270.2247
    ПубликацијаProceedings. 7th International Congress of Food Technologists, 20-23 September 2011, Opatija, Croatia
    Година2011
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Jovanka Popov-Raljić и Јасмин Комић
    Страна од274
    Страна до278
    Funkcionalni proizvodi od mesa.
    Научни скупHranom do zdravlja, Međunarodni seminar pod naslovom: „Dijetetski proizvodi u zdravlju i bolesti“,
    ПубликацијаHranom do zdravlja, Zbornik sažetaka i radova sa međunarodnog seminara pod naslovom: „Dijetetski proizvodi u zdravlju i bolesti“, 2011. Tuzla
    Година2011
    АуториRadoslav Grujić, Славица Грујић и Dragan Vujadinović
    Страна од11
    Страна до12
    Začinske biljke u dodacima prehrani
    Научни скупHranom do zdravlja, Međunarodni seminar: „Dodaci prehrani u zdravlju i bolesti“,
    ПубликацијаHranom do zdravlja, Zbornik radova i sažetaka sa međunarodnog seminara: „Dodaci prehrani u zdravlju i bolesti“, 2010. Tuzla
    Година2011
    АуториRadoslav Grujić и Славица Грујић
    Страна од7
    Страна до8
    Ocena kvaliteta prehrane i stupnja konzumiranja voća i povrća kod osoba starijih od 45 godina na području Tuzlanskog kantona
    Научни скупHranom do zdravlja, Međunarodni seminar pod naslovom: „Dijetetski proizvodi u zdravlju i bolesti“,
    ПубликацијаHranom do zdravlja, Zbornik sažetaka i radova sa međunarodnog seminara pod naslovom: „Dijetetski proizvodi u zdravlju i bolesti“, 2011. Tuzla,
    Година2011
    АуториEnisa Kovačević, Maida Osmić, Midhat Jašić, Azijada Beganlić, Jasminka Djedović и Славица Грујић
    Страна од57
    Страна до58
    Primjena sistema za identifikaciju i praćenje voćnih sokova u lancu proizvodnje i snabdjevanja.
    Научни скупMeđunarodni naučni simpozijum agronoma. "Agrosym Jahorina 2011"
    DOI10.13140/2.1.2877.0085
    ПубликацијаZbornik radova. Međunarodni naučni simpozijum agronoma. "Agrosym Jahorina 2011"
    Година2011
    АуториСлавица Грујић, Brane Novaković, Radoslav Grujić и Божана Оџаковић
    Страна од392
    Страна до399
    Uticaj aditiva na formiranje boje u toku zrenja goveđih kobasica.
    Научни скупXXI NAUČNO-STRUČNA KONFERENCIJA POLjOPRIVREDE I PREHRAMBENE INDUSTRIJE,
    ПубликацијаZbornik sažetaka XXI NAUČNO-STRUČNA KONFERENCIJA POLjOPRIVREDE I PREHRAMBENE INDUSTRIJE, Neum, 29. septembra – 2. oktobra 2010. Godine, BiH
    Година2010
    АуториDanica Savanović, Славица Грујић, Radoslav Grujičić и Jovo Savanović
    Страна од300
    Страна до301
    Preroqueste Programs – Condition of the Facilities in Food Industry and Their Impact on Safety of Products.
    Научни скуп14th International Feed Technology Symposium. 12th International Meat Technology Symposium „NODA 2010“. Novi Sad
    ПубликацијаProceedings of 14th International Feed Technology Symposium. 12th International Meat Technology Symposium „NODA 2010“. Novi Sad, October, 2010. 6-14.
    Година2010
    АуториRadoslav Grujić, Bogdana Maksić, Đorđe Okanović, Славица Грујић и Brane Novaković
    Страна од6
    Страна до14
    Konzumiranje mesa – prednosti i nedostaci
    Научни скупI Naučno-stručna konferencija sa međunarodnim učešćem RIZICI I EKO BEZBEDNOST U POSTMODERNOM AMBIJENTU. „Eko-DUNP 2010“
    ПубликацијаZbornik radova, Rad po pozivu: I Naučno-stručna konferencija sa međunarodnim učešćem RIZICI I EKO BEZBEDNOST U POSTMODERNOM AMBIJENTU. „Eko-DUNP 2010“, 10-12. Juna 2010.g., Novi Pazar, Republika Srbija,
    Година2010
    АуториRadoslav Grujić и Славица Грујић
    Страна од33
    Страна до40
    Characteristics of Deep Groundwater and Efficiency of Installed System for Drinking Water Treatment.
    Научни скупFourth International Scientific Conference on Water Observation and Information System for Decision Support, BALWOIS,
    ПубликацијаIn Abstract book of Fourth International Scientific Conference on Water Observation and Information System for Decision Support, BALWOIS, 25-29.05.2010. Ohrid, Republic of Macedonia
    Година2010
    АуториBogoljub Antonić, Славица Грујић, Ljubica Vujičić, Božana Odžaković и Božana Sovilj
    Страна од2010
    Страна до741
    Need for improvement of knowledge in food business companies
    Научни скуп XXI Congress of Chemists and Technologists of Macedonia (with international participation),
    ПубликацијаBook of abstracts. XXI Congress of Chemists and Technologists of Macedonia (with international participation), September 23rd – September 26th 2010, Ohrid, Republic of Macedonia
    Година2010
    АуториRadoslav Grujić, Marina Ivanović, Славица Грујић, Bogoljub Antonić и Dragan Vujadinović
    Страна од159
    Characteristics of Deep Groundwater and Efficiency of Installed System for Drinking Water Treatment.
    Научни скупFourth International Scientific Conference on Water Observation and Information System for Decision Support, BALWOIS. Ohrid, Republic of Macedonia
    ПубликацијаProceedings of Fourth International Scientific Conference on Water Observation and Information System for Decision Support, BALWOIS. Ohrid, Republic of Macedonia
    Година2010
    АуториBogoljub Antonić, Славица Грујић, Ljubica Vujičić, Божана Оџаковић и Božana Sovilj
    Страна од1
    Страна до9
    Uticaj aditiva na formiranje boje u toku zrenja goveđih kobasica
    Научни скуп XXI Naučno-stručna konferencija poljoprivrede i prehrambene industrije, Neum, BiH
    ПубликацијаZbornik nerecenziranih radova, XXI Naučno-stručna konferencija poljoprivrede i prehrambene industrije, Neum, BiH
    Година2010
    АуториDanica Savanović, Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jovo Savanović
    Страна од1302
    Страна до1310
    Optimizacija senzornih karakteristika pekarskih proizvoda: Uticaj sastojaka i prehrambenih aditiva.
    Научни скуп I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik,
    ПубликацијаKratki izvodi radova I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, 14-16.10.2009. Jahorina,
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Božana Odžaković, Danica Savanović и Dragana Popara
    Страна од148
    Страна до149
    Senzorni kvalitet štrudle sa orasima: Definisanje deskriptora.
    Научни скуп I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik,
    ПубликацијаKratki izvodi radova I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, 14-16.10.2009. Jahorina,
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Božana Odžaković, Danica Savanović и Tatjana Kojadinović
    Страна од146
    Страна до147
    Optimizacija senzornih karakteristika pekarskih proizvoda: Uticaj sastojaka i prehrambenih aditiva.
    Научни скупI Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, Jahorina,
    DOI10.13140/2.1.4685.6486
    ПубликацијаKnjiga radova I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, Jahorina
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Божана Оџаковић, Даница Савановић и Dragana Popara
    Страна од406
    Страна до409
    Senzorni kvalitet štrudle sa orasima: Definisanje deskriptora.
    Научни скупI Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, Jahorina,
    ПубликацијаKnjiga radova I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, Jahorina
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Божана Оџаковић, Radoslav Grujić, Даница Савановић и Tatjana Kojadinović
    Страна од402
    Страна до405
    Uticaj prehrambenih aditiva na formiranje i stabilnost boje barenih kobasica
    Научни скуп VIII Simpozijum sa međunarodnim učešćem „Savremene tehnologije i privredni razvoj“,
    ПубликацијаZbornik izvoda radova. VIII Simpozijum sa međunarodnim učešćem „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, Leskovac
    Година2009
    АуториRadoslav Grujić, Славица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković и Nikolina Rađenović
    Страна од83
    Karakteristike kvaliteta livadskog meda iz Republike Srpske (Bosna i Hercegovina).
    Научни скупVIII Simpozijum sa međunarodnim učešćem „Savremene tehnologije i privredni razvoj“,
    ПубликацијаZbornik izvoda radova. VIII Simpozijum sa međunarodnim učešćem „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, Leskovac
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Snežana Dragić и Danica Savanović
    Страна од72
    Uticaj odabranih aditiva na poboljšanje kvaliteta i stabilnosti boje fino usitnjenih barenih kobasica od pilećeg mesa.
    Научни скупMeđunarodno 55. savetovanje industrije mesa. Meso i proizvodi od mesa - Bezbednost, kvalitet i nove tehnologije
    ПубликацијаZbornik kratkih sadržaja, Međunarodno 55. savetovanje industrije mesa. Meso i proizvodi od mesa - Bezbednost, kvalitet i nove tehnologije. Tara, Republika Srbija,
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, Božana Odžaković и Mario Dejanović
    Страна од141
    Страна до142
    Poboljšanje konzistencije i stabilnosti fino usitnjenih barenih kobasica od svinjskog mesa dodatkom emulgatora i stabilizatora
    Научни скупMeđunarodno 55. savetovanje industrije mesa. Meso i proizvodi od mesa - Bezbednost, kvalitet i nove tehnologije.
    ПубликацијаZbornik kratkih sadržaja, Međunarodno 55. savetovanje industrije mesa. Meso i proizvodi od mesa - Bezbednost, kvalitet i nove tehnologije. Tara, Republika Srbija,
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, Božana Odžaković и Nikolina Rađenović
    Страна од29
    Страна до30
    Uticaj prehrambenih aditiva na formiranje i stabilnost boje barenih kobasica
    Научни скупVIII Simpozijum „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, Leskovac, Srbija
    DOI10.13140/2.1.3637.0729
    ПубликацијаZbornik radova VIII Simpozijum „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, Leskovac, Srbija
    Година2009
    АуториRadoslav Grujić, Славица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković и Nikolina Rađenović
    Страна од28
    Страна до35
    Upotreba prehrambenih boja u izradi prehrambenih proizvoda - koristi i rizici.
    Научни скупI Naučna konferencija sa međunarodnim učešćem, Ekološka bezbjednost u postmodernom ambijentu.
    ПубликацијаI Naučna konferencija sa međunarodnim učešćem, Ekološka bezbjednost u postmodernom ambijentu. Knjiga I Radovi po pozivu - Plenarna predavanja. Banja Luka, BiH
    Година2009
    АуториRadoslav Grujić, Божана Оџаковић и Славица Грујић
    Страна од77
    Страна до81
    Razvoj i implementacija VLE nastavnog modela na univerzitetima u Bosni i Hercegovini
    Научни скупI naučno-stručni skup Informacione tehnologije za e-obrazovanje, Panevropski univerzitet Apeiron, Banja Luka
    ПубликацијаZbornik radova I naučno-stručni skup Informacione tehnologije za e-obrazovanje, Panevropski univerzitet Apeiron, Banja Luka, Knjiga br 10
    Година2009
    АуториRadoslav Grujić, I. Pena, Nusreta Džonlagić, E. Lenihan, Славица Грујић, Dalibor Drljača и Đorđe Markez
    Страна од37
    Страна до45
    Virtualna učionica - mjesto na kojem se odvija proces učenja.
    Научни скупI naučno-stručni skup Informacione tehnologije za e-obrazovanje, Panevropski univerzitet Apeiron, Banja Luka,
    ПубликацијаZbornik radova I naučno-stručni skup Informacione tehnologije za e-obrazovanje, Panevropski univerzitet Apeiron, Banja Luka, Knjiga br 10
    Година2009
    АуториRadoslav Grujić, J. Arantegui, I. Pena, N. Magan, Славица Грујић, Mile Blesić, Celia Manaia, M. Jašić и Igor Pandžić
    Страна од95
    Страна до102
    Karakteristike kvaliteta livadskog meda iz Republike Srpske (Bosna i Hercegovina).
    Научни скупVIII Simpozijum „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, Leskovac,
    ПубликацијаZbornik radova
    Година2009
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Snežana Dragić и Даница Савановић
    Страна од10
    Страна до18
    Derivati ksantina u hrani
    Научни скупIII savjetovanja o proizvodnji i preradi hrane sa međunarodnim učešćem „agroTECH“
    ПубликацијаZbornik radova III savjetovanja o proizvodnji i preradi hrane sa međunarodnim učešćem „agroTECH“ Gradačac, 21.08.2008. Tuzla, Bosna i Hercegovina,
    Година2008
    АуториMidhat Jašić, Lejla Begić, Zlata Mujagić, Славица Грујић, D. Alihodžić и Jasmina Aliman
    Страна од65
    Страна до66
    Inhibitori metaboličkih enzima u hrani
    Научни скупIII savjetovanje o proizvodnji i preradi hrane sa međunarodnim učešćem „agroTECH“
    ПубликацијаZbornik radova III savjetovanja o proizvodnji i preradi hrane sa međunarodnim učešćem „agroTECH“ Gradačac, 21.08.2008. Tuzla, Bosna i Hercegovina,
    Година2008
    АуториMidhat Jašić, Lejla Begić, Zlata Mujagić, Славица Грујић, D. Alihodžić и Jasmina Aliman
    Страна од61
    Страна до62
    Definisanje karakteristika kvaliteta kolača primenom deskriptivne metode senzorne analize.
    Научни скупDrugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“
    ПубликацијаZbornik apstrakta, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“ 25-28.06.2008. Banja Luka, BiH,
    Година2008
    АуториVedrana Savanović, Славица Грујић и Božana Odžaković
    Страна од287
    Страна до288
    Poboljšanje kvaliteta štrudle sa orasima upotrebom odabranih sastojaka i prehrambenih aditiva
    Научни скупDrugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“
    ПубликацијаZbornik apstrakta, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, 25-28.06.2008. Banja Luka, BiH
    Година2008
    АуториTatjana Kojadinović, Славица Грујић и Božana Odžaković
    Страна од179
    Страна до181
    Fizičko-hemijska i senzorna svojstva livadskog meda proizvedenog u Bosni i Hercegovini
    Научни скупDrugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“,
    ПубликацијаZbornik apstrakta, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, 25-28.06.2008. Banja Luka, Bosna i Hercegovina
    Година2008
    АуториSnežana Dragić и Славица Грујић
    Страна од111
    Deskriptivna senzorna analiza fino usitnjenih kobasica sa svinjskim mesom tipa „Parizer“
    Научни скупDrugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“
    ПубликацијаZbornik apstrakta, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, 25-28.06.2008. Banja Luka, Bosna i Hercegovina
    Година2008
    АуториDanica Savanović и Славица Грујић
    Страна од209
    Страна до291
    Definisanje karakteristika kvaliteta hljeba primenom senzornih metoda analize.
    Научни скупDrugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“,
    ПубликацијаZbornik apstrakta, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, 25-28.06.2008. Banja Luka, Bosna i Hercegovina
    Година2008
    АуториDanica Savanović и Славица Грујић
    Страна од289
    Страна до290
    Kontrola tehnološkog procesa proizvodnje kroasana u poluindustrijskim uslovima.
    Научни скупDrugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“
    ПубликацијаZbornik apstrakta, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, 25-28.06.2008. Banja Luka, Bosna i Hercegovina
    Година2008
    АуториBožana Odžaković, Славица Грујић и Dragana Popara
    Страна од241
    Страна до242
    Senzorna ocena kvaliteta meda primenom kvantitativne deskriptivne analize.
    Научни скупDrugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“,
    ПубликацијаZbornik apstrakta, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, 25-28.06.2008. Banja Luka, Bosna i Hercegovina
    Година2008
    АуториСлавица Грујић
    Страна од100
    Страна до101
    Effects of Food Additives on Croissant Sensory Quality Improvement.
    Научни скуп4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Cavtat, Croatia,
    DOI10.13140/2.1.3545.6806
    ПубликацијаProceedings 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Cavtat, Croatia, 2:59-66.
    Година2008
    АуториСлавица Грујић, Божана Оџаковић, Midhat Jašić и S. Blagojević
    Страна од59
    Страна до66
    Unapređenje kvaliteta namirnica rangiranjem senzornih svojstava
    Научни скупVIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske.
    ПубликацијаZbornik izvoda radova. VIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske. Banja Luka, Bosna i Hercegovina
    Година2008
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, Božana Odžaković и Danica Glavaš
    Страна од86
    Страна до87
    Poboljšanje kvaliteta barenih kobasica primenom deskriptivne senzorne analize.
    Научни скупVIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske.
    ПубликацијаZbornik izvoda radova. VIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske. Banja Luka, Bosna i Hercegovina,
    Година2008
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, Božana Odžaković и Danica Glavaš
    Страна од84
    Страна до85
    Uticaj odabranih sastojaka i prehrambenih aditiva na poboljšanje senzornih svojstava peciva.
    Научни скупVIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske.
    ПубликацијаZbornik izvoda radova. VIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske. Banja Luka, Bosna i Hercegovina
    Година2008
    АуториСлавица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković, Olga Šavija и Dragana Popara
    Страна од90
    Страна до91
    Senzorna analiza kao alat za razvoj novih proizvoda.
    Научни скупVIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske.
    ПубликацијаZbornik izvoda radova. VIII Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske. Banja Luka, Bosna i Hercegovina
    Година2008
    АуториСлавица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković, Božana Vranješ и Dragana Popara
    Страна од88
    Страна до89
    Effects of Food Additives on Croissant Sensory Quality Improvement.
    Научни скуп4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists,
    ПубликацијаBook of Abstracts, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Cavtat, Croatia,
    Година2008
    АуториСлавица Грујић, Božana Odžaković, Midhat Jašić и S. Blagojević
    Страна од155
    Razvoj i primjena referentne skale za senzornu ocjenu kvaliteta voćnog želea.
    Научни скупI međunarodni kongres TEHNOLOGIJA, KVALITET I BEZBEDNOST HRANE. I simpozijum BIOTEHNOLOGIJA I MIKROBIOLOGIJA HRANE. Novi Sad, Srbija
    DOI10.13140/2.1.2719.5689
    ПубликацијаZbornik radova, I međunarodni kongres TEHNOLOGIJA, KVALITET I BEZBEDNOST HRANE. I simpozijum BIOTEHNOLOGIJA I MIKROBIOLOGIJA HRANE. Novi Sad, Srbija, 236-242.
    Година2008
    АуториСлавица Грујић, Karmela Plavšić и Danica Savanović
    Derivati ksantina u hrani
    Научни скупIII savjetovanja o proizvodnji i preradi hrane „agroTECH“ Gradačac, Tuzla, Bosna i Hercegovina
    ПубликацијаZbornik radova III savjetovanja o proizvodnji i preradi hrane „agroTECH“ Gradačac, Tuzla, Bosna i Hercegovina
    Година2008
    АуториMidhat Jašić, Lejla Begić, Zlata Mujagić, Славица Грујић, D. Alihodžić и Jasmina Aliman
    Страна од185
    Страна до191
    Inhibitori metaboličkih enzima u hrani.
    Научни скупIII savjetovanja o proizvodnji i preradi hrane „agroTECH“ Gradačac, Tuzla, Bosna i Hercegovina,
    ПубликацијаZbornik radova III savjetovanja o proizvodnji i preradi hrane „agroTECH“ Gradačac, Tuzla, Bosna i Hercegovina
    Година2008
    АуториMidhat Jašić, Lejla Begić, Zlata Mujagić, Славица Грујић, D. Alihodžić и Jasmina Aliman
    Страна од174
    Страна до179
    Utjecaj vrste i koncentracije aditiva na senzorna svojstva voćnog želea.
    Научни скуп36. Međunarodnog simpozija iz područja mehanizacije poljoprivrede, 2008. Opatija, Hrvatska,
    Публикација36. Međunarodnog simpozija iz područja mehanizacije poljoprivrede, 2008. Opatija, Hrvatska, 431-440.
    Година2008
    АуториСлавица Грујић, Karmela Plavšić, Midhat Jašić и S. Blagojević
    Страна од431
    Страна до440
    Definisanje karakteristika kvaliteta hljeba primjenom senzornih metoda analize.
    Научни скупDrugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina,
    DOI10.13140/2.1.4947.7925
    ПубликацијаZbornik radova, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina, 2:
    Година2008
    АуториСлавица Грујић и Danica Savanović
    Страна од137
    Страна до141
    Senzorna ocjena kvaliteta meda primjenom kvantitativne deskriptivne analize.
    Научни скупDrugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina
    DOI10.13140/2.1.1802.0646
    ПубликацијаDrugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina, 1:163-166
    Година2008
    АуториСлавица Грујић
    Страна од163
    Страна до166
    Kontrola tehnološkog procesa proizvodnje kroasana u poluindustrijskim uslovima.
    Научни скупDrugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina,
    ПубликацијаZbornik radova, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina, 2:51-55.
    Година2008
    АуториБожана Оџаковић, Славица Грујић и Dragana Popara
    Страна од51
    Страна до55
    Deskriptivna senzorna analiza fino usitnjenih kobasica sa svinjskim mesom tipa „Parizer“.
    Научни скупDrugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina,
    ПубликацијаZbornik radova, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina, 2:
    Година2008
    АуториСлавица Грујић и Danica Savanović
    Страна од142
    Страна до147
    Pregled metoda za određivanje geografskog porijekla i autentičnosti meda,
    Научни скупXV Naučno savetovanje sa međunarodnim učešćem, Proizvodnja i promocija meda i pčela, Beograd
    ПубликацијаZbornik plenarnih i naučnih radova, XV Naučno savetovanje sa međunarodnim učešćem, Proizvodnja i promocija meda i pčela, 10-11.02.2007. Beograd
    Година2007
    АуториСлавица Грујић и Jovanka Popov-Raljić
    Страна од123
    Страна до128.
    Opšti zahtevi, termini i metodologija senzornog vrednovanja konzistencije meda, Zbornik plenarnih i naučnih radova,
    Научни скупXV Naučno savetovanje sa međunarodnim učešćem, Proizvodnja i promocija meda i pčela, Beograd,
    ПубликацијаZbornik plenarnih i naučnih radova, XV Naučno savetovanje sa međunarodnim učešćem, Proizvodnja i promocija meda i pčela, 10-11.02.2007, Beograd
    Година2007
    АуториJovanka Popov-Raljić, Славица Грујић, Višnja Sikimić, Jovanka Laličić и Radmila Gorjanović
    Страна од117
    Страна до122
    Influence of Food Additives on Sensory Characteristics of Thermo-resistant Marmalade.
    Научни скуп3rd Slovenian Congress on Food and Nutrition: “FOOD PROCESSING-INNOVATION-NUTRITION-HEALTHY CONSUMERS”,
    ПубликацијаBook of Abstracts, 3rd Slovenian Congress on Food and Nutrition: “FOOD PROCESSING-INNOVATION-NUTRITION-HEALTHY CONSUMERS”, Radenci, Ljubljana, Slovenia,
    Година2007
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić и Jelena Poljašević
    Страна од24
    Discriminating Geographical Origin of Honeys from Bosnia and Herzegovina Based on their Quality Control Data Statistical Analysis
    Научни скуп3rd Slovenian Congress on Food and Nutrition: “FOOD PROCESSING-INNOVATION-NUTRITION-HEALTHY CONSUMERS”,
    ПубликацијаBook of Abstracts, 3rd Slovenian Congress on Food and Nutrition: “FOOD PROCESSING-INNOVATION-NUTRITION-HEALTHY CONSUMERS”, Radenci, Ljubljana, Slovenia,
    Година2007
    АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić и Jasmin Komić
    Страна од55
    Application of Sensory Evaluation in the Croissant Quality Assurance
    Научни скупProceedings. I International Congress Food Technology, Quality and Safety, XVI Symposium Cereal-Bread and Confectionery Products, Novi Sad, Serbia,
    DOI10.13140/2.1.4161.3606
    ПубликацијаProceedings. I International Congress Food Technology, Quality and Safety, XVI Symposium Cereal-Bread and Confectionery Products, Novi Sad, Serbia, 61-68.
    Година2007
    АуториСлавица Грујић, Божана Оџаковић и Dragana Popara
    Effect of low and superatmosferic O2 modified atmosphere on concentration of gases during storage of fresh-cut pears
    Научни скупStudents Scientific and Expert Conference within the ZEPS Intermetal Fair 2007. Zenica, Bosnia and Herzegovina
    ПубликацијаProceedings Students Scientific and Expert Conference within the ZEPS Intermetal Fair 2007. Zenica, Bosnia and Herzegovina
    Година2007
    АуториZora Jandrić, R. C. Soliva Fortuny, G. Oms Oliu, Olga Martin Belloso и Славица Грујић
    Страна од6
    Страна до13
    Osnovni hemijski sastav mesa fazana.
    Научни скупPrvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”,
    ПубликацијаZbornik apstrakta, Prvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, 08-11.06.2006. Banja Luka, BiH,
    Година2006
    АуториŽeljka Marjanović - Balaban, Predrag Miletić и Славица Грујић
    Страна од205
    Страна до206
    Definisanje karakteristika kvaliteta crnog vina ˝Vranac˝ proizvedenog u regionu Banje Luke.
    Научни скупPrvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”,
    ПубликацијаZbornik apstrakta, Prvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, 08-11.06.2006. Banja Luka, BiH
    Година2006
    АуториСлавица Грујић, Goran Vučić и Nebojša Milovanović
    Страна од95
    Страна до97
    Kvalitet i bezbednost kolača u toku skladištenja.
    Научни скупPrvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”,
    ПубликацијаZbornik apstrakta, Prvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, 08-11.06.2006. Banja Luka, BiH,
    Година2006
    АуториСлавица Грујић, Mirjana Ratkovac и Dragana Popara
    Страна од93
    Страна до95
    Kvalitet i bezbjednost kolača u toku skladištenja,
    Научни скупPrvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, Banja Luka, BiH,
    ПубликацијаZbornik radova Prvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, Banja Luka, BiH, 362-368.
    Година2006
    АуториСлавица Грујић, Mirjana Ratkovac и Dragana Popara
    Osnovni hemijski sastav mesa fazana.
    Научни скупPrvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, Banja Luka, BiH,
    ПубликацијаZbornik radova Prvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, Banja Luka, BiH,
    Година2006
    АуториŽeljka Marjanović-Balaban, Predrag Miletić и Славица Грујић
    Страна од329
    Страна до334
    Uticaj pakovanja u modifikovanoj atmosferi na senzorni kvalitet kolača.
    Научни скупVI Simpozijum sa međunarodnim učešćem “Savremene tehnologije i privredni razvoj”,
    ПубликацијаZbornik apstrakta, VI Simpozijum sa međunarodnim učešćem “Savremene tehnologije i privredni razvoj”,
    Година2005
    АуториСлавица Грујић, Miloš Šolaja и Danica Savanović
    Страна од111
    Страна до112
    Predlog metoda za indirektno određivanje boje prema CIE Lab sistemu.
    Научни скупMeđunarodno 53. savetovanje industrije mesa – Novi integralni pristupi bezbednosti mesa i proizvoda od mesa,
    ПубликацијаMeđunarodno 53. savetovanje industrije mesa, Vrnjačka Banja, Jun 13-15, 2005., Zbornik kratkih sadržaja – Novi integralni pristupi bezbednosti mesa i proizvoda od mesa,
    Година2005
    АуториСлавица Грујић, Željka Marjanović - Balaban и Radoslav Grujić
    Страна од42
    Страна до43
    Uticaj pakovanja u modifikovanoj atmosferi na senzorni kvalitet kolača,
    Научни скупVI Simpozijum “Savremene tehnologije i privredni razvoj”, Leskovac, SiCG
    ПубликацијаVI Simpozijum “Savremene tehnologije i privredni razvoj”, Leskovac, SiCG, 14, 116-125.
    Година2005
    АуториСлавица Грујић, Miloš Šolaja и Даница Савановић
    Страна од116
    Страна до125
    Informing Consumers
    Научни скупFinal TEMPUS Seminar (Editors: Grujić R., Sanchis V.), Banja Luka
    ПубликацијаProceedings of Final TEMPUS Seminar (Editors: Grujić R., Sanchis V.), Banja Luka,
    Година2005
    АуториСлавица Грујић
    Страна од95
    Страна до104
    Analiza nivoa znanja potrošača u Republici Srpskoj o uticaju ishrane na gojaznost.
    Научни скупI Kongres o hiperlipoproteinemijama Srbije i Crne Gore sa međunarodnim učešćem,
    ПубликацијаZbornik sažetaka I Kongresa o hiperlipoproteinemijama Srbije i Crne Gore sa međunarodnim učešćem, 15-17 septembar 2004. Novi Sad,
    Година2004
    АуториRadoslav Grujić, Nataša Marčeta - Kamenko, Славица Грујић и Јасмин Комић
    Страна од175
    Uticaj informisanja potrošača o sastavu hrane koju konzumiraju na njihovo zdravstveno stanje.
    Научни скупI Kongres o hiperlipoproteinemijama Srbije i Crne Gore sa međunarodnim učešćem,
    ПубликацијаZbornik sažetaka I Kongresa o hiperlipoproteinemijama Srbije i Crne Gore sa međunarodnim učešćem, 15-17 septembar 2004. Novi Sad
    Година2004
    АуториСлавица Грујић и Radoslav Grujić
    Страна од177
    Average satisfaction of daily needs for mineral substances by consuming meat and meat products,
    Научни скупThe 6th XENOBIOTIC METABOLISM AND TOXICITY WORKSHOP OF BALKAN COUNTRIES
    ПубликацијаScripta Medica 1, The proceedings of the 6th Xenobiotic metabolism and toxicity workshop of Balkan Countries, 35
    Година2004
    АуториСњежана Мандић, Slavica Grujić и Goran Vučić
    Страна од30
    Страна до31
    Od kvalitetne sirovine do bezbjednih namirnica primenom QM sistema.
    Научни скупSavjetovanje “Proizvodnja hrane u uslovima otvorenog tržišta”, Poljoprivredni fakultet Banja Luka
    ПубликацијаZbornik izvoda radova. Savjetovanje “Proizvodnja hrane u uslovima otvorenog tržišta” Teslić, Poljoprivredni fakultet Banja Luka
    Година2004
    АуториRadoslav Grujić, Miloš Sorak и Славица Грујић
    Страна од42
    Страна до43
    The Impact of Geographical Origin of Honey to its Physical and Chemical Characteristics
    Научни скуп2. CONGRESO ESPANOL DR INGENIERIA DE ALIMENTOS, Processing SESION DE PROPIEDADES FICIAS
    ПубликацијаProceedings of 2. CONGRESO ESPANOL DR INGENIERIA DE ALIMENTOS, Processing SESION DE PROPIEDADES FICIAS, Universitat de Lleida, España Sept. 2002, PF-43
    Година2002
    АуториСлавица Грујић, E. Fons-Sole и Goran Vučić
    Страна одPF-43
    Uticaj geografskog porekla na boju meda.
    Научни скуп10. Jugoslovenskog kongresa o ishrani,
    ПубликацијаIzvodi radova 10. Jugoslovenskog kongresa o ishrani, Beograd
    Година2002
    АуториСлавица Грујић и Jovanka Popov-Raljić
    Страна од78
    Analiza kvaliteta raznih vrsta meda banjalučkog regiona
    Научни скупSavjetovanje agronoma Republike Srpske,
    ПубликацијаZbornik izvoda radova. Savjetovanje agronoma Republike Srpske, Banja Luka,
    Година1996
    АуториTodor Vasiljević, Radoslav Grujić и Славица Грујић
    Страна од174
    Proteinski i visokoproteinski hljeb
    Научни скупIII Savjetovanje hemičara i tehnologa BiH
    ПубликацијаZbornik izvoda radova. III Savjetovanje hemičara i tehnologa BiH, Banja Luka, 27-28. oktobra 1988
    Година1988
    АуториNedžad Mulalić, Radoslav Grujić и Славица Грујић
    Страна од158
    Страна до159
    Promene hemijskih i fizičko-hemijskih svojstava polutrajnih kobasica izrađenih uz dodatak proteinskih preparata domaćeg porekla u toku desetodnevnog skladištenja.
    Научни скупIII Savjetovanje hemičara i tehnologa, BiH,
    ПубликацијаZbornik izvoda radova. III Savjetovanje hemičara i tehnologa, BiH, Banja Luka, 27-28. oktobar 1988,
    Година1988
    АуториRadoslav Grujić, Ljiljana Petrović, Nedžad Mulalić, Славица Грујић и Janja Bakić
    Страна од162
    Страна до163

Књиге

    Senzorna ocjena kvaliteta i prihvatljivosti prehrambenih proizvoda
    ИздавачUniverzitet u Banjoj Luci, Tehnološki fakultet
    ISBN978-99938-54-54-8
    Година2015
    АуториСлавица Грујић
    Тип књигеосновни уџбеник
    Број страна462
    Štetne materije u hrani porijeklom iz okoliša. U: Grujić R., Jašić M. (Ed.): Održive tehnologije u prehrambenoj industriji. Knjiga 2. pp. 51-81.
    ИздавачUniverzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultet Novi Sad, Novi Sad,Srbija.
    ISBN978-86-6253-012-7
    Година2013
    АуториMidhat Jašić, Славица Грујић и S. Marić
    Тип књигенаучна књига
    Број страна239
    Zagađenja koja nastaju u prehrambenoj industriji. U: Grujić R., Jašić M. (Ed.): Održive tehnologije u prehrambenoj industriji. Knjiga 2. pp. 82-120.
    ИздавачUniverzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultet Novi Sad, Novi Sad, Srbija.
    ISBN978-86-6253-012-7
    Година2013
    АуториRadoslav Grujić, A. Odobašić и Славица Грујић
    Тип књигенаучна књига
    Број страна239
    Food Color Additives (Chapter 9) In: Jaroslava Švarc-Gajić (Ed.) Nutritional Insights and Food Safety. pp. 223-254.
    ИздавачNova Science Publishers. USA
    ISBN978-1-6161122-130-5,
    Година2011
    АуториСлавица Грујић и Radoslav Grujić
    Тип књигенаучна књига
    Број страна426
    Razvoj novih prehrambenih proizvoda
    ИздавачUniverzitet u Istočnom Sarajevu, Tehnološki fakultet Zvornik, Zvornik (BiH)
    ISBN978-99955-625-9-5
    Година2011
    АуториСлавица Грујић и Radoslav Grujić
    Тип књигеосновни уџбеник
    Број страна361
    Potrebe potrošača i kvalitet prehrambenih proizvoda
    ИздавачUniverzitet u Sarajevu, Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Sarajevo (BiH) and TEMPUS CD_JEP PROJECT 40035-2005
    ISBN978-9958-597-15-2
    Година2010
    АуториСлавица Грујић и Nermina Spaho
    Тип књигеосновни уџбеник
    Број страна290
    New Food Product Develpment. In: Murkovic M., Cantalejo J.M., Grujic S., Courtin C. (Ed.) Selected Topics on Food Science and Technology, pp. 111-138
    ИздавачFaculty of Technology, University of Banja Luka (Bosnia and Herzegovina), KU Leuven (Belgium) with the Consortium of TEMPUS Project 40030_2005.
    ISBN978-99938-54-30-2
    Година2009
    АуториСлавица Грујић и J. Maria Cantalejo
    Тип књигенаучна књига
    Број страна371
    Novel Foods and New Food Products. In: Murkovic M., Cantalejo J.M., Grujic S., Courtin C. (Ed.) Selected Topics on Food Science and Technology, pp. 139-163.
    ИздавачFaculty of Technology, University of Banja Luka (Bosnia and Herzegovina), KU Leuven (Belgium) with the Consortium of TEMPUS Project 40030_2005.
    ISBN978-99938-54-30-2
    Година2009
    АуториJ. Maria Cantalejo и Славица Грујић
    Тип књигенаучна књига
    Број страна371
    Selected Topics on Food Science and Technology
    ИздавачFaculty of Technology, University of Banja Luka (Bosnia and Herzegovina), KU Leuven (Belgium) with the Consortium of TEMPUS Project 40030_2005.
    ISBN978-99938-54-30-2
    Година2009
    АуториM. Murkovic, J. Maria Cantalejo, Славица Грујић и C. Courtin
    Тип књигенаучна књига
    Број страна372
    Osnove tehnologije prerade i čuvanja prehrambenih proizvoda
    ИздавачPanevropski univerzitet „Apeiron“ Banja Luka (BiH)
    ISBN978-99955-49-20-6
    Година2009
    АуториRadoslav Grujić и Славица Грујић
    Тип књигеосновни уџбеник
    Број страна264
    Propisi o hrani
    ИздавачTehnološki fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, Banja Luka (BiH) i TEMPUS UM_JEP 18084-2003
    ISBN978-99938-54-20-3
    Година2007
    АуториСлавица Грујић и Mile Blesić
    Тип књигеосновни уџбеник
    Број страна305
    Food Safety, Information and education of consumers (engl); Bezbjednost hrane, Informisanje i obrazovanje potrošača
    ИздавачUniversity of Banja Luka, Faculty of Technology, Banja Luka, Bosnia and Herzegovina and TEMPUS IB_JEP 16140-2001, Banja Luka (BA), Lleida (E).
    ISBN9993854034, 978999385403
    Година2005
    АуториJ.L Lambert, Славица Грујић и Radoslav Grujić
    Тип књигенаучна књига
    Prehrambeni aditivi – Funkcionalna svojstva i primjena
    ИздавачTehnološki fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, Banja Luka (BiH)
    ISBN99938-54-07-7
    Година2005
    АуториСлавица Грујић
    Тип књигеосновни уџбеник
    Број страна231
    Quality Management System – Way Ahead for the Food Industry (Upravljanje sistemom kvaliteta - korak naprijed za prehrambenu industriju)
    ИздавачUniversity of Lleida (E), University of Banja Luka (BA), TEMPUS JEP Project 16140-2001, Banja Luka
    ISBN99938-674-1-1
    Година2003
    АуториMiloš Sorak, Olga Martin Belloso, Aleksandra Nikolić и Славица Грујић
    Тип књигенаучна књига
    Број страна96