Navigacija

Program stipendija njemačke privrede za 2016. godinu

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH kao lokalnog partnera, na području Bosne i Hercegovine, po deceti put, provodi se Program stipendija njemačke privrede.

Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspješnih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoj budući radni angažman u BiH. U okviru ovog programa studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku da apsolviraju praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od 3 do 6 mjeseci.

U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti kao što su ekonomija, finansije, energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, informatika, mediji/germanistika, projektni menadžment, zaštita okoline, arhitektura, građevina, poljoprivreda i druge.

Program finansira Vlada SR Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu. Program obezbjeđuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj, te mjesečni džeparac.

Apliciranje je moguće od 01.10. do 15.11.2015. godine.

Više informacija i onlajn prijave: www.stipendienprogramm.org

Flyer-All-DE

Flyer-All-EN

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4577/Flyer-All-EN.gif