Navigacija

HR logo

OpšteAktuelnoUniverzitet u Banjoj Luci

Univerzitetu u Banjoj Luci Evropska komisija dodijelila je logo izvrsnosti u istraživanju (HR Excellence in Research) čime je postao prva naučno-istraživačka institucija u Bosni i Hercegovini koja je nosilac pomenutog znaka.

Dodjeljivanjem HR loga, Komisija je odala priznanje Univerzitetu za njegovu posvećenost principima Evropske povelje za istraživače i Kodeksu za zapošljavanje istraživača koje je Univerzitet potpisao u januaru 2013. godine, takođe kao prva institucija iz Republike Srpske i BiH koja je to učinila, kao i za opredijeljenosti da se postigne fer i transparentno zapošljavanje i konkursna procedura za prijem istraživača.

Logo izvrsnosti podrazumijeva da se Univerzitet u Banjoj Luci pridržava standarda koje je propisala Evropska unija kada je riječ o pravima i obavezama istraživača i da su procedure zapošljavanja na Univerzitetu usaglašene sa onim evropskim.

Korištenje HR logo značajno će doprinijeti međunarodnoj prepoznatljivosti Univerziteta u Banjoj Luci , što je posebno bitno prilikom apliciranja za međunarodne projekte i učešće u konzorcijumima.

Sticanje loga izvrsnosti značajno je priznanje za Univerzitet, ali istovremeno i obaveza, jer podrazumijeva provođenje svih mjera iz Akcionog plana nastalog na osnovu sprovedene ankete o Evropskoj povelji istraživača i Kodeksu na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4123/HR-logo-unibl.jpg