Navigacija

Studenti u susret nauci

Naučno-stručni skup „Studenti u susret nauci“ sa međunarodnim učešćem (Students encountering science - StES),  jedna je od najznačajnijih aktivnosti koju realizuje Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci.

StES se održava svake godine u posljednjoj sedmici novembra mjeseca. Do sada je uspješno organizovan osam puta, uz učešće preko hiljadu mladih istraživača iz 14 zemalja.

Konferencija daje izazovnu mogućnost mladim naučnicima i istraživačima da odmjere svoje snage u međunarodnim okvirima i pri tome saznaju nešto novo iz naučne oblasti za koju se školuju.

Naučno-stručni skup „Studenti u susret nauci“  je multidisciplinarnog karaktera, te studenti mogu prijaviti radove iz šest naučnih oblasti prvog, drugog i trećeg ciklusa (Prirodne nauke, Inženjerstvo i tehnologija, Medicinske i zdravstvene nauke, Poljoprivredne i šumarske nauke, Društvene nauke i Humanističke nauke).

Pokrenut u želji da studentima otvori vrata prema nauci i tehnologiji,  ovaj skup  ima za cilj da unaprijedi naučno-istraživački rad studenata, promoviše naučni duh akademske zajednice, omogući razmjenu  mišljenja i ideje, te da poveže i zbliži  mlade naučnike iz zemlje i inostranstva.

Tokom prethodnih godina , osim studenata iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine,  na skupu su učestvovali  i studenti iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Ukrajine, Rusije, Nemačke, Indije, Bugarske, Italije i Malte.

Više informacija o naučno-stručnom skupu „Studenti u susret nauci“ nalazi se na zvaničnoj veb-stranici: http://www.stes.rs.ba/

 

Slike

  • /uploads/attachment/strana/59/stes-04.jpg
  • /uploads/attachment/strana/59/stes-03.jpg
  • /uploads/attachment/strana/59/stes-02.jpg
  • /uploads/attachment/strana/59/stes-01.jpg